Şimdi Ara

windows 10 msi bilgisayara format atamıyorum [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
1
Favori
19.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bu konu beni resmen deli etti öyle ki geldim bu foruma üye oldum.Kısaca sorunum şu: win10 64 bit sistemli bir bilgisayarım var ve internetten win7 64 bit indirdim bunu boş dvdye -bootable- şekilde yazdım. sonra bios menüsünden bootda cdyi başa aldım kaydedip pcyi yeniden başlattım(hatta defalarca) ama windows cdden başlamadı normal herzamanki windows 10 açıldı. sonra aynı win7 dosyalarını usbye yazdım ve boot menüden usbyi başa aldım fakat yine win 10 açıldı usbden başlamadı. sonunda deli oldum eski orjinal format cdmi taktım (cdyi boot menüden başa aldım) ve yine cdden başlamadı. KISACA hiçbişekilde ne usb ne cdden başlamıyor ve format atamıyorum lütfen yardım edin ayrıca eklemek istiyorum cdler ve usbler sağlam okuyucularım da öyle bi sorun yok.windows 10 msi bilgisayara format atamıyorum [ÇÖZÜLDÜ]windows 10 msi bilgisayara format atamıyorum [ÇÖZÜLDÜ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyuyanerik -- 4 Haziran 2017; 23:10:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 10 Bilgisayarlarda MSI Click BIOS 5 ile Format Atma

MSI bilgisayarlarda Windows 10 işletim sistemine format atmak için MSI Click BIOS 5'i kullanabilirsin. Bu yöntem, işletim sistemini yeniden yüklemenin güvenli ve etkili bir yoludur.

Malzemeler:

• Windows 10 yükleme medyası (USB veya DVD)
    • Boş bir USB sürücü (en az 8 GB)

Adımlar:

1. USB Yükleme Medyası Oluştur: Microsoft'un web sitesinden Windows 10 Medya Oluşturma Aracını indir ve kullanarak USB yükleme medyası oluştur.
    2. Bilgisayarı USB'den Başlat: Bilgisayarını kapat. USB sürücüyü tak ve bilgisayarı aç. Boot menüsüne girmek için BIOS ayarlarına eriş.
    3. Click BIOS 5'e Gir: Genellikle F2 veya Del tuşuna basarak BIOS ayarlarına girebilirsin.
    4. Önyükleme Modunu Değiştir: "Önyükleme Ayarları" sekmesine git ve "Önyükleme Modu"nu "UEFI" olarak ayarla.
    5. USB'yi Öncelikli Önyükleme Cihazı Yap: "Önyükleme Önceliği" bölümüne git ve USB sürücünü ilk ön yükleme cihazı olarak ayarla.
    6. Değişiklikleri Kaydet ve Çık: Değişiklikleri kaydetmek ve BIOS'tan çıkmak için F10 tuşuna bas.
    7. Windows Kurulumunu Başlat: Bilgisayar, USB sürücüsünden başlatılacak ve Windows kurulumu başlayacaktır.
    8. Ekran Yönergelerini Takip Et: Kurulum sihirbazındaki ekran yönergelerini dikkatlice takip et ve Windows 10'u yeniden yükle.

İpuçları:

• Format atmadan önce önemli verilerini yedekle.
    • Rufus veya Etcher gibi üçüncü taraf araçları kullanarak USB yükleme medyası oluşturabilirsin.
    • MSI BIOS'unda gezinmekte zorlanıyorsan, MSI anakartının kılavuzuna bakabilirsin.

Yukarıdaki adımları izleyerek Windows 10 yüklü MSI bilgisayarını başarıyla formatlayabilirsin. Bu yöntem, işletim sistemindeki sorunları gidermek, virüsleri temizlemek veya bilgisayarını yeni bir kullanıcıya devretmek için kullanılabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Boot mode select kısmını uefi+legacy yap. Fast boot varsa devre dışı bırak. Security boot u devre dışı bırak ve öyle dene. İlla uefi kurmak istiyorum diyorsan, w7 imajını rufus programıyla, rufusun varsayılan ayarlarıyla yeniden yazdır. 1 saat sonra evde olurum inşallah. Msi kullanıyorum, eve gidince kendi bios ayarlarıma bakıp yazarım. Şimdilik bunları dene..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendeki ayarlar bu şekilde :

• Windows 8 Future: Disabled
    MSI Fast Boot: Disabled
    Fast Boot: Disabled
    Boot Mode: Legacy
    Full Screen Logo Show: Disabled (İlgisi yok ama olsun)
    Boot Priority USB için: 1)UEFI USB-HDD 2)USB-HDD 3)Disabled ....
    Boot Priority CD için: 1)UEFI CD/DVD ROM 2)UEFI CD/DVD ROM 3)Disabled ....

Bilgisayar açılırken boot tuşuna (F10 veya F12 olabilir) ard arda bas ve boot menüyü aç.Boot menüden seçersin.Zaten boot menüden seçtiğinde çalışmıyorsa diske düzgün yazdıramamışsın demektir.
    Rufus kullanırken Önce ISO'yu seç,sonra diğer ayarları ayarla ve En son yazma biçimini UEFI olarak seç.
  • Bende resimdeki boot selection mode kisminda uefiyi degistirip uefi+legacy yapamiyorum izin vermiyor tiklamaya.ille uefi kurma derdinde degilim sadece win7 64 bit kurmaya calisiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: uyuyanerik

Bende resimdeki boot selection mode kisminda uefiyi degistirip uefi+legacy yapamiyorum izin vermiyor tiklamaya.ille uefi kurma derdinde degilim sadece win7 64 bit kurmaya calisiyorum

Biosu güncellediysen sıfırlamayı dene. Default optimized yani. Eski bios ise güncelle. Yine olmazsa msi Türkiye'den destek al. 0 212 288 42 30

Bir de aklıma geldi de ; her boot için biosa girmene gerek yok. Anakart logosu gelince f11 e bas bi kaç kez, sadece boot menü açılıyor. Oradan flashı seç. Flash iki şekilde görünüyor. Biri SanDisk, diğeri uefi SanDisk (marka örnektir). Bi böyle dene bakalım?

• windows 7 iso'sunu rufus programını kullanarak yazdırın. Öyle deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas70 -- 21 Mayıs 2017; 22:32:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Format attım internet yok
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

windows 7 iso'sunu rufus programını kullanarak yazdırın. Öyle deneyin.

+1
    Tam bunu eklemeye geliyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 21 Mayıs 2017; 22:37:37 >
  • cagdas70 kullanıcısına yanıt
    Abi peki neden uefi+legacy yapmaya izin vermiyor olabilir?

• Anakartın modeli nedir bilmiyorum ama anakartın uefi özelliği olmadığı için o kısım aktive edilmemiş olabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Anakartın modeli nedir bilmiyorum ama anakartın uefi özelliği olmadığı için o kısım aktive edilmemiş olabilir diye düşünüyorum.

Benim aklıma gelen ; i5 6400 işlemci var. Skylake bildiğim kadarıyla? 6. nesil işlemcilerin çalışması için, bazı anakartlara bios güncellemesi gerekiyor. Eğer bunun için biosu güncellediyse, yeni bios legacy desteği vermiyordur diye düşündüm ama emin değilim tabi

• Anakart'ın modeli olsa belki nette bios güncellemesi ile gelen değişiklikler bulunabilir.
  • Gtx 750ti ddr5 2gb i5 islemci:(

• Az once boot menude hard disk drive prioroieste boot opuon diye bi yer gordum ve burda windows boot manager isaretli acaba windowsu direk acan cdyi okumasina izin vermeyen sey bumudur bunu disable diyip devre disi biraksam cdyi okurmu? :/

• quote:

Az once boot menude hard disk drive prioroieste boot opuon diye bi yer gordum ve burda windows boot manager isaretli acaba windowsu direk acan cdyi okumasina izin vermeyen sey bumudur bunu disable diyip devre disi biraksam cdyi okurmu? :/

Windows boot manager ı devre dışı bırakabilirsen bi yap bakalım. Bir de f11 boot tuşu. Msi larda böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 21 Mayıs 2017; 23:5:25 >
  • F11e bastim format usb si takili ve bunlar cikti karsima

• quote:

F11e bastim format usb si takili ve bunlar cikti karsima

Kimler

• Foto gelmemis :/
    bunlar cikti bu arada windows boot manageri disable yaptim ve beni windows acilirken biosa soktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyuyanerik -- 21 Mayıs 2017; 23:11:50 >
  • quote:

Foto gelmemis :/
    bunlar cikti bu arada windows boot manageri disable yaptim ve beni windows acilirken biosa soktu

Şimdi uefi+legacy yapmayı dene bakalım. Ayrıca bootable aygıt hiç görünmüyor?

• Ama bootable benim eski orjinal win7 32bit cdm vardi onu da gormedi ve o bootable daha once atmistim. Yani sorunun aygitta oldugunu dusunmuyorum emin olmasamda .mesela yukleyecegim win764bit suan hem dvd de bem usbde ayni dosyalar var dvdyi takip bilgisayarimdan ustune tikladigimda direk windows 7 kurulumu cikiyor bootable olmasaydi program gibi calismazdi herhalde demek istedigimi anlatabildimmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.