Şimdi Ara

Windows 10 sürüm tavsiyesi (lanet win10 dan kurtulamıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.. yeni laptop aldım windows 10 un bu lanetliğini duymuştum ama kullanmadım ihtiyaç olmadıkça..

öncelikle sistemi yazayım yeterlimi değilmi siz karar verin..
    Acer E5-576G
    i5 8250U cpu
    8 gb ram
    2gb ekran kart
    1 gb hdd

ayarlar / sistem / hakkında sürüm kontrolü yaptığımda

edisyon win10 home single language
    Sürüm 1709

ilk fırsatta bir ssd hatta m2 ssd alacağım ama şuan için win10 ile devam etmeliyim. HANGİ SÜRÜMÜ TERCİH ETMELİYİM?.
    içinde gelen windows 10 şuan inanılmaz yavaş bu sistem nasıl bu kadar yavaş olur inanamıyorum..
    güncellemeleride 2 gündür yaptım.. ama sorun devam ediyor..
    başka bir arkadaşta aynı makina var win7 kurdu ama driver bulamıyoruz olmuyor usbler ve LAN girişi çalışmıyor win7 de..

mecburen windows10 kuracağım.. hangi sürümü kurmalıyım elimde win10 cd yada USB yok..
    nereden indirip temiz bir kurulum gerçekleştirebilirim? para verip laptop alıyoruz başımıza dert alıyoruz..
    vardiyalı mesaili çalışıyoruz uğraşmaya vaktimizde kısıtlı..
    internette birçok aptalca bir işe yaramayan video boş var.. her kafadan bir ses çıkmış.. kesin çözümler %110 çözüm yazmış adam.. ama boş..

desteğinizi rica ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 3 Mart 2019; 15:25:10 >

• Android telefonunuz varsa onu flash bellek olarak kullanabilirsiniz, ancak root gerektiriyor.

DVD veya USB bellek olmadan temiz kurulum yapamazsınız.

Microsoft'un kendi sitesinden indirebilirsiniz Windows 10'u.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outerstellar -- 3 Mart 2019; 15:46:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Outerstellar O kullanıcısına yanıt
    1809 olan bir win10 indirdim..

Windows 10 Sürüm 1809 Yapı 17763.107 64 Bit Türkçe:

İçerdiği sürümler:
    Home
    Home Single Language
    Education
    Pro
    Pro Education
    Pro for Workstations

bunu rufus ile usb belleğe tanımlayacağım..

laptop üstündeki win10 için bişey yapmam gerekiyormu öncesinde biostan bir ayar yapmalımıyım ? (usb olarak başlatma dışında)
    hiç win10 kurulumu yapmadım..
    en son 7 de kaldım bende..
  • 1607 ltsb sürümüne bakın, diğer sürümlere göre hafiftir, xbox uygulamaları yok
    rufus ile isoyu seçerek 8 gb bir flaşa yazabilirsiniz, boot içinse biostan usb ayarlayın, eğer olmazsa boot menü tuşunu öğrenip boot menüden direk uefi flaşınızı seçerek de başlatabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acer vx15 591G modelinden i5 7300hq, 256gb m.2 ssd lisini kullaniyorum. Bende acayip memnunum fan sesini oyun harici hic duymuyorum oyunlarda da fena degil. Windows 10 home edition var bende de versiyonunu bilmem fakat bir suru update yapildi son surumu olmasi lazim.

sorunu tam olarak anlayamadim bir ssd alip format atacaksiniz alti ustu.. simdi windowsunuzdan, mediacreation tool yardimiyla usb ye windows setup i kuracaksiniz. bununla ilgili videolar illaki vardir.
    en kotu ihtimalle garantili urun teknik servisine bir danisin onlar yaparlar. lisansiniz home edition ise mediacreation tool zaten size home edition i onermesi lazim.
    acer in bununla bir alakasi bir sucu yok. siz ssd siz versiyonunu almissiniz sonucta.

• HDD yi SSD ile degistir bak nasil hizlanir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • format atmayı bilmiyorsanız bence bilgisayarcıya götürün. öyle ilginç cevaplar arıyorsunuzki sanki hayatınızda ilk kez pc karşısına gectiniz. yukarda sorduğunuz soruların her birini format atmayı bilen birisinin bilmesi gerekir. bilmiyorsada götürür bilgisayarcıya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • senolince kullanıcısına yanıt
    aradığım cevaplar ilginç değil bence siz ilginçsiniz?
    normal format atmakla ne alakası var? nerenizden nasıl anladığınızı bende anlamadım..

windows 10 dan 7 ye geçmenin zorluğunu 2017 sonrası notebook alan bir çok kişi yaşıyor..
    HANGİ SÜRÜMÜ TERCİH ETMELİYİM diye sormuşum? bu ilginç mi?

1709 varmış gelen laptop içinde..
    şuan 1809 kurdum daha iyi.. ilk sorumun cevabı buydu 1809 sürüm kurup birde öyle bak

win7 ye geçiş için vaktim kalmadı.. vardiyalı çalışan biriyim..
    m2 ssd alınca onun içine win7 kurmayı deneyeceğim..

birşekilde win7 kuruyosunuz ama bu defa driverlar sürücüler uyumsuz oluyor wifi Lan usb ler çalışmıyor..
    bazı notebooklar win10 kurulu geldiği için win7 için uyumlu driverlarını bulamıyosunuz..

makina içinde gelen win10 inanılmaz yavaştı desktop pcden bile ağır çalışıyordu..
    sürümü eskiydi.. güncelleştirmeleri yapmama rağmen çok yavaş çalışıyor 6 günlük makinanın bu kadar ağır bir işletim sisteminde çalışması anormal bir durum..
    1809 sürümünü kurdum şuan daha iyi.. ama yinede win 7 ye geçmenin yollarını arıyorum..

net bir şekilde rahatlıkla 2017 sonrası üretilmiş ve işletim sistemi win10 dan win7 ye geçmeyi biliyomusunuz?
    yaptınızmı tecrübeniz varmı? sen git oyun moyun pubg falan oyna biraz boşver kafa yorma sağol..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 3 Mart 2019; 23:24:19 >

• Mukarnas kullanıcısına yanıt
    ben acer ı suçlamadım ki hocam.. öyle bişey yazmadım bile.. ama yeni alınmış bir notebook un içindeki win10 işletim sisteminin böyle bir sistemi bu kadar yavaş çalıştırması anormal değil mi? ssd alınır takılır o sorun değil..

sorunun kaynağı tamamen sürüm kaynaklı acerın kurduğu win10
    1709 güncellemelere rağmen sürüm buydu..

kendim 1809 olan sürümü indirip rufus ile flash bellek hazırladım ve tekrar temiz kurulum yaptım..
    şuan daha iyi olduğunu düşünüyorum.. tamamen işletim sistemi sürümünden kaynaklı bir durummuş..
  • snl_ S kullanıcısına yanıt
    bende orjinal windowsu var hala ve sürümü falan güncellendi bir kac kere kendi kendine... suan son surumdur sanirim. format atilacagi zamanda son surum yuklenir her zaman, update ile ugrasilmasin diye.. hdd ile kullaninca %100 hdd kullanimi olabiliyor bazen windows update i internetten indirirken veya yuklerken yada cortana birsey ile mesgulken. ssd olunca kafa rahat. windows oturunca hdd de is gorur ama ssd gibi olmaz.

• Mukarnas kullanıcısına yanıt
    siz galiba m2 ssd yi cihazın içinde aldınız? m2 ssd olarak tavsiyeniz varmı?
    şuan alamam ama işletim sistemini kuracağım kısım m2 ssd olacak..

normal hdd yi ise depolama olarak kullanacağım..
    linkteki m2 ssd sizce nasıl? okuma hızı gibi özellikleri önemli sanırım?
    www.nanokatalog.com
    Western Digital Green monolitik sürücü M.2 240 GB Serial ATA III Solid State Disk SSD WDS240G2G0B - Nanokatalog
    https://www.nanokatalog.com/WD-Green-240-GB-SATA-3-M2-WDS240G2G0B-Solid-State-Disk-SSD,PR-785277.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• arkadaş bak bilgisizliğini gün yüzüne nasıl vuruyorsun. windows 7 kurdum diyosun driver bulamadım diyorsun. demekki bilgisayarın windows 7 uyumlu değil. uyumlu olsaydı üretici windows 10 driverleri eklerdi ditesine. windows 10 kuracaksın yok windows 10 ağır geliyo diyosanda yeniyse makinan iade edip başka pc alacaksın
  • senolince kullanıcısına yanıt
    Bilgisizlik ayip degil sanada soruyorum ayipmi? Gun yuzune niye cikacak olay ne? Laflarin harika yaa.. okudugunu anlayamamak tam okumamak anlamada gucluk cekmek zeka sorunu bak bunu bi.kontrol et fazla oyun gerilik yapiyor..

win 7 kurdum demiyorum.. ayni makinadan arkadasta var o kurdu.. bu sorunlari yasadi diyorum..

1. Sorum versiyon sorunuydu.. 1709 var agir calisma sebebi buymus bu konu hakkinda bilgisi olanlar destek olsun dedim.. 1809 a yukselttim rufus temiz formatla..
    Internette gereksiz cok bilgi var zamanimi caldi.. bilgisayar alip agir bir isletim sistemiyle karsilasan insanlar var.. bende ayni sorunu yasadim buldum.

2. Diger Istegim win7 ye gecmek bircok kisi win10 degilde win7 istiyor.. tercih meselesidir saygi duymak lazim bunun bir yolu varmi nasil gecebilirim ne yapabilirim ACABA? diye soruyorum baska markalarda asus dell bunu yapan olmus bazi driverlar yabanci kaynaklar bulan olmus yapabilen olmus.. bilen varmi diye ogrenmeye geldim bilgisizim cunku.. sagol cok zekisin cozum onermissin o zaman uyumlu makina almaliydim ben bunu dusunememistim ya cok haklisin.. sagol ilgine alakana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 4 Mart 2019; 1:45:34 >

• Windows 10 LTSC

• tamam sensin...
    Notebook'unuz yeni bir model olduğu için win7-win8 driver çıkartılmamış olabilir win7 artık bitti sayılır.

Üreticiler Windows7 driverlarını yayınlamadı ise bulmanız zor . Driverpack Easy Driver gibi programlarla bilgisayarı taratıp driver var mı yok mu kontrol edin.

Windows 10'da bilgisayarı hızlandırmak için yapmanız gereken bazı şeyler var yaparsanız bence tatmin eder. SSD olmazsa bu dediklerim de tatmin etmez onu söyleyeyim Win10 harddiskte çok yavaş çalışıyor.

Komut İstemini (Sağ tık - Yönetici olarak çalıştırıp)=

sc delete DiagTrack
    sc delete Diagsvc

Yazıp enterlayın.

Çalıştır'a tıklayıp services.msc yazın.

Açılan pencerede ;

İş istasyonu
    Sunucu
    Windows Search
    Net Framwork

Servislerinin üstüne sağ tıklayıp devre dışı bırak seçeneğine tıklayıp uygula-tamam yaparak kapatın.

https://www.technopat.net/2018/05/29/windows-10-hizlandirma-rehberi/

Ayrıyetten , Windows defender güvenlik duvarı ve Windows Defender güvenlik merkezi servislerini regedit kayıtlarıyla kapatılması gerekiyor onunda araştırıp bulun uygulayın

Ssd li sistem için win10 önerilir. Ssd aldiginizda win10 kullanin bence.

• Son yıllarda çıkan işlemcilerin USB kontrolcüleri Windows 7 kurulum CD'si tarafından tanınmıyor, bu nedenle daha kurulum esnasında USB girişler birdenbire devredışı kalıyor. Eğer anakartta desteği yoksa ve eski tip PC2 girişli klavye ve fareniz yoksa kurulumu bile tamamlayamıyorsunuz. Yine de yavaşlık sorunu Windows sürümünden değil bilgisayarın dizüstü olmasından kaynaklanıyor, HDD 5400rpm çalıştığı için masaüstüne göre daha da yavaş kalıyor. Bunun tek çözümü de Windows 7'ye geçmek değil, HDD'yi bütçenize uygun bir SSD ile değiştirmek.
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok teşekkür ederim.. Sürümü yükseltince win10 da farkedilir biz hız olduğunu gördüm..
    Pro sürümde kurdum ama pro sürüm iş için ekstra fazla uygulama barındırıyor pro kullanmaya gerek yok..
    win10 home yeterli.. 1809 sürüm olması önemli..

benzer win10 hzılandırma 10 adımda hızlandırma gibi videolar buldum..
    verdiğiniz linktende bakıyorum.
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    öncelikle konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim..

m2 ssd takmak istiyorum m2 slotu olduğu bilgisini aldım..
    aşağıdaki m2 ssd yi tavsiye edermisiniz?

m2 slotu olduğu için almak istiyorum üzerindeki hdd yi de depolama arşiv olarak kullanmayı düşünüyorum..
    olumlu olumsuz değerli bilgilendirmelerinizi beklerim.
    www.nanokatalog.com
    Western Digital Green monolitik sürücü M.2 240 GB Serial ATA III Solid State Disk SSD WDS240G2G0B - Nanokatalog
    https://www.nanokatalog.com/WD-Green-240-GB-SATA-3-M2-WDS240G2G0B-Solid-State-Disk-SSD,PR-785277.html?gclid=EAIaIQobChMIwbLL8pHo4AIVw-R3Ch0OxQ1CEAYYASABEgJ57vD_BwE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 4 Mart 2019; 12:14:10 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.