Şimdi Ara

Windows 7 Açılışını hızlandırma püf noktaları (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
78.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açılış hızını bence işlemciden daha ziyade hard diskin okuma hızı belirlemekte, sistemin en yavaş parçası sistemin hızını belirler prensibinden yola çıkarak bu kadar fark yaratacağını düşünmüyorum, ama yine de yaptım ayarı ;)
  • güzel bi olay işe yarıyorsa ayarları nasıl geri alabiliriz peki ?
  • Ben vista home basic 32 biti 57 saniyede açıyorum.
  • Tuneup utilities kurun 15 sn ayarı yapıyo o
  • ARKADAŞLAR BENİM BİLGİSAYAR 7 DK AÇILIYOR WİNDOWS 7 MSI BİLGİSAYAR AMD TRİON 64 MOBİLE İŞLEMCİ 1GB DDR2 RAM VAR.
  • Pentium D 3.00ghz işLemcim var ve 30.67 saniyede açıLdı.. bazıLarı bunu okuyunca iLqi çekmeye çaLıştıqımı sanmasın ama 30 saniyede açıLDı :)
  • alla alla hepde yeni üye olmuş olanların işine yaramış bu iş nedense!! enteresan tesadüf belkide..

arkadaslar bu tarz ayarların size bir getirisi olmaz bunun yanında götürüsü de olur..ayarlarınızla oynamayın boşu boşuna stabiliteyi bozmayın..
  • kolay gelsin arkadaşlar ben internetten yeni bir modifiyeli bir windows 7 işletim sistemi indirdim ve bilgisayarımı formatlayıp kurma işlemi yaptım ama bilgisayarımın açılması
    02:24 sn buluyor. windows 7 sonrada crack yaptığmız için mi oluyor olsaydı diğer kullandığım işletim sistemlerinde bu sorun olmuyordu

bilgisayarımın özellikleri
    intel core i5
    3 rem
    4 çekirdek
    500 hard disk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaRJiNaL45 -- 12 Nisan 2011; 13:25:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiktuk

alla alla hepde yeni üye olmuş olanların işine yaramış bu iş nedense!! enteresan tesadüf belkide..

arkadaslar bu tarz ayarların size bir getirisi olmaz bunun yanında götürüsü de olur..ayarlarınızla oynamayın boşu boşuna stabiliteyi bozmayın..

• 1 dakika 23 sn de açılan bilgisayarım şimdi 1 dakika 03 sn de açılıyor.müthiş...X64 WİN 7 KULLANIYORUM ÇİFT ÇEKİRDEKLİ BİLGİSAYARIM.
  • onun kalıcı çözümü adam akıllı HDD almaktan geçer.
  • bu sistem ilemi 15-20 sn açıyon hdd solid state disc kullanıyon heralde yoksa meydan boş sallıyon :D
    birisi demiş 20 milyon kod yazıyo adamlar bunu bilmiyomu biride bu adamlar salak biz elle işleci sayımızı giriyoz demiş cevabı kendiniz vermişsiniz zaten lol laşmayın :D adam sana böyle bi seçenek sunmuş yarın 10 çekirdekli işlemci çıkarsa windows mu sorsun sana 10 çekirdek hızınla açıyımmı pc yi diye :D
  • yeni windows 7 32 bit kurmuştum. yaklaşık 2 dk da açılan bilgisayarım bu ayarlar ile şimdi 1 dk da açılıyor. gerçekten güzel bir ayrıntı, teşekkürler.
  • 42 sn yede açılan Win 7 ultimate x64 bu ayardan sonra 47 sn ye de açılmaya başladı bence saçmalık başka birşey değil
  • 1 yıldır formatsız win 7 x64 hp kullanıyorum. Antivirüs avira. Gereksiz şeylerin silinmesi içinde arada ccleaner kullanıyordum.

win 7 ile açılan program sayısı az, buna rağmen açılış süresi uzamaya başladı.
    İlk mesajdakileri yaptım + auslogics diye bir programla tarayıp düzeltme işlemi yapmama rağmen
    1 dk da masaüstü geliyor.
    + 1.05 dk kadarda gadget ( 3 tane ) ve diğer küçük programlar açılıyor.

yarın o&o defrag yapacağım. Faydası olacak mı yazarım.

ekleme

o&o defrag yaptım 8 saat sürecek derken 3 saatte bitti

C sürücüsündeki parçalanma yüzde 14 ten yüzde 7 ye indi ve sonuçlar daha vahim

1.15 dk masaüstü
    +1.37 dk pc hazır.

Nerdeyse 3 dk yı bulur oldu. Format vakti gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 26 Temmuz 2011; 12:59:56 >
  • Gerçekten işe yaradı.win7 ultimate 64bit kullanıyorum.62 saniyede açılıyordu,50 saniyeye düştü.Teşekkürler.
  • ben formattan sonra denedim hic bi fark yok 47 saniyeydi hala aynı eski haline geri aldim
  • windows un hızlı acılıp acılmaması hdd ıle alakalıdır cok hızlı acılmasını ıstıorsanız ssd alın
  • Intel(R) core(TM) i3 CPU M @ 2,53 ghz 3 cgbyt ram 64 bit işletim sistemi homebasic ....açılma süresi 48 saniye harddiskt tam 210 cgbyt dolu...ne yaptıysam bir saniye düşüremedim, boş hardiskle bile bütün proğramları denedim sadece bir defa 45 saniyede açıldı:)
  • bu acılıs suresıne neden bu kadar takıldınız cozemedım yavas acılıyosa buyuk ıhtımalle arka planda yuklenen drıverlar yada acılısına ızın verdıgınız yazılımlardan oturudur veya vırus yemıssınızdır bunlarıda kontrol etmesı zor degıl yoksa sız acılırken pc basında bekleyenlerden mısınız ben gıder cay sandvıc bıseyler hazırlarım kendıme ne beklıycem basında geldıgımde hazır mı ona bakarım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.