|
Windows 10 Retail Key Nedir?
Windows 10 Retail Key, Microsoft'un Windows 10 işletim sistemini kalıcı olarak etkinleştirmek için kullanabileceğin bir lisans kodudur. Bu lisans kodu, bir perakende mağazasından satın alınan fiziksel bir kopya veya Microsoft Store gibi dijital bir platformdan satın alınan dijital bir kopya ile birlikte gelir.
Retail Key Ne Demektir?
"Retail" terimi, genellikle perakende satış için tasarlanmış bir ürünü ifade eder. Windows 10 Retail Key, işletim sistemini herhangi bir bilgisayarda tek bir kez etkinleştirmek için tasarlanmıştır. Bu, işletim sisteminin birden fazla bilgisayarda kullanılmasını önler.
Windows Retail Key Nasıl Kullanılır?
Windows 10 Retail Key'i kullanmak için aşağıdaki adımları takip etmelisin:
- Windows 10'u bilgisayarına yükle.
- Kurulum işlemi sırasında lisans anahtarını girmen istenecek.
- Windows 10 Retail Key'ini gir ve "İleri"ye tıkla.
- Windows 10 etkinleştirilecek ve artık kullanmaya başlayabilirsin.
Retail Key ile OEM Key Arasındaki Fark
Windows 10 Retail Key ile OEM Key (Orijinal Ekipman Üreticisi Key) arasındaki temel fark, kullanılabilirliğidir. Retail Key herhangi bir bilgisayarda kullanılabilirken, OEM Key yalnızca belirli bir bilgisayarla birlikte gelen önceden yüklenmiş bir işletim sistemiyle kullanılabilir.
Windows 10 Retail Key satın almayı düşünüyorsan, güvenilir bir kaynaktan satın aldığından emin ol. Böylece geçerli ve orijinal bir lisans kodu aldığından emin olursun.