Problemin Başlangıcı: Klavye kendiliğinden caps lock açıkmış gibi veya ctrl basılı gibi davranmaya başladı. Bazen büyük yazıyor, bazen küçük yazıyordu. Kelimeleri hızlı yazarsam harflerin sırasını karıştırıp yazıyordu. Virüs/Trojan işlerinden hiç anlamadığımdan birkaç antivirüs/spyware falan yükleyip tek tek tarattım. Bulduklarını sildi(m).
Şu Anki Durum: Safe Mod'da açtığımda gayet güzel çalışıyor. Normal modda açtığımda ise Windows'un başlatılması normalin 3-4 katı uzunluğunda sürse de tamamlanıyor. Taskbar yükleniyor, wallpaper görünüyor daha fazla işlem yapamıyorum. Sağ alttaki network ikonunun üstünde mavi top dönüp duruyor. Masaüstüne sağ tıkladığımda aynı şekilde mavi top dönüp duruyor.
Başlıkta da belirttiğim gibi windows 7 kullanıyorum. Kardeşimin usb belleğine, okul bilgisayarından bi şeyler bulaşmış sanırım. Bilgisayarı temizleyeyim derken tamamen batırdım sanırım. Eksik dll mi vardır, driver'larda problem mi yarattım bilmiyorum. Yıllardır bilgisayarı tertemiz kullandığımdan safe mod'da bile ilk kez açtım. Nedir, ne değildir bi yardım edip, yol gösterirseniz çok sevinirim. Çocuğun dönem ödevini yapıcaz. Kaldık böyle.
çözüm aramaktansa format atmak sana daha çok zaman kazandırır.güvenli mod da genelde herşey sorunsuzdur.güvenli modu ölçü alma.
Güvenli modda çalışır vaziyette olmasının sebebi .exe uzantılı dosyalarının çalışmıyor olmasından kaynaklanıyor. sen muhtemelen iyi bir trojen felan yemişsin.. mantık olarak formatlaman daha doğru olucaktır. iyi günler
virüs sorunu olabilir, başka klavye ile deneyerek sorunu öğrenebilirsin
Kaspersky ile tara güvenli kipte yine geçmiyosa format en mantıklısı.
arkadaşların dediği gibi iyi bi virüs bulaşmış artık şunu farkettim en kral antivirüs-internnet security felan bilgisayara ne kurarsan kur boyle oluyo yanı antivirüs varken bıle gırebılıyo bu şeyler bendede sendekı gıbı capslock açıkmış gibi kapalıyken buyuk yazıyo acıkken kucuk yazıyo bende hemen kaspersky internet securıty trıalı yukleyıp bı tarafıyorum en az 8-10 tane trojen buluyo onları sılınce duzelıyo ama bı sure sonra sıstemın kararlılığı azalıyo format atana kadarda duzelmıyo
tabiki bu gibi bir durumda format atmak en doğru olanı yanlız arkadaşın d yede virüs bulaştıgı için d deki yedek dosyalarıda silinmemesi lazımdı.. aslında onların yedeğini alıp daha sonrasında ise formattan sonra virüs programını kurup yedeklerini d ye atsa tabiki daha makul olur :)