Bilgisayarımın orjinali işletim sistemi windows 8. Windows 10'a geçmek için reserve ettirdim. Henüz gelmedi setup'u.
Merak ettiğim bir şey var, setup geldiğinde ve windows 10'u kurduğumda, bir sorunla karşılaşırsam, tekrar önceki kullandığım gibi windows 8 recovery'sini kullanıp, windows 8'e geri dönebilir miyim?
Windows 10'a geçilince şu an bilgisayarımda bulunan recovery, silinir mi?
Var mıdır aranızda, recovery'si olupta windows 10'a geçen, varsa recovery'i hiç kontrol ettiniz mi duruyor mu, silinmiş mi?
Geçiş işleminde bilgisayarın içindeki dosyalara dahi hiç ellemiyor windows, masaüstü bile aynı simgeler dahilinde duruyor. Bilgisayarın recovery kısmına dokunmuyor. Bende dokunmadı ama şöyle söylemekte fayda var yine de. Bilgisayar eski ise recovery zaten virüsler dahilinde zarar görmüş olabilir. Ben çok temiz bilgisayar kullanmama rağmen anne ve kardeşim hp pavilion 2009 model bilgisayarımın recovery kısmını bozdular. Zamanında 4 dvd lik recovery kopyası oluşturmuştum onunla tekrar yeniledim ama tavsiye edermiyim ? ETMEM
Recoveryden kurulmuş olan bilgisayar orjinal sistem ve driver oluyor tamam kabul ama driverlar bilgisayarı aldığınız zamanki driverlar ve aynı şekilde windows da eski sürüm. Ben hp yi o şekilde kurup ardından 3 gün windows güncellemesi yaptım. Bundan sonra da hayatta böyle bir şeyle uğraşmam zaten artık sahte windowslar gayet kolay şekilde aktif ediliyor ve orjinalden bi farkı yok.
Markalar windows güncellemeleri ile recovery kısmını da güncellemedikleri sürece recovery uğraşılacak şey değil Hp den sonra aldığım bilgisayarın freedos olmasına çok dikkat ettim ve bu bana yaklaşık 400 tl ucuza geldi.
Sonuç olarak recovery çok da dert edilecek bişey değil. Ama illa bozulmasın diyorsan bilgisayarda recovery kopyası oluşturma kısmı var ordan oluştur elinde bulunsun. Windows 10 bu kısma zarar vermez için rahat olsun.
sonsayfa
kullanıcısına yanıt
Çok sağolun, benim için recovery önemliydi, baktığım zaman zaten ayrı olarak recovery için HDD'den bölüm ayrılmış. (O kısma hiç kimsenin erişimi yapılmadan saklanıyor)
Windows'a gelecek olursak, güncelleme problemi hiç eksik olmuyor denilebilir. Format atıldığı zaman, kaçınılmaz.
Bir de son olarak merak ettiğim şey, windows 10'a geçtikten sonra, ihtiyaç halinde recovery'i kullanıp, tekrar windows 8'e düşeceğiz.
Peki bundan sonra tekrar istediğimizde, windows 10'a yükselmek için bize izin verilecek mi yeniden? (Duyduğuma göre tek bir sefer geçilebiliyormuş) Ancak net bir bilgim yok.
Orjinal olmadığı sürece istediğin gibi geçebilirsin tabi ama win 10 a yükselttiğin bilgisayarımı geri almadım. 1 tane laptopa 10 a yükselttikten sonra 8.1 i tekrar kurdum fakat recovery değil fukara kurulumu sahte key ile falan tekrar altta işaret çıktı win 10 a yükseltin diye.
bana kalırsa hemen 10a geçmek mantıklı değil driverlar ve programlar kendilerini güncelleyemediler henüz. Ben rosetta stone ile çalşıyodum fakat 10 a geçince windows sesimi anlamamaya başladi ve 8.1 e döndürdüm tekrar.
onun dışında müzik ve video oynatıcısı ve resim göstericisi eski windowslara göre çok daha mantıklı bir şekilde düzenlenmiş.
gerekli güncellemeler gelirse güzel olacak gibi.
Windows 10'a yükselttiğin zaman 30 gün içinde windows ayarlarından geri dönme seçeneği ile eski haline geri döndürebilirsin. 30 gün sonra geri dönmek mümkün değilmiş. Bir nevi sistem geri yükleme gibi yapıyor ama sistem geri yükleme değil. Sadece yükseltmeden önceki haline geri çevirir.
Çok hızlı bir şekilde 8.1 e geri dönebiliyorsun. Windows dosyalara bir şey olmayacağını söylüyor fakat yedeklemeninde iyi olacağını söylemiş.