Şimdi Ara

Windows 10 yüklenme ekranından sonra monitörün uyku moduna geçmesi (Çözüldü).

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi günler. Bilgisayarı açtığımda BIOS ekranı sorunsuz bir şekilde geliyor ama Windows yüklenme ekranında ekran "Entering Sleep mode" diyerek gidiyor ve gelmiyor. Düzeltme yöntemim ise BIOS'a reset atıp kayıt edip çıkmak. Sorun donanımsal mı yazılımsal mı çözemedim. Son iki haftadır bu problem var ve son iki gündür de neredeyse her açtığımda bu sorunu yapmaya başladı. İnternette arattım, ancak benzer sorunlar bulamadım.

    Sistem özelliklerine gelirsek;

    İşlemci: Intel i5 4670K
    Ekran Kartı: AMD RX-570
    Anakart: MSI Z87 G43 Gaming
    RAM: 2x4 Kingston HyperX
    SSD: Samsung EVO 860 500GB
    HDD: Samsung HD103SJ 1TB
    Monitor: Philips 170S

    Edit: Monitör eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 2 Aralık 2019; 17:43:21 >



  • Yok mu yardım edebilecek birileri? Her açılışta BIOS resetlemeye başladım artık.
  • Monitör uyku moduna geçiyor diyorsunuz özelliklere monitörü eklemiyorsunuz. :)

    Birincisi monitörünüz uyku moduna geçtikten sonra ne oluyor. Bilgisayarınız açılıyor mu açılmıyor mu? Öylece yüklenmeye devam mı ediyor? Eğer monitörde bir sıkıntı yok ise monitörün uyku moduna geçmesi demek ekran kartından monitöre veri gitmiyor demektir. Bu da bilgisayarınız açık olmadığı yada ekran kartınızın çalışmadığı anlamına gelir. Çalışmadığı derken bozulduğu anlamında değil. O anda monitörünüze sinyal göndermiyordur. Detaya girersek monitörden başlayıp ekran kartından devam edip anakart işlemci vs... kontrol edilmesi gerekir. En iyi yöntem deneme yanılma yöntemi işte ama ev imkanları ile kontrol edilmesi çok güç.

    İkincisi bilgisayarınızı mevcut monitörünüz dışında başka bir monitöre tv vs... bağlayıp deneme yaptınız mı? Çoğu tv'nin Hdmi çıkışı var o yüzden bilgisayarınızı tv'ye bağlayıp aynı sıkıntının olup olmadığını test edebilirsiniz.

    Diğer parçaları kontrol etmek sizin için zor olacağından bu noktadan sonra iyi bir teknik servise gidip sıkıntınızı anlatmanız gerekebilir.

    Siz elinizden geldiğince kontrollerinizi yapın son nokta teknik servis.

    Kolay gelsin.




  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Sadece monitor pc kapanınca geçtiği gibi Entering Sleep mode yazısıyla uyku moduna geçiyor. Yani Windows yüklenme ekranından sonra görüntü direkt gidiyor.

    Monitörü de ekledim ama sorun monitörde olsa ya sürekli (BIOS ekranı da dahil)bir görüntü sorunu olur ya da hiç çalışmaz diye düşündüm. Yazılımsal ya da kasadan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Umarım yazılımsaldır.

    Bir de dediğinizi kontrol etmeye çalışacağım evde başka bağlayabileceğim aygıt yok ama converter'dan kaynaklı olabilir mi acaba diye düşünmeye ittiniz beni şu an. Gerçi ondan olsa yine BIOS ekranında görüntü gelip Windows yüklenme ekranında gitmez diye düşünüyorum ama?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 14 Kasım 2019; 14:56:57 >
  • Arkadaşlar sorunu hala çözemedim. Ek olarak, olarak Fur Mark testi yaptım ve GPU'yu yüke soktuktan yaklaşık yarım saat kadar sonra bilgisayar kilitleniyor ve görüntü gidip monitör uyku moduna geçiyor. Bunu oyunlarda da yapmasıyla keşfettim ve sırasıyla işlemci, ram ve ekran kartını ayrı ayrı stres testine soktum. İlk ikisinde problem olmadı ama ekran kartında dediğim gibi hata alıyorum. Radeon'dan şüphelendim. Silip temiz kurulum yapmama rağmen sonuç alamadım. Ekran kartının ısı sorunu da yok. Maksimum gördüğü ısı 74 derece. Yabancı forumlarda bu sorunu yaşayanlar var ama çözüme ulaşamamışlar sanırım. Varsa çözüm için fikri olan arkadaşlar lütfen yazın.

    Bir de şunu belirteyim. Path of Exile gibi işlemciyi strese sokup darboğaz yaşadığım oyunlarda sorun yaşamadım. Batman Arkham Knight ve özellikle Dying Light'ta yarım saat bir saat aralığındaki sürede bu durum yaşanıyor ve PC'yi açtığımda da ekran kartının fan hızları maksimumda dönüp Windows açılınca duruyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Psuyu kontrol edin, monitör ve kart arasında herhangi bir çevirici aparat varsa kontrol edin, son olarak başka kartla denediniz mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    Başka kartla deneme imkanım yok malesef. Evet, arada aktif bir HDMI - VGA çevirici var. PSU'da sorun olup olmadığını nasıl anlayabilirim acaba?

    Edit: Girişi yanlış yazmışım HDMI olarak düzeltildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 25 Kasım 2019; 14:10:18 >
  • Dvi d - vga çevirici kullanıyorum, bilgisayarın fişini çekince görüntü alamıyorum mecburen reset atmak zorunda kalıyorum, sizin sorununuzda buna benziyor dönüştürücü ve kartı başka PC de deneyin, psu işin ise bir elektronikçi multimetre ile ölçüm yapabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkürler. PSU şu an için ilk seçenek değil ama dönüştürücüden şüphem çok fazla çünkü ucuza almıştım. Haftasonu ekran kartını dönüştürücü ile beraber kuzenin bilgisayarda deneyeceğim. Sonucu buraya girerim.

    Ayrıca sanırım sizinle aynı problemden muzdaribiz. Ben BIOS ekranında sorun yaşamıyorum ancak Windows ekranında ekran kapanıyor. O yüzden PSU'dan şüphelenmedim çünkü güç yetmese açılışta görüntü alamam. Bunu yaşamıştım önceden.
  • KortX kullanıcısına yanıt
    TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    Bugün kuzenin bilgisayarda ekran kartı sorunsuz çalıştı birkaç saat yükte de kullandık sorunsuz çalıştı. Sorun tahmin ettiğim gibi dönüştürücüde çıktı. Ucuz diye gidip dandik aktif dönüştürücü almamak lazımmış bu da bana ders oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 30 Kasım 2019; 19:25:3 >
  • Ekranı açmayı başardığınızda aygıt yöneticisine girip intelin dahili ekran kartı sürücüsünü kaldırıp aygıtıda devredışı bırakın.
  • Aktif çeviriciyi değiştirince sorunum düzeldi. Teşekkürler yine de cevabınız için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KortX

    Aktif çeviriciyi değiştirince sorunum düzeldi. Teşekkürler yine de cevabınız için.
    Sorunum hala devam ediyor. Evdeki 4K TV'ye bağlayıp denedim onda açılışta görüntü gitmedi. Sanırım aktif çevirici pek sağlıklı bir aparat değil. 180 TL olanları da var ama bu aparatı almak yerine monitör almak daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HDMI/DPI monitör sorunu çözüyor arkadaşlar. O aktif çeviriciler illa ki bozuluyor. Bir arkadaşımdaki çevirici de vadesini doldurmak üzere. Üstelik 100 TL falan vermişti. Aktif çeviricilere bulaşmayın, önermiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.