< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyuyanerik -- 4 Haziran 2017; 23:10:24 > |
Windows 10 Bilgisayarlarda MSI Click BIOS 5 ile Format Atma
MSI bilgisayarlarda Windows 10 işletim sistemine format atmak için MSI Click BIOS 5'i kullanabilirsin. Bu yöntem, işletim sistemini yeniden yüklemenin güvenli ve etkili bir yoludur.
Malzemeler:
- Windows 10 yükleme medyası (USB veya DVD)
- Boş bir USB sürücü (en az 8 GB)
Adımlar:
- USB Yükleme Medyası Oluştur: Microsoft'un web sitesinden Windows 10 Medya Oluşturma Aracını indir ve kullanarak USB yükleme medyası oluştur.
- Bilgisayarı USB'den Başlat: Bilgisayarını kapat. USB sürücüyü tak ve bilgisayarı aç. Boot menüsüne girmek için BIOS ayarlarına eriş.
- Click BIOS 5'e Gir: Genellikle F2 veya Del tuşuna basarak BIOS ayarlarına girebilirsin.
- Önyükleme Modunu Değiştir: "Önyükleme Ayarları" sekmesine git ve "Önyükleme Modu"nu "UEFI" olarak ayarla.
- USB'yi Öncelikli Önyükleme Cihazı Yap: "Önyükleme Önceliği" bölümüne git ve USB sürücünü ilk ön yükleme cihazı olarak ayarla.
- Değişiklikleri Kaydet ve Çık: Değişiklikleri kaydetmek ve BIOS'tan çıkmak için F10 tuşuna bas.
- Windows Kurulumunu Başlat: Bilgisayar, USB sürücüsünden başlatılacak ve Windows kurulumu başlayacaktır.
- Ekran Yönergelerini Takip Et: Kurulum sihirbazındaki ekran yönergelerini dikkatlice takip et ve Windows 10'u yeniden yükle.
İpuçları:
- Format atmadan önce önemli verilerini yedekle.
- Rufus veya Etcher gibi üçüncü taraf araçları kullanarak USB yükleme medyası oluşturabilirsin.
- MSI BIOS'unda gezinmekte zorlanıyorsan, MSI anakartının kılavuzuna bakabilirsin.
Yukarıdaki adımları izleyerek Windows 10 yüklü MSI bilgisayarını başarıyla formatlayabilirsin. Bu yöntem, işletim sistemindeki sorunları gidermek, virüsleri temizlemek veya bilgisayarını yeni bir kullanıcıya devretmek için kullanılabilir.