Şimdi Ara

Windows 10 OEM - Format sonrası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    OEM olarak windows 10 pro almak istedim. İnternette araştırdığımda en uygun fiyatı 47.5 lira ile ****'de gördüm. Daha önceden de oem olarak 1 windows key almış ve kullanmıştım. Fakat dp'de satılan oem key için şöyle bir not düşülmüş:

    "Windowsu tekrar kurmayı denetim masası Windows sıfırlama üzerinden yapmalısınız. Format / Fdisk attığınızda fiziksel temizlik yaptığınız için aynı kodu tekrar kullanamazsınız."

    OEM anahtarlar benim bildiğim anakarta embed oluyor ve format vs olsa dahi anakart değişmediği sürece aynı kart üzerinde istediğim kadar kurulum yapabiliyorum. Bu uyarıyı okuyunca site online yardımından durumu tekrar sordum ve canlı destekteki arkadaş da durumum denendiğini ve format sonrasında key'in artık kullanılmaz olduğunu doğruladı.

    Bu nasıl olabiliyor? OEM anahtarlar da kendi içerisinde farklı sürümlere mi ayrılıyor? Ya da bu şekilde "format atarsan tekrar çalışmaz bu key abi" diyenlerin sattığı keylerde ne numara dönüyor?

    Bilen bir arkadaş izah edebilirse sevinirim.

    Şimdiden teşekkürler.



  • efebora06 kullanıcısına yanıt
    Hocam, oem nedir retail nedir biliyorum. Benim sorum; adamlar oem olarak win 10 key satıyoruz diyorlar, ama oemin mantığı dışında olacak şekilde : "keyi kullandıktan sonra format atarsanız bir daha aynı keyle kurulum yapamazsınız, geçersiz kalır" diyorlar. Bunun mantığı nedir, böyle bir durum var mıdır onu soruyorum.
  • Ben de o siteden aldım. Tekrar tekrar da format attım herhangi bir problem yok gönül rahatlığıyla alabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4vc1 kullanıcısına yanıt
    Öyle yazıyorsa OEM mantığı dışında bir iş yapıyor demektir.
  • Hangi siteden aldınız acaba bende almayı düşünüyorum da.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.