|
Bu sistem de TR dil mevcut mu bilgisi olan var mı ? |
|

3 Mobil
|
Bu sistem de TR dil mevcut mu bilgisi olan var mı ? |
|
|
İngilizce olarak hazırlanıyor ama sonrasında Türkçe dahil diğer istenen dillerde eklenebiliyor ayarlarından. Her iso sunda tam uyumlu yapmıyor. Tavsiye sürümlerini kendi sitelerinde de öneriyor. Ezberimde 25h2 de 24h2 de Windows 10 da filan yok. Daha spesifik bahsetmelisiniz. |
| _____________________________ |
|
Önceki sayfalarda yine siz önermiştiniz sanırım hocam tam hatırlamıyorum başkası da olabilir. Son yayınlanan sürümü denemek istedim ama sizin de fikrinizi almak isterim. Bu sürüm |
|
V2 li olanıdır önermem baya eskidi ve beta sürümünde devam ediyor veya güncellemeler alamıyor. Yenisi çıkmak üzere testleri devam ediyor V3 olanı . Aynı adreste V3 lüsü de çıkacaktır. Her gün 1 kere bakılmalı . |
|
sistemi yeniden kuracağım. şuan 26H1 düzenli olarak kullanabilir durumda mı? yoksa 25H2 e devam edilsin mi? |
|
Yükleyenler açık ara memnun. 23H2 gibi hızlı imiş ... Farklı şekillerde ifade edilse de manaları aynı 26H1 çok iyi ... Zaten yepyeni bir Core ile geliyor ... Şuan 25H2 ile 24H2 aynı ortak temellidir ... Pratikte 25H2 de durulmaması gerekir ... |
|
Eylül 2026'dan itibaren Chrome, mevcut dört haftalık döngüden iki haftalık bir sürüm döngüsüne geçecek. Just a moment... https://www.elevenforum.com/t/google-chrome-will-move-to-a-two-week-release-cycle-starting-september-2026.45016 |
|
Hocam en iyi 26H1 ISO' su link varmı ? Hala test sürümümü var ? |
|
Şuan için en iyisi şahsen en son yapılı olandır. Silinmiş tekrardan upload yapıyorum. 26H1 test sürümü değildir yani Beta değildir. Beta sürümleri de vardır ama beta olmayan Retail olanında watermark veya timebomb jargonu da vardır bu Final sürümü olduğu için süreli kullanım kısıtlaması yoktur. Müsterih olun. Ama şu da bir gerçektir : Final sürümlü yapılar fa pekala test misali sorunlar olabiliyor. Birkaç aydır 26H1 Final sürümü vardır ve kullananların neredeyse tamamı daha hızlı daha az sorunlu olduğunu beyan etmekteler. Yani kötünün iyisi diye en kötümser yaklaşan biri bile 26H1 için en iyisidir der. |
|
28000.1643.260219-1806.BR_RELEASE_SVC_PROD3_CLIENTMULTI_X64FRE_TR-TR_smart1978.ISO https://buzzheavier.com/eev3jsvbf5ff |
|
29531.1000.260206-1841.RS_PRERELEASE_CLIENTMULTI_X64FRE_TR-TR_smart1978.ISO 29531.1000.260206-1841.RS_PRERELEASE_CLIENTMULTI_X64FRE_TR-TR_smart1978.ISO https://buzzheavier.com/2ltna6k2z8zuBeta Windows 11. Merak edenlere... Announcing New Optional Windows 11 Insider Preview Build for Canary Channel 29531.1000 https://blogs.windows.com/windows-insider/2026/02/18/announcing-new-optional-windows-11-insider-preview-build-for-canary-channel-29531-1000Bu sürümde NTSF yerine kurulumda ReFS Boot Server sürümlerinde var ama şahsen denemedim veya bir yolu var mıdır klasik yukarıdaki sürümlülerde de geleceğin yeni dosya sistemi ile aktifleşebiliyor mudur ? Bu tür temelden ciddi yenilikler her daim sunucu sürümlerinde görülmektedir. Eski de bazı komut satırlarıyla ReFS li kurulum yapılabiliyordu yani işletim sistemi olarak NTFS yerin ince ayar işlemlerle yapılmaktadır. Elbette şuan da harici disklerde yani işletim sistemi yüklü olmayanları da kolayca GUI konforuyla birkaç tıklama ile klasik ReFS olarak formatlayabiliyoruz. Microsoft’tan Windows Server İçin ReFS Boot Desteği - ÇözümPark https://www.cozumpark.com/microsofttan-windows-server-icin-refs-boot-destegi< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 4 Mart 2026; 12:37:1 > |
|
Teşekkür ederim hocam. Emeğinize sağlık..... |
|
Merhaba, Eski bilgisayarım Win 10 dan wi11 26H1 geçirdim. Emeği geçen arkadaşlara özelikle @smart1978 arkadaşa teşekkür ederim. Generate Yalnız sitedeki seçimlerde Edge ve Store yüklenmesini seçmeme rağmen kurulumda ikisi de yüklenmedi. Edge yi indirip kurdum. Ancak Store yükleyemiyorum. Aramaya yazınca çıkıyor gözüküyor fakat çalışmıyor ve hata veriyor. Sorun giderme de sorunu çözemiyor. İnternetten bir kaç çözümü denedim ama yine de olmadı. Bir çözüm bulabilir miyim, yoksa yeniden Windows yüklemem mi gerekiyor? Sağlıcakla |
|
autounattend.xml dosyası ile 26H1 li bir pc de Türkiye ve Türkçe olarak şuan kullanmaktayım. İlk kurulum yeri Amerika İngilizce ama pratikte Türkçe ve Türkiye ![]() Belki de autounattend.xml oluşturandan kaynaklı bir kusur da olabilir . ![]() Bunlar doğru şekilde yapıldı mı ? Kırmızılı olanlar bilhassa ? Hex editörlerle bazı dosyaları değiştirip Amerikan yerine Türkiye veya istenen başka birşey de yapılabilir ama kozmetiksel bir sorun gibi bence. Store yüklenmemesi sanırım benim de başıma geldi ama hangi ayarlarda oldu tam hatırlamıyorum. Temiz kurulum yaptım format atarak sorun çözüldü. |
|
Secure Boot Sertifika Yenileme Rehberi https://www.cozumpark.com/secure-boot-sertifika-yenileme-rehberi |
|
Merhaba, @smart1978 ilginiz için teşekkür ederim. İlk yükleme sırasında klavye ayarlarını atlamışım. Ancak yükleme sonrası gerekli düzeltmeleri yaptım. Dil ayarlarında sorun yok şu an. Sadece "Cihaz kurulum Bölgesi Amerika Birleşik Devletleri" kafama takılmıştı. Bir sorun yaratmıyor, sadece kuranlarda durum farklı mı diye sorayım dedim. Ancak dediğim gibi yükleme ayarlarından Edge ve Mağaza yüklenmesini seçmeme rağmen yüklenmedi. Edge' yi hallettim ama Mağazayı çözemedim. Temiz kurulum yapmama rağmen olmadı. Yeniden temiz kurulum yapmak bazı programların kurulumu açısından benim için zor. Mevcut üzerine autounattend.xml dosyası kullanmadan yeniden kurulum yapayım diyorum acaba sorun çözülür mü? sağlıcakla |
|
![]() Regedit aramadan çalıştırın sonra kırmızı olan kısma şunu girin : Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Control Panel\DeviceRegion Sizi ilgili yere direk götürecektir. Oradaki DeviceRegion ı silin. Yukarıdaki görselde bende de Amerikan dı farklı idi silince yenisini anında oluşturdu o da Türkiye ayarlar olduğu için kurulum bölgesi olması gereken Türkiye oldu yani son haline ait görseli şuan. Tekrardan başlatmaya da gerek yok. Anında değişiyor ( Türkiye için sanırım 235 sabit ) . |
|
Bir öncekinde Store Edge Xbox gibi bazı Windows içerikler gelmiyordu |
|