Şimdi Ara

Windows 7 32 Bit Ultimate 64 bit'e geçiş yapabilirmiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 7 Ultimate 32 bit işletim sistemim var.Bunu 64 bit' e yükseltmek istiyorum fakat sistemim sorun çıkarırmı, yükleme esnasında sorun yaşarmıyım? ...Kestiremiyorum.Bilgisayarımın bir kaç özelliğinin görüntüsünü atacağım.Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız söylerseniz atmaya çalışacağım onlarında resimlerini.

Ekran kartı 512 mb

Ati Radeon HD 3400

Ram 4 GB (3.25 GB) Kullanılabilir

Sistemim 64 bit'i kaldırır mı? ve Sadece C ye format atsam da 64 bit 'e geçiş gerçekleşir mi?

Cevaplar için şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razorre34 -- 4 Haziran 2015; 20:03:35 >

• Razorre34 R kullanıcısına yanıt
    Hayır sorun olmaz, raminde 4 gb mış , rahat rahat kullanırsın...
  • Anladım fakat sadece ram ile iş bitmiyormuş.Bilgisayardaki donanımlarında 64 bit olması gerekiyormuş.Böyle bilgiler yer alıyor internette o kısımda hiç fikrim yok, tereddütüm o kısımda.
  • Güncel
  • Sizin sisteminizde 64 bit çalışmasına engel hiçbir donanım olduğunu düşünmüyorum. Rahatlıkla 64 bit işletim sistemine geçebilirsin.
  • Genelde bir sorun olmuyor mesela benim leptopum 32 bit yüklü gelmişti. Onu 64 bit'e çevirdim. Daha fazla performanslı olduğunu söyleyebilirim.

Ama eski masaüstümü 64 bit yaptıktan sonra tuhaf tuhaf yerlerde ani donmalar yaşıyordum. Çoğu kes de komple kitleniyordu yeniden başlatmadan düzelmiyordu. O yüzden onu yeniden 32 bit'e çevirdim.

Velhasıl sen deneme maksatıyla 64 bit yükle ilk önce. Genelde kullandığın programlardan bir kaçını yükle şöyle 1 hafta falan test et. Sorun yoksa devam edersin ona. Eğer olmadık sorunlar çıkartıyorsa 32 bit'e geri dönersin.
  • Ek olarak; İşlemcin 64 bit'e uyumluymuş. Pek sorun olacağını sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki arkadaşlar sormak istediğim bir diğer soruda şu, Bunun için format atmam gerekiyor değil mi? Benim Yerel Disk(D) Dosyalarım var yaklaşık 400 GB D ye format atmasam C ye atsam bu işlem gerçekleşir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razorre34

Peki arkadaşlar sormak istediğim bir diğer soruda şu, Bunun için format atmam gerekiyor değil mi? Benim Yerel Disk(D) Dosyalarım var yaklaşık 400 GB D ye format atmasam C ye atsam bu işlem gerçekleşir mi?

Sadece C'ye format atarsan sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Çok nadir sorunlar çıkabiliyor ama istisnalar kaideyi bozmaz ki D'ye format atmadığın sorun çıksa da bilgilerini Windows Live Cd gibi usb'den çalışabilir Windows sürümü ile kurtarabilirsin.

Sorun olmaz yani.

400gb'ın zaten hepsinin çok önemli bilgiler olduğunu sanmıyorum Film dizi arşivi gibi şeyler vardır içinde. Onlarıda tekrardan indirebilirsin :D :D
  • Bilemiyorum en net bilgiye ulaşmam gerekiyor bu iki konuda.Sistemim 64 bit'i kaldırır mı? ve Sadece C ye format atsamda 64 bit 'e geçiş gerçekleşirmi bunlara çok net bilir kişi tarafından cevap almam lazım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razorre34

Bilemiyorum en net bilgiye ulaşmam gerekiyor bu iki konuda.Sistemim 64 bit'i kaldırır mı? ve Sadece C ye format atsamda 64 bit 'e geçiş gerçekleşirmi bunlara çok net bilir kişi tarafından cevap almam lazım :)

Bunlara çok net bir cevap alamazsın çünkü;

Ben bir çok bilgisayara format attım ve bir %99'u hiç bir sorun çıkarmadı ama %1'lik bir kısmı sorun çıkardı.

Mantıken zaten sadece C'yi sileceğin için sorun yaşamaman gerekir.

Ek olarak 64 bit işlemcili bir bilgisayar temelde 64 bit kurarsan sıkıntı çıkarmaz. Anakartın'da 64 bit'i desteklediği için zaten windowsun normal şekilde çalışıyor. :)

Şöyle düşün. Yeni bir oyun piyasaya sürülüyor. Milyonlarca kişi onu bilgisayarına yüklüyor. Firma normalde sorunsuz bir şekilde hazırladığından emin olsa da milyonlar içinden 100 bin kişi de sorun çıkabiliyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 4 Haziran 2015; 20:22:41 >

• Yani benden Bilgisayarımın özelliklerini isteyin 64'bit için uygunmu değilmi en net sonuca ulaşmak istiyorum.Bunun için de konu hakkında bilgi sahibi kardeşlerime ihtiyacım var.Bunlardan birisinin bu konuda beni kesin olarak aydınlatabilirsen %1 başarısızlık herşeyde olabilir diye düşünüyorum ben.Ama bir problem gözüküyormu , gözükmüyormu şu şartlarda bana bu lazım.Yani ben size bilgisayarımda istediğiniz özellikleri listeleyeyim sizde araştırıp uygunmu değilmi diye net bir sonuca varsak.Yani kaldırır deseniz işlemlere başlamayı düşünüyorum bende.EK olarak: C'ye sadece format atmamın sebebini biliyosunuz D'de dosyalarım olduğu için fakat 64'bit yapacağim için C'ye de D'ye de format atmam şartmı.Yoksa sıfırdan komple formatmı atmam gerekiyor 64 bit olması için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razorre34 -- 4 Haziran 2015; 20:26:57 >
  • Kardeş at formatını sistemin kaldırıyor d yi bırak c yi sil bu kadar telaşlanmana gerek yok bir şey olmayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin net cevap istiyorsan o zaman;

64 bit sistem için iki bölümüde format atmana gerek yok.

Sadece C'ye atarsan sorun olmaz.

Sisteminin özellikleri de 64 bit'i destekliyor aksini belirten bir neden yok.
  • Kesinlikle formata falan gerek yok.Kasanın markası neyse sitesine gir mesela benimki asus sitesine giriyorum bir bölüm var ordan bilgisayarımda ne uyumlu ne uyumlu değil öğreniyorum.Yada internettende bakabilirsin programlarıda var bunun.Bi bak neler uyumlu değilmiş.Uyumsuzları ve tümünü yükselt 64 bite daha sonra geçir bilgisayarını 64 bite.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.