Şimdi Ara

Windows 7 Açılışını hızlandırma püf noktaları (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
78.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tkcesını yazsaydınız bırde iyi olurdu
  • Sistemi yeniden başlattım sıstem puana baktım tekrar derecelendirin diyordu tekrar test yaptım ram puanı 6.7 den 5.9 duştu
    55 sny de acılıyor fark yok ayarları cekirdek 1 de bıraktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@ptan41 -- 28 Nisan 2011; 20:41:05 >
  • Yaw zaten Windows 7 15 saniyede falan açılıyor daha ne hızlandırıcaksınız ki buna dua edin benim paneldeki sistemde taş çatlasın en fazla 20 saniye sürüyordur :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: neonxxl1001

arkadaşlar ilgilenen olursa bir sorum olacak.Bunu forumda araştırdım fakat dişe dokunur birşey bulamadım. Ben Win7'nin msdn 7600 tr sürümünü indirdim. Fakat bilgisayara kurmaya çalıştığımda kurulum ekranında mavi ekran hatası alıyorum. Kurulumu güvenli kipte çalıştırdığımda da disk.sys dosyasına gelindiğinde bu mavi ekranı çıkarıyor karşıma. Bilgisayarımın modeli Packard Bell v7413 . Laptopta IDE disk desteği var sadece. Yani sata sürücüleriyle uğraşmama gerek kalmıyordu. Taaa ki win7'ye dek. Hatasız kurulum için ne yapmak gerek?

Muhtemelen sorun sisteminin win 7'ye uygun olmaması.Yeni bir kurulum mu yosa yükseltme mi yapıyorsun ?

Her ihtimal'de de sen bu programı çalıştır ve raporu buraya yaz;

http://rapidshare.com/files/279794145/Windows7UpgradeAdvisor.msi
  • Bu güzel bir şeymiş, bu hafta içinde kuracağım Windows 7 kurduktan sonra da bir yapayım ayarları.
    Bir de 7 hakkında bir şey sormak istiyorum. Vista'da olan, oyunları engelleme problemi(özellikle kopya oyunlarda) Windows 7'de de devam ediyor mu?
  • Olaya diğer açıdan bakalım.
    Eğer bu sistem işe yaramıyorsa mühendisler bu özelliği ne için yapmışar, ne iş yarıyor?
    Ben de denilenleri yaptım; tek çekirdek seçiliydi 2 yaptım. Ama henüz açılış hııznı test etmedim.
    Evet, bu olayı neden yapmışlar?
  • inanmayacaksınız ama benim vista ince ayarla windows 7den hızı açılıyodu bu ayarlar windows 7 ye sökmedi açılış hızım vistaya göre 2 kat daha yavaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: vampirelf

inanmayacaksınız ama benim vista ince ayarla windows 7den hızı açılıyodu bu ayarlar windows 7 ye sökmedi açılış hızım vistaya göre 2 kat daha yavaş

Bu konuda ben de sana hak veriyorum hiçbir ayar yapmadan vista sanki daha hızlı acılıyor windows 7'ye göre.
  • açılışı hızlandırmak için eni yi yöntem hibernate komutuyla kapatmak bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cynsure

Bu güzel bir şeymiş, bu hafta içinde kuracağım Windows 7 kurduktan sonra da bir yapayım ayarları.
    Bir de 7 hakkında bir şey sormak istiyorum. Vista'da olan, oyunları engelleme problemi(özellikle kopya oyunlarda) Windows 7'de de devam ediyor mu?

Böyle birşey yok. Windows 7 daha gelişmiş arayüz olarak karşımıza çıktı..
  • E5200 2.5ghz (3.0ghz'e overclock edildi) işlemci 2gb ram'li sistem kasanın güç tuşuna bastıktan tam 56sn sonra masaüstünü görüyor.
    Bu işlemi yapmadan önce kaç saniyede açılıyordu bilmiyorum.
  • benim pc xp ye göre daha agır açılıyor ama açıldıktan sonra hızlı . windos 7 test degerleri . işlemci 7.2 ram: 7.2 ekran kartı 7.3. sabit sidk 5.9. . orada yazan deger 5.9. ben windos 7 64 bit kurdum ondanmı aceba. hızlandırmanın türkçesini yazın. windos 7 zaten türkçe
  • Arkadaşlar benim 2009 mayısta aldığım notbuk var şuandaki orjinal yazılımı windows vista home premium.
    bilgisayarımı daha hızlı kullanmak için windows 7 - 64 bit yüklemek istiyorum. Ama windows 7 yükseltme gurubu dışındayım tarih tutmuyor.
    90 günlük deneme sürümünü nasıl yüklerim yardımcı olurmusunuz.
    Galiba özel bir yükleme yapmam gerekecek bunun için adım adım ne yapmalıyım bunu tarif edebilecek kimse varmı?
    cihazın marka ve modeli : HP Pavilion dv7-1230et
    Değerli bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim saygılar..
  • arkadaşlar ben etkisin gördüm,3 çekirdek yaptım .Ama en büyük etkiyi açılışta saçma sapan proğramları hazırlamaya çalışıyor,onların ilk başta hazırlanmasına müsade etmeyin.sadece ana proğramları tıklayın.on on beş saniye fark ediyor.simdi acılış süresi 45 sn oldu,fena değil :)
  • Denemekte fayda var.
  • fark olacağını sanmam ama akşam denerim

teşekkürler
  • test ettim ve kronometreyle ölçtüm

uygulamadan önce 40 sn

uygulamadan sonra 37 sn

40-37=3

yani %7.5 hızlanma

tatmin edicimi ? asla

en tatmin edici yöntem defragdır , bunu unutmayın. çünkü diskiniz defrag yapmadan önce rasgele dizilmiş bir kütüphaneyken , defragdan sonra alfabetik ve itinalı dizilmiş bir kütüphaneye dönecektir, buda veri okumada ne kadar bir hızlanma yaratır siz düşünün.
  • Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hugareva

test ettim ve kronometreyle ölçtüm

uygulamadan önce 40 sn

uygulamadan sonra 37 sn

40-37=3

yani %7.5 hızlanma

tatmin edicimi ? asla

en tatmin edici yöntem defragdır , bunu unutmayın. çünkü diskiniz defrag yapmadan önce rasgele dizilmiş bir kütüphaneyken , defragdan sonra alfabetik ve itinalı dizilmiş bir kütüphaneye dönecektir, buda veri okumada ne kadar bir hızlanma yaratır siz düşünün.

Sistemden sisteme göre 3 saniye esnicektir.Belkide sistemin win 7 için yüksek.O yüzden 3 saniyelik bir fark oldu.Sistem açılırken yapılması gereken bazı işler var.Lop diye açılmaz.Bu yüzden bu kadar düşük bir fark almış olabilirsin.Bilmiyorum.Kimisi çok fark var diyor kimisi az.Defrag'ı mutlaka yapamak lazım (: defrag için yan programlar kullanmayın bence.Windows 7'nin ki gayet başarılı zaten..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.