Şimdi Ara

Windows 11 25H2 REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU] (107. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.567
Cevap
219
Favori
407.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
76 oy
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, son zamanlarda EDGE tarayıcı ile YouTube da hafif takılma sorunları yaşıyorum.

Herhangi bir bilgisi olan var mı?

İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı amd mi? Ve sürücü son sürüm mü?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

AMD hocam son sürüm. Windows 7 kullanıyorum.

Sürücü kaynaklı başka bir sürücü ile deneyin.

Kendim de son sürüm kullanıyorum edge de aynı şekilde oluyor.

Hocam başka sürücü olmaz. En iyi bu sürüm. Diğer sürümlerde hep sorun yaşadım.

Sizde de mi donma oluyor? Mesela bir maç özeti izlerken tv de youtube uygulamasında çok akıcı. Ama pc de takılıyor gibi?

Evet her zaman olmuyor ama aynı şekilde

• Hocam adı üstünde BETA, ben yeni tasarımı, özellikleri, bildirim sesini tipini falan sevdim ama tabiiki daha gelişmesi lazım mesela linklerin yanında paylaşmak için OK çıkmıyor eskisinde var, sağ tuş İLET yapıyorsun falan bir tık daha uzatıyor işi.

Kardeşim bu tarz windowsları ben çok denedim dediğin sorun oluyor.

Eskiden bu tarz modifiye sistemler W7 - W8 için çok iyi oluyordu sistemden çıkarttığın gereksiz şeyler sana güzel geri dönüş sağlıyordu ama W10 - W11'in yapısı çok farklı şöyle ki sistemin çekirdeği diyeceğim her şeyin içine koyulduğu ayarlar menüsü vs. hepsi bir yerde ve bunlara çok fazla müdahale ettiğin zaman başka yerler patlıyor gene aynı entegre sistem yüzünden yapılan çoğu değişiklik gelen bir güncellemeyle eski haline dönüyor / bozuluyor bundan sonra sistem iyice çorba olmaya başlıyor. (ayrıca güvenlik sorunu soru işareti olarak kafanın bir yerinde kalır, en ufak bir şeyde hep acaba? dersin)

W10 Privacy uygulamasında Yeşil, Sarı, Kırmızı renklendirme çok mantıklı, kırmızıları kapattığında sistemin bazı yerlerinin çalışmayacağını anlıyorsun işte bu tarz windowsları yapanlar sarı kırmızı demeyip işin suyunu çıkarıyor, 50mb daha az RAM kullanacak diye ne var ne yok siliyorlar, takip ediyorum hala bunu farkedip daha tutarlı sistem çıkaran yok, adamlar bunu sidik yarışına döndürmüş bak benimki daha hızlı falan diye.

Benim tavsiyem, Orijinal W10 + buraya da koyduğum programlarla birkaç kendinize özgü ayar yaparak en iyi performansı (sistemi bozmadan) uzun süreli kullanım sağlayabilirsiniz, yıllarımı bunlara verdim gördüğüm budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 27 Kasım 2021; 18:12:35 >

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt

haklsında evdeki pc yi sadece net ve müzik excell film amaçlı kullanıyorum yaş kemale erdi oyunla işim yok, posta hariç hepsi sorunsuz çalışıyor şu an ayrıca başlat çubuğu orj den daha kullanışlı açılış çok daha hızlı, kasmalar cart curt yok.

iş pc si olsa kurmazdım tabi.

yanlız türkçe kullanacaklar net ayarlarından sınırlı tarife ayarı kurup kullanmak zorunda çünkü oto ek dil güncellemesi alıp sapıtıyor reset atıyor ing dönuyor tekrar,yapan yazmışta zaten biz sonradan farkettiik.

%80 oranında beğendim diyebilirim.win10 dan bile kat kat daha hızlı.

w11 sevmemin tek nedeni temasının parlaklığı canlığı 2d si daha güzel,win10 karanlık cansız detaysız ortam sevmiyorum benimde elim tweake yatkın win10priv. ile ,kapadığım bir sürü gereksiz servis dolu ama boyle hızlı olmadı hiçbir zaman.

herif arka planda online çalışan ram işlemci tüketen tüm app servislere kıyım yapmış o yüzden canlı online olanlar çalışmıyor posta dışında kullandığım yoktu zaten, onuda mozillayla hallettik sade şekil kullanmak için iyi olmuş.

+ek tüm windowsun rapor yolluyan ajan telemetrylerinide uçurmuş iyi olmuş win10 dan beri zaten kafayı yediler o konuda.

edit: dil yine bozuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Kasım 2021; 1:43:17 >

• windows 11 home lenovo z580 8gb ram ddr3 500 gd samsung ssd 3 nesil i5 kurdum çok hızlı açılıyor yaklaşık 4 5 sn gibi

Sanki böyle yeni grafik birimi bulundu yazısı çıkınca olan durum gibi mi hocam ?

yada bir sürücü kurarken böyle ekran gidip gelir gibi olduğunda. Tam olarak anlatabildim umarım.

| Asus ROG X570 Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) | AMD Ryzen 9 5900X | Asus ROG Strix RTX 3080 O10G | G.Skill Trident Z Neo 2x16GB B-die 3600 CL16.16.16.36 | Samsung 970 Evo Plus 1TB + Samsung 970 Evo Plus 500GB | Corsair AX850 80 Plus Titanium | EK-AIO 360 D-RGB | Phanteks P600S White | Corsair ML140 PRO RGB 3x | Corsair RGB LED Lighting PRO | Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire | Razer DeathAdder Elite | Razer Destiny 2 Goliathus Mousepad | LG 27GL850-B 2K Nano IPS 1MS GSYNC | HP Color Laser Jet Pro M477FNW | ASUS DSL-AC55U | Edifier S530DW High-end 2.1 | Brillo 1277R Chair |
  • Oyunlarda hala fps sorunu var ve bazen arayüz inanılmaz kasıyor

Yok hocam öyle değil. Bildiğin 2 saniye donuyor pc. Görev yöneticisinden en fazla bellek tüketenlere baktım birincisi klasik windows defender diğeri de dwm.exe diye bir şey. Dwm.exe'nin yüksek ram tüketimi sorunu windows forumlarında da yazılmış fakat net bir çözüm bulamadım henüz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Windows 11 kurduğum günden beri ilginç bir sorun meydana geldi .pc yi ilk açtığımda wifi bir kaç sefer kesilip geliyor .sorun 3-4 dakika sürüyor sonra düzeliyor. kapatana kadar bir daha kesilmiyor .ama her gün aynı olay her yeni açılışta tekrarlanıyor. Wifi gittiği anda bazen wifi aparatı dahi bilgisayardan kayboluyor yani pc de wifi hiç yokmuş gibi görünüyor sonra kendiliğinden geri geliyor .varmi benzer sıkıntı yaşayan yada çözüm önerisi olan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sistemin nedir?

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • Benim de derdim sizinle aynı..

Sadece feysbuk kullanıyorum, başka birşey kullanmıyorum.

O halde bile pc şişiyor, pek birşey yapamıyorum.

Bekliyorum normal çalışayım diye..

"Görev yöneticisi"nde durum bu:

Windows 11 25H2 REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU]

Cpu hep rahat, anlık %50 bile çıkmıyor ama 0disk ve özellikle bellek hep böyle.

Ne yapmam lazım?

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

linux mu kursak kero? ben deneyeceğim linux öğrenmeyi. dediğin gibi yaş kemale erdi oyun falan da oynamıyoruz.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.