Şimdi Ara

Windows 10 kadar rezalet bir sistem görmedim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle işim gereği sürekli bilgisayar telefon vb. haşirneşir oluyorum tüm sistemleri hem bilgisayar hem telefon için kullanıyorum ve hepsiyle ilgili az çok bilgim var. Profesyonel olarak çizim programları kullanırım.
    Yıllardır windows kullanıyorum Arada birkaç ay ubuntu deneyimim var. Sistem çok karışık olduğu için sevmedim. Ubuntu kullanacaksan yazılım dili bilmen gerekiyor. yoksa sadece masaüstünde geziyorsun. Grafikçi arkadaşlar sağolsun mac'i de öğrettiler.

    Windows 97, me, xp, vista, 7, 8-8.1 ve son olarak windows 10.
    windows me ve vista her ne kadar sevilmesede bence zamanının gerektirdiklerini yaptılar. özellikle vista her ne kadar bazı kişiler tarafından rezalet olarak tabir edilsede windows xp ve windows 7 arasında emsali görülmemiş bir köprü olmuştur. eğer vista olmasaydı emin olun windows 7'de olmazdı.
    windows 8 ile Dokunmatik ekranlı hızlı ve gayet seri çalışan bir makine aldım. i7 işlemci ve gt730m'li bir ultrabook. Bilgisayarı alalı 1 yıla yakın oldu, daha 1 kez adam akıllı dokunmatiği kullanmadım. İlk başta gözme güzel gözüksede gittikçe soğumaya başladım sistemden.


    Abi birisi şunun mantığını açıklayabilirmi,
    2 farklı denetim masası var, birisi bildiğimiz diğeri sağdan fışkıran şeydeki bilgisayar ayarlarını değiştir kısmı.
    2 farklı fotoğraf görüntüleyici var, Birisi bildiğimiz diğeri resme tıklayınca ekranı odamda tavaf ediyormuşcasına animasyon verdiren saçmasapan ve kullanışsız fotoğraflar uygulaması.
    2 Farklı media player, 2 farklı skaype, ....... uzayıp gidiyor. Neden böyle birşey yapıyor windows ? zaten telefonlara benzetmeye çalıştıkları soldan fışkıran multitask çubugu da rezalet. Tekrar uygulamayı açmadan ne müzik değiştirebiliyorsun nede fotoğraf. Masaüstüyle uygulamanın bağlantısı sıfır. ikisinede aynı anda erişmek mümkün değil. resmen eski nokia 5800 kullandığım zamanları hatırladım. Onda bile bundan daha seri multitasking vardı.

    Neyse windows 8.1 geldi yine sağdan soldan fışkıran şeyler, metro tuşu yetmiyormuş gibi başlat çubu gibi gösterelimde yerler edasıyla koyulmuş sol alttaki metro simgesi (ki çoğu zaman Soldan fışkıran şey sizin tıklamınızdan önce davranıp simgenin üstünü örtüyor) soldan fışkıran multitask'ın 2. yoldaşı olarak metroda açılan uygumanın araç çubuguna normal uygulama edasıyla gelmesi falan.. Yine aynı

    Peki windows 10 ????
    bilgisayara kurdum söyle bir baktım, aman tanrım dedim kapattım. (kapatamadım hata verdi takıldı makine, 2.'de kapatım)
    Neyse sinirim geçti birdaha açtım.
    bir baktım metromsu başlat çubuğu veya başlat çubuğumsu metro. Birde sağ tarafa benim lumia 920'yi sıkıştırmışlar. uygulamalar hala ikili ikili, soldan fışkıran şeyi samsung tabletlerdki gibi yapmışlar. başlat çubuğuna simge eklemişler ve aynı samsung tabletlerdeki gibi uygulama sonlandırılıyor. Meğer çarpı işareti de 2 tane olmuş
    Sağdan fışkıran elemana ne olduğunu hala çözemedim biryelerde beni bekliyodur heralde.


    Hani benim lumia'yı sıkıştırmışlar dedim ya, Yanlış anladınız. windows phone ile windows'un hiçbir bağlantısı yok. Neyse lumia'yı sattım iphone 6 aldım, İtunes denen mucizeyi keşfettim, sonra icloud masaüstünü indirdim. Fotoğraflarım, Chrome, mozilla iE'deki yer işaretleri, takvimler hepsi eş zamanlı olarak windows bilgisayarımla eşitleniyordu. Bilgisayara Resimlerim diye bir dosya geliyor ve 1 saniye önce çektiğim resim otomatik olarak oraya düşüyor. Takvimle ilgili herşey eşzamanlı düzenleniyor, sık kullanılanlar aynı şekilde iphone'daki safari'ye saniyesinde düşüyor, iphone'daki chrome'a düşüyor..


    Derin düşüncelere daldım, La windows kendi telefon sistemini bilgisayara bir gram bağlayamıyorda ios nasıl takır takır tam bağlanıyor dedim. Sonra Windowsda ios bu kadar sağlam giden apple Allah bilir Mac'de ne yapıyordur dedim, Benim ultrabook'a mac yükledim. Yani hackintosh. Alışma sürem biraz sürdü, Her yeni özelliğini keşfettiğimde birazdaha hayran kaldım. Sonra arkadaşın macbook'a el koydum bir hafta.
    O güne kadar macbook'a binlerce lira verenlere manyak gözüyle bakan ben, bir an kendime manyak gözüyle bakmaya başladım. 2500 liralık dizüstü alıyorsun, ya klavyesi kötü, ya hoparlörü berbat, ya ekranı berbat.. Hiçbirşeyi tam olmuyor. Macbook'un klavye olsun hoparlör olsun harika. Özellikle malzeme işçiliği ve ekran kesinlikle rakipsiz.

    Nvidia Quadro'lu Makinem var, macbook pro'daki intel irish graphics programlarda çok daha seri çalışıyor.
    pil ömrü 10 saat denen hackintosh yaptığım makine 2 saat zor giderken mac kurunca 6-7 saat rahat gitmeye başladı. Arkadaşın macbook birkaç yıllık olmasına rağmen çok ciddi sıkıştırmalarda bile 4 saat çok rahat gitti. normal kullanımda 6-7 saati çok rahat çıkardı. Odamı tavaf eden animasyonlar çok kısa ve seri oluyordu ve bilgisayar shop veya solid haricinde asla fan çalıştırmıyordu. Birde arkadaş aldığından beri format atmamış. Windowsa 6 ayda bir format atınca normal kullanabliyorsun. ilk seferde 10 saniyede açılan makine 1 dakikada açılmaya başlıyor ssd'de olsa.

    Birde tanıtımda "Düşündüklerimizin sadece %10'unu görebiliyorsunuz" diye. Hadi bende Bugatti'ye bindiğimi düşünüyorum ama küçük bir audi'ye biniyorum. birisi 3 milyon birisi 80bin. Benim düşündüklerimin %2,2'sini görüyorsunuz. İnşallah olur ama hayatım boyunca Bugattiye sahip olma ihtimalim ne ? siz düşünün.

    Neyse biraz blog yazısı gibi oldu, çok uzadı, ilk defa windows bölümünde yazdım. umarım windows fanı yoktur yoksa kötü taşlanırım. Ben 15" macbook pro alacağım. Hala windows kullananlara Allah sabır versin.
    ha birde windows 10.1'de metro geri gelecekmiş başlat tekrar kalkacakmış. Bunu okurken yadırgamadınız demi ? baksanıza siz bile kabullenmişiniz.

    Edit. İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 25 Ekim 2014; 18:47:34 >







  • Windows10'uaktif olarak kullanıyorum. Windows 10'da MS platformaları birleştirdiği için(henüz tamamlanmadı) gördüğünüz diğer uygulamalar tablet ve telefon uygulamalarıdır. Windows 10 henüz beta sürümünde olduğu için hataları olması gayet normal. Platformlar arası uyum zamanla çözülecektir.(WP halen emekleme aşamasında) Denetim masası olayına gelecek olursak bir tanesi dokunmatik kullanım için hazırlanmış tıpkı şikayet ettiğiniz ikinci uygulamalar gibi. Bu uygulamaları kullanma zorunluluğunuz yok. Mac bilgisayarlar son kullanıcılar ve profesyonel kullanım içinde harika. Ama oyunları ve bazı mühendislik uygulamalarını çalıştırmaması bir eksi. Açıkçası Windows 10 beni memnun etti. Şu aşamada bir kaç eksiği var. Ben günlük kullanımda herhangi bir sorun yaşamadım. Mühendislik programlarını ve oyunları olduça sorunsuz çalıştırıyor. Kurduğum anda bütün sürücüleri tanıdı. Ekran kartı sürücülerinide Update servisinden indirdi. Açıkçası bu güne kadar kullandığım en iyi windows olmaya aday.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaptanKatsura

    Windows10'uaktif olarak kullanıyorum. Windows 10'da MS platformaları birleştirdiği için(henüz tamamlanmadı) gördüğünüz diğer uygulamalar tablet ve telefon uygulamalarıdır. Windows 10 henüz beta sürümünde olduğu için hataları olması gayet normal. Platformlar arası uyum zamanla çözülecektir.(WP halen emekleme aşamasında) Denetim masası olayına gelecek olursak bir tanesi dokunmatik kullanım için hazırlanmış tıpkı şikayet ettiğiniz ikinci uygulamalar gibi. Bu uygulamaları kullanma zorunluluğunuz yok. Mac bilgisayarlar son kullanıcılar ve profesyonel kullanım içinde harika. Ama oyunları ve bazı mühendislik uygulamalarını çalıştırmaması bir eksi. Açıkçası Windows 10 beni memnun etti. Şu aşamada bir kaç eksiği var. Ben günlük kullanımda herhangi bir sorun yaşamadım. Mühendislik programlarını ve oyunları olduça sorunsuz çalıştırıyor. Kurduğum anda bütün sürücüleri tanıdı. Ekran kartı sürücülerinide Update servisinden indirdi. Açıkçası bu güne kadar kullandığım en iyi windows olmaya aday.

    1 yıldır windows phone kullanıyordum. bayramda değiştirdim, ios'a geçtm.
    1 yıl boyunca ne windows phone gelişti ne aradaki bağlantı. hatta windows phone geriye bile gitti.
    Hata sadece kapanırken oldu, başka hatayla karşılaşmadım.
    kullanmaya mecbur değiliz ama sürekli rahatsız ediyor. skype'ı masaüstü modda açana kadar canım çıktı.
    Birkaç program eksik ama onlar kullanım oranı düşük programlar veya sistemsel olarak çalışması mümkün olmayan programlar. shop solid 3ds hepsi macbook air'da bile windows'dan çok daha seri çalışıyor.
    oyun kısmında haklısınız ama zaten Mac'in fiyatlarını düşündüğümüzde profesyonel kullanım haricinde zevk için mac alan zor çıkar. pro kullananlar da genellikle nadiren oyun oynar ama dediğim gibi, haklısınız oyun yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

    quote:

    Orijinalden alıntı: KaptanKatsura

    Windows10'uaktif olarak kullanıyorum. Windows 10'da MS platformaları birleştirdiği için(henüz tamamlanmadı) gördüğünüz diğer uygulamalar tablet ve telefon uygulamalarıdır. Windows 10 henüz beta sürümünde olduğu için hataları olması gayet normal. Platformlar arası uyum zamanla çözülecektir.(WP halen emekleme aşamasında) Denetim masası olayına gelecek olursak bir tanesi dokunmatik kullanım için hazırlanmış tıpkı şikayet ettiğiniz ikinci uygulamalar gibi. Bu uygulamaları kullanma zorunluluğunuz yok. Mac bilgisayarlar son kullanıcılar ve profesyonel kullanım içinde harika. Ama oyunları ve bazı mühendislik uygulamalarını çalıştırmaması bir eksi. Açıkçası Windows 10 beni memnun etti. Şu aşamada bir kaç eksiği var. Ben günlük kullanımda herhangi bir sorun yaşamadım. Mühendislik programlarını ve oyunları olduça sorunsuz çalıştırıyor. Kurduğum anda bütün sürücüleri tanıdı. Ekran kartı sürücülerinide Update servisinden indirdi. Açıkçası bu güne kadar kullandığım en iyi windows olmaya aday.

    1 yıldır windows phone kullanıyordum. bayramda değiştirdim, ios'a geçtm.
    1 yıl boyunca ne windows phone gelişti ne aradaki bağlantı. hatta windows phone geriye bile gitti.
    Hata sadece kapanırken oldu, başka hatayla karşılaşmadım.
    kullanmaya mecbur değiliz ama sürekli rahatsız ediyor. skype'ı masaüstü modda açana kadar canım çıktı.
    Birkaç program eksik ama onlar kullanım oranı düşük programlar veya sistemsel olarak çalışması mümkün olmayan programlar. shop solid 3ds hepsi macbook air'da bile windows'dan çok daha seri çalışıyor.
    oyun kısmında haklısınız ama zaten Mac'in fiyatlarını düşündüğümüzde profesyonel kullanım haricinde zevk için mac alan zor çıkar. pro kullananlar da genellikle nadiren oyun oynar ama dediğim gibi, haklısınız oyun yok.

    WP konusunda haklısınız. Android ya da IOS daha mantıklı. Hatta Nexus cihaz kullanırsanız farkedeceksiniz. IOS kadar stabil ve hızlı çalışırlar. Program konusunda OSX oldukça güzel program alternatiflerine sahip ama malesef bazı programların muadili yok. Sadece belli başlı programların var.(Mühendislik) Bunun dışında oldukça iyidirler. Önümüzdeki sene içinde windows fazlasıyla gelişecektir. Bütün cihazlarda Windows 10'a geçmeyi düşünüyor MS. Oyun konusunda ise, Linux ve OSX'in yaygınlaşmamasının yegane sebebidir. WP almak için çok erken, keşke hiç almasaydınız. Şunu da unutmamak lazım, Mac alıp windows kuran insanlarda var. Tamamen kişsel zevk meselesi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaptanKatsura

    quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

    quote:

    Orijinalden alıntı: KaptanKatsura

    Windows10'uaktif olarak kullanıyorum. Windows 10'da MS platformaları birleştirdiği için(henüz tamamlanmadı) gördüğünüz diğer uygulamalar tablet ve telefon uygulamalarıdır. Windows 10 henüz beta sürümünde olduğu için hataları olması gayet normal. Platformlar arası uyum zamanla çözülecektir.(WP halen emekleme aşamasında) Denetim masası olayına gelecek olursak bir tanesi dokunmatik kullanım için hazırlanmış tıpkı şikayet ettiğiniz ikinci uygulamalar gibi. Bu uygulamaları kullanma zorunluluğunuz yok. Mac bilgisayarlar son kullanıcılar ve profesyonel kullanım içinde harika. Ama oyunları ve bazı mühendislik uygulamalarını çalıştırmaması bir eksi. Açıkçası Windows 10 beni memnun etti. Şu aşamada bir kaç eksiği var. Ben günlük kullanımda herhangi bir sorun yaşamadım. Mühendislik programlarını ve oyunları olduça sorunsuz çalıştırıyor. Kurduğum anda bütün sürücüleri tanıdı. Ekran kartı sürücülerinide Update servisinden indirdi. Açıkçası bu güne kadar kullandığım en iyi windows olmaya aday.

    1 yıldır windows phone kullanıyordum. bayramda değiştirdim, ios'a geçtm.
    1 yıl boyunca ne windows phone gelişti ne aradaki bağlantı. hatta windows phone geriye bile gitti.
    Hata sadece kapanırken oldu, başka hatayla karşılaşmadım.
    kullanmaya mecbur değiliz ama sürekli rahatsız ediyor. skype'ı masaüstü modda açana kadar canım çıktı.
    Birkaç program eksik ama onlar kullanım oranı düşük programlar veya sistemsel olarak çalışması mümkün olmayan programlar. shop solid 3ds hepsi macbook air'da bile windows'dan çok daha seri çalışıyor.
    oyun kısmında haklısınız ama zaten Mac'in fiyatlarını düşündüğümüzde profesyonel kullanım haricinde zevk için mac alan zor çıkar. pro kullananlar da genellikle nadiren oyun oynar ama dediğim gibi, haklısınız oyun yok.

    WP konusunda haklısınız. Android ya da IOS daha mantıklı. Hatta Nexus cihaz kullanırsanız farkedeceksiniz. IOS kadar stabil ve hızlı çalışırlar. Program konusunda OSX oldukça güzel program alternatiflerine sahip ama malesef bazı programların muadili yok. Sadece belli başlı programların var.(Mühendislik) Bunun dışında oldukça iyidirler. Önümüzdeki sene içinde windows fazlasıyla gelişecektir. Bütün cihazlarda Windows 10'a geçmeyi düşünüyor MS. Oyun konusunda ise, Linux ve OSX'in yaygınlaşmamasının yegane sebebidir. WP almak için çok erken, keşke hiç almasaydınız. Şunu da unutmamak lazım, Mac alıp windows kuran insanlarda var. Tamamen kişsel zevk meselesi.

    windows evrensel, mac değil.
    2 gün sonra normal ekrana bağlamak iseseniz driver gerekecek mac'de. ama gidipte bir tunderbolt alırsanız belkide 2 kat kalteli ve hiçbir çaba olmadan tam uyumlu görüntü aktarırsınız. Windows aramaz.




  • Windows 8 ile Microsoft bir yola çıktı. Ne kadar başarılı orası tartışılır. Ben genel olarak başarılı bulmuyorum ama gidişatın o yönde olacağı kesin. Google bu konuda adımlar atıyor. Chrome ve Android i birleştirme çabaları var. Apple ise hala konuda en ufak bir şey yapmış değil. Microsoftun başarılı olduğu bazı noktalar var ama genele yönelik değil.

    Mesela açılış hızı özellikle Windows 8 ile çok iyi bir seviyeye geldi. Windows 10 ile bir miktar hız kazanmış. Şuan kullandığım 800 TL civarında 650 TL yede satılmış olan Celeron işlemcili bir cihaz. Açılış hızım parola ekranına kadar 11 saniye masaüstüne kadar olan kısım 3 saniye ile 14 saniyede açılıyor. Bu hızı yakalayan Mac görmediğim daha. Bu arada cihaz SSD değil.
    Cihaz boyutlarına gelince. Herkes Mac Book Air in inceliğinden küçüklüğünden bahsediyor ama tablet boyutunda Windows cihazlar mevcut hemde çok ucuz fiyatlara. Özelliklerde air ile aynı aşağı yukarı.

    Bu konularda çok iyi fakat cihaz arayüzü çok modern olmasına karşın işlevsel değil. Mac ler bu konuda çok iyiler. Renklerin uyumundan Mouse pad in kullanımına kadar herşey bir uyum içerisinde. Tabi ki onun evrensel olmasına gerek yok Windows gibi ama evrensel olacağız diyede bu kadar özensiz olmasına gerek yok. Windowsun tasarımını yapan renkleri seçenler sanırım mühendisleri. Halbuki tasarım göze hoş gelmesi başka bir şeydir. Renk uzmanları tasarım uzmanları ile çalışmaları gerekiyor.

    Genel olarak Windows dan memnunum fakat Windows 8 den sonra baya saçmaladılar. Windows 10 u görmemiz gerek tabi. Şimdiki kullandığımız Teknik sürümü. İnşaatın iskeleti gibi bir şey. Bu sürüme göre w10 iyidir kötüdür diyemem ama gidişatları bence hiç iyi değil.

    Yukarıda konu sahibi arkadaş bazı şeylerin iki tane olmasını biri açıklayabilir mi demiş. Onun açıklaması bence şu. Microsoft masaüstü sisteme dokunmatik olayını getirmek istedi. Gerçi enin de sonunda gelecekte ilk yapan o oldu. Dolayısıyla ilk ürünler de ki bu ürünün de 30 yıllık bir geçmişi olursa geriye doğru uyumluluk elzem bir şey. Biz kendimize göre yorumluyoruz fakat Windows her amaç için kullanılan ve her kese hitap etmesi gerekiyor. Bir mimar da kullanacak bir muhasebe elemanı da. Windows 8 geçiş olduğu için bazı şeylerin bu şekilde olması normal. Bir anda bütün arayüz değişirse herkes yeniden öğrenmek zorunda kalacaktı. Bu kurumsal müşteriler düşünüldüğünde büyük bir maliyet gerektirecekti firmalara. Bu noktada microsoftu aşırı yavaşlıkla suçlayabiliriz. Ama olması gereken bu idi. Bir geçiş olacaktı bu şart ama bu kadar yavaş olması inanılır gibi değil.

    Aynı şeyi wp telefonlar içinde söyleyebiliriz. Ben arayüzü çok beğeniyorum en azından arayüzün temeli xeroxa(ikonlar) dayanmıyor. Hatta appleın avukatı samsung ile kopyacılık davasında lumia 800 ü göstermiş ve başka tasarımlarından olabiliceğini söylemişti. Fakat gel görki aşırı yavaşlık burada da var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akgozoktay -- 26 Ekim 2014; 14:30:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stxanger

    windows 10 nun 9841 sürümü çok iyiydi bu 9860 sürümü berbat etti yoksa ben memnunum windows 10.Bir de teknik önizleme sürümü olduğu unutulmasın deneme tahtası olarak kullanılıyor ama daha iyisi yapılabilir her zaman

    şuanki w10 da hiç bir şey yok dikkat ederseniz. çok değişecektir. mesela biliyormusunuz bilmiyorum ama Windows logosuna tıklayıp arama kısmına zpc yazarsanız 3 ncü bir ayarlar çıkıyor. sanırım w10 tek ayarlar kalacak.
  • Hocam Haklısın ama bence dokunmatik özelliği olmayan sistemlere dokunmatik arayüz koymak çok Saçma ve kullanışsız. Kaldı ki dokunmatik olan makineler için bile metro diğer sistemlerle karşılaştırıldığında çok kullanışsız.
    Lenovo hem tablet kem Dizüstü konusunda kendini aştı. Harika ürünler çıkarıyor, tek eksikleri birazdaha işçilik. Lenovo'nun windowslu tabletlerini 1 aya yakın test Amacıyla kullandık, sistem gittikçe ağırlaşmaya başladı fanlar hiç çalışmazsın sürekli Çalışır oldu takılmalar başgösterdi. Bizde hiç başlamadan bitirdik projeyi.
    Açılış süresinde ciddi yol kat ettiler Haklısınız, açılması 2 dakika Süren makineler uygun anakartla 15-20 saniyede açılır oldu, ama ssd kullanan makineler bile açıldıktan sonra en az bir dakika toparlanma süresi ile karşılıyor sizi, heleki antivirüs falan yüklediyseniz veya msconfig'i kullanmayı bilmiyorsanız vay halinize..
    Mac'ler 25 saniyede Açılıyor ama tam açılıyor. Windows 10 saniyede açılıyor ama arkasında sürüyle Sırada bekleyen işlem oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 26 Ekim 2014; 16:04:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • w8 için kabul edilebilir ancak w10 için daha erken.
  • GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Windows phone ve Windows hakkında ki yorumlarınıza katılıyorum.

    şurda sizinle ayrılığa düşüyorum macler ile pc ler çok da birbirleriyle karşılaştırılacak sistemler değiller. neden derseniz apple tarafına baktığınızda tek elden bir üretim anlayışı var. şarj giriş yerinden ikon tasarımına kadar. dolayısıyla stabilite yada uyum sorunu olursa zaten anlamsız olur. hdd lerine bile bir cip ekliyorlar en basitinden. yada efi bios gibi şeyleri çok önceden vardı ve açılış süresi zaten kısaydı. Windows tarafına bakınca alabildiğine geniş donanım ve uygulama. düşünün ki n tane donanımın n tane sürücüsü ile uyumlu olmak zorunda. bir ara bi resim dolaşıyordu forumda apple fabrikasında Windows pc diye. gayet normal çünkü Windows herşeyle çalışmak zorunda. bence kıyaslama yaparken mac ile kıyaslama biraz acımasız oluyor. son kullanıcı için bence mac çok iyi bir seçim gerisi tartışılır.

    dokunmatik olayına gelince. sonuna kadar haklısın. bence başlangıç düşünceleri yanlış. dokunmatik girdi ile klavye Mouse girdisini aynı cihaz üzerinde kullanmak istiyorsan Mouse olayını geliştirmen gerekiyor ki o konuda hiç bir şey yapılmamış. mesela Windows 8 de metro uygulamasını en üstten tutarak aşağı çekince uygulama kapanıyordu. dokunmatik için mükemmel bir durum bence. fakat Mouse ile nası olacak ?

    Mouse ile yapılması çok zor. yada Mouse pad ile. o zaman Mouse pad i geliştir. apple yapmış üç parmak ile belli gesture hareketleri var. ukalalık olacak ama ben tasarlasam çok daha iyisini yapardım. grafik yapabilseydim çizimler yapar gönderirdim ms ye. uzun uzadıya yazacaktım ama sıkmak istemiyorum sizi uzun lafın kısası bence apple de iyi değil Microsoft da. hala Xerox un ortaya çıkardığı arayüzü kullanıyoruz. artık Mouseların özellikleri değişmeli. artık arayüzler değişmeli. en basitinden Mouselara dokunmatik bir alan eklenip Mouse pad ile yapılacak gestureleri oradan da yapılabilir olabilirdi. böylece dokunmatik ile Mouse oldukça birbirine yaklaşırdı. yarım saatte bizim aklımıza gelenler onların aklına gelmiyormu merak ediyorum. apple cephesine bakarsan bence hiç bir işe yaramayan ipad ler var ortada. ilk tablet çıkaracakları zaman çok sevinmiştim apple güvenirim yenilikler konusunda. resmen yıkıldım ya iphone un büyüğü olunca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akgozoktay -- 26 Ekim 2014; 18:09:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akgozoktay

    öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Windows phone ve Windows hakkında ki yorumlarınıza katılıyorum.

    şurda sizinle ayrılığa düşüyorum macler ile pc ler çok da birbirleriyle karşılaştırılacak sistemler değiller. neden derseniz apple tarafına baktığınızda tek elden bir üretim anlayışı var. şarj giriş yerinden ikon tasarımına kadar. dolayısıyla stabilite yada uyum sorunu olursa zaten anlamsız olur. hdd lerine bile bir cip ekliyorlar en basitinden. yada efi bios gibi şeyleri çok önceden vardı ve açılış süresi zaten kısaydı. Windows tarafına bakınca alabildiğine geniş donanım ve uygulama. düşünün ki n tane donanımın n tane sürücüsü ile uyumlu olmak zorunda. bir ara bi resim dolaşıyordu forumda apple fabrikasında Windows pc diye. gayet normal çünkü Windows herşeyle çalışmak zorunda. bence kıyaslama yaparken mac ile kıyaslama biraz acımasız oluyor. son kullanıcı için bence mac çok iyi bir seçim gerisi tartışılır.

    dokunmatik olayına gelince. sonuna kadar haklısın. bence başlangıç düşünceleri yanlış. dokunmatik girdi ile klavye Mouse girdisini aynı cihaz üzerinde kullanmak istiyorsan Mouse olayını geliştirmen gerekiyor ki o konuda hiç bir şey yapılmamış. mesela Windows 8 de metro uygulamasını en üstten tutarak aşağı çekince uygulama kapanıyordu. dokunmatik için mükemmel bir durum bence. fakat Mouse ile nası olacak ?

    Mouse ile yapılması çok zor. yada Mouse pad ile. o zaman Mouse pad i geliştir. apple yapmış üç parmak ile belli gesture hareketleri var. ukalalık olacak ama ben tasarlasam çok daha iyisini yapardım. grafik yapabilseydim çizimler yapar gönderirdim ms ye. uzun uzadıya yazacaktım ama sıkmak istemiyorum sizi uzun lafın kısası bence apple de iyi değil Microsoft da. hala Xerox un ortaya çıkardığı arayüzü kullanıyoruz. artık Mouseların özellikleri değişmeli. artık arayüzler değişmeli. en basitinden Mouselara dokunmatik bir alan eklenip Mouse pad ile yapılacak gestureleri oradan da yapılabilir olabilirdi. böylece dokunmatik ile Mouse oldukça birbirine yaklaşırdı. yarım saatte bizim aklımıza gelenler onların aklına gelmiyormu merak ediyorum. apple cephesine bakarsan bence hiç bir işe yaramayan ipad ler var ortada. ilk tablet çıkaracakları zaman çok sevinmiştim apple güvenirim yenilikler konusunda. resmen yıkıldım ya iphone un büyüğü olunca

    haklısınız, mausları hala keşfedildiği gibi kullanıyoruz. dünyanın en gelişmiş mausu logitech'in yaptığı bildiğimiz maus. Tek farkı içinde 64bit işlemci falan filan ıvır zıvır var, neymiş 50ms olan algı süresini 5ms yapıyormuş. Maus hala aynı maus. Logitech t620 aldım dokunmatik maus hevesiyle. inanın rezalet verdiğim paraya acıdım. dpı değeri 15 liralık maus'larla aynı. ekranda atlaya atlaya gidiyor.
    Bence pazarlama politikası, örneğin ben hep şunu merak ettim, en gelişmiş yedek sistemi herzaman apple'da olur. Bunun en basit örneği iphone. Tek tıkla 2 iphone'u veya airport ile 2 macbook'u tamamen çaprazlayabilirsin mesela. Airport bence yedeklemenin geldiği son nokta. 1.5 gbps hızında veri aktarımı, 2-3tb alan. Yapabildiklerini araştırırsanız daha iyi anlarsınız. Neden hiçbir üreticide özellikle mobil cihazlar için böyle bir yedek sistemi yok ? düşünemiyorlar mı diye sürekli düşünmüşümdür.
    yukarıdada yazdığım gibi, Windows evrensel buna kimse birşey diyemez mac ise sadece kendi çapıyla sınırlı.

    bu tek makine için sistem veya evrensel sistem olayını en iyi ikimiz biliriz heralde hocam.
    windows phone 8'deki stabilite ile 8.1'deki aynı mıydı ? tam bir hayal kırıklığıydı.
    ooo bak şu da windows phone'lu üretecekmiş ooo bak htc one windows geliyor ooo zte'de geldi derken bir baktık sistem androide döndü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 26 Ekim 2014; 19:03:38 >




  • Gülmekten öldüm.Konu dışı gibi...
  • GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    wp10 ve w10 microsoftun son şansı. olmadığını düşündüğüm anda mac book air ve iphone ile apple dönerim.

    iphone 3g ler çıktığında Nokia resmen intihar etti. saçma sapan 5800 gibi killerler çıkmıştı. hayret ediyordum apple 3gs ile çağ atlamışken Nokia hala bilindik cihazları üretiyordu. batacağı bu hallere geleceğini resmen görmüştüm. şimdi de aynısını Microsoft için düşünüyorum. w10 ile kendilerine iyi bir çeki düzen vermeleri gerek. bir daha sekerlerse Google ve apple resmen bitirir firmayı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ask__er

    Gülmekten öldüm.Konu dışı gibi...

  • quote:

    Abi birisi şunun mantığını açıklayabilirmi,
    2 farklı denetim masası var, birisi bildiğimiz diğeri sağdan fışkıran şeydeki bilgisayar ayarlarını değiştir kısmı.
    2 farklı fotoğraf görüntüleyici var, Birisi bildiğimiz diğeri resme tıklayınca ekranı odamda tavaf ediyormuşcasına animasyon verdiren saçmasapan ve kullanışsız fotoğraflar uygulaması.
    2 Farklı media player, 2 farklı skaype, ....... uzayıp gidiyor. Neden böyle birşey yapıyor windows ? zaten telefonlara benzetmeye çalıştıkları soldan fışkıran multitask çubugu da rezalet. Tekrar uygulamayı açmadan ne müzik değiştirebiliyorsun nede fotoğraf. Masaüstüyle uygulamanın bağlantısı sıfır. ikisinede aynı anda erişmek mümkün değil. resmen eski nokia 5800 kullandığım zamanları hatırladım. Onda bile bundan daha seri multitasking vardı.

    Neyse windows 8.1 geldi yine sağdan soldan fışkıran şeyler, metro tuşu yetmiyormuş gibi başlat çubu gibi gösterelimde yerler edasıyla koyulmuş sol alttaki metro simgesi (ki çoğu zaman Soldan fışkıran şey sizin tıklamınızdan önce davranıp simgenin üstünü örtüyor) soldan fışkıran multitask'ın 2. yoldaşı olarak metroda açılan uygumanın araç çubuguna normal uygulama edasıyla gelmesi falan.. Yine aynı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akgozoktay

    wp10 ve w10 microsoftun son şansı. olmadığını düşündüğüm anda mac book air ve iphone ile apple dönerim.

    iphone 3g ler çıktığında Nokia resmen intihar etti. saçma sapan 5800 gibi killerler çıkmıştı. hayret ediyordum apple 3gs ile çağ atlamışken Nokia hala bilindik cihazları üretiyordu. batacağı bu hallere geleceğini resmen görmüştüm. şimdi de aynısını Microsoft için düşünüyorum. w10 ile kendilerine iyi bir çeki düzen vermeleri gerek. bir daha sekerlerse Google ve apple resmen bitirir firmayı

    google basacak zaten chrome'u. Eğer androidle adam gibi bağlayabilirse bu iş biter. (androidin 5.0 ile birazda olsa adam olması dileğiyle)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

    quote:

    Orijinalden alıntı: akgozoktay

    wp10 ve w10 microsoftun son şansı. olmadığını düşündüğüm anda mac book air ve iphone ile apple dönerim.

    iphone 3g ler çıktığında Nokia resmen intihar etti. saçma sapan 5800 gibi killerler çıkmıştı. hayret ediyordum apple 3gs ile çağ atlamışken Nokia hala bilindik cihazları üretiyordu. batacağı bu hallere geleceğini resmen görmüştüm. şimdi de aynısını Microsoft için düşünüyorum. w10 ile kendilerine iyi bir çeki düzen vermeleri gerek. bir daha sekerlerse Google ve apple resmen bitirir firmayı

    google basacak zaten chrome'u. Eğer androidle adam gibi bağlayabilirse bu iş biter. (androidin 5.0 ile birazda olsa adam olması dileğiyle)

    vakti zamanında bir belgeselde izlemiştim. Microsoft için denilen şuydu. piyasaya hep geç girer ve eninde sonunda lider olur. Netscape navigatörü hatırlarsın. deli gibi herkes onu kurardı. o zamanlar (1998) herkesde bir hacklenme korkusu vardı. bilgisayar sayısı az olunca kendimizi nimetten sayar bu paranoya ile yaşardık. düşün başkasının hayal edemediğini biz paranoya yapmıştık kendimize. ne oldu ? Netscape ın ismini forumun yarısı bilmez şimdi. satmadıysa apple de bile ciddi hisse sahibi Microsoft. söz hakkı yok ama para kazanıyor. android i haraca bağlamış zaten. başkalarına belki komik bile gelebilir ama microsoftu buraya getiren bence bill Gates değil. bu firmaların arkalarında bulunan para babaları. birileri hükmetti ve Nokia battı. ve yine birileri hükmediyor ve Microsoft hızla tükenişe geçiyor.

    bir program çıkartıyorlar qik miydi neydi. onun tanıtımı iphone üzerinden yapılıyor. bunu bir firma bile bile yapmıyor kimse diyemez. bu kasıtlı yapılıyor. bu buraya tarih olsun. microsoftun bitişinin başladığı yıldır 2012



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akgozoktay -- 26 Ekim 2014; 22:21:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akgozoktay

    quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

    quote:

    Orijinalden alıntı: akgozoktay

    wp10 ve w10 microsoftun son şansı. olmadığını düşündüğüm anda mac book air ve iphone ile apple dönerim.

    iphone 3g ler çıktığında Nokia resmen intihar etti. saçma sapan 5800 gibi killerler çıkmıştı. hayret ediyordum apple 3gs ile çağ atlamışken Nokia hala bilindik cihazları üretiyordu. batacağı bu hallere geleceğini resmen görmüştüm. şimdi de aynısını Microsoft için düşünüyorum. w10 ile kendilerine iyi bir çeki düzen vermeleri gerek. bir daha sekerlerse Google ve apple resmen bitirir firmayı

    google basacak zaten chrome'u. Eğer androidle adam gibi bağlayabilirse bu iş biter. (androidin 5.0 ile birazda olsa adam olması dileğiyle)

    vakti zamanında bir belgeselde izlemiştim. Microsoft için denilen şuydu. piyasaya hep geç girer ve eninde sonunda lider olur. Netscape navigatörü hatırlarsın. deli gibi herkes onu kurardı. o zamanlar (1998) herkesde bir hacklenme korkusu vardı. bilgisayar sayısı az olunca kendimizi nimetten sayar bu paranoya ile yaşardık. düşün başkasının hayal edemediğini biz paranoya yapmıştık kendimize. ne oldu ? Netscape ın ismini forumun yarısı bilmez şimdi. satmadıysa apple de bile ciddi hisse sahibi Microsoft. söz hakkı yok ama para kazanıyor. android i haraca bağlamış zaten. başkalarına belki komik bile gelebilir ama microsoftu buraya getiren bence bill Gates değil. bu firmaların arkalarında bulunan para babaları. birileri hükmetti ve Nokia battı. ve yine birileri hükmediyor ve Microsoft hızla tükenişe geçiyor.

    eğer böyle giderse en az 2-3 yıl sürecek büyük bir krize girer bilişim sektörü, uygulamalar uyumlu çıkana kadar ve yeni yazılım dilini öğrenen yazılımcılar çıkana kadar iki arada bir derede kalırız.




  • Yazı ilginç geldi..

    de..daha deneme sürümlerinin ortada dolaştığı, geri dönüşlere göre düzenleme yapılacağını üretici firma tarafından bas bas bağırılan ,sürüm sürüm özelliklerin değiştiği/değişebildiği amiyane tabirle daha olmamış armut seviyesindeki bir işletim sistemi için "bunun kadar iğrenç bir işletim sistemi görmedim " demek neyin nesi? Ya Türkçe'nin zaman ekleri hususunda bilgi sahibi değilsiniz yada derdinizi anlatmak için fazlasıyla erken konuşuyorsunuz.Buna önyargı bile denmez..Türkçe'de böyle durum için ne denilebilir bile aklıma gelmiyor...Nasıl olurda sektörden bir başlık ve içerikle bu kadar erken bir yazı kaleme alır anlamamda mümkün değil..Bence son kullanıcı için final sürümü yayınlansın ondan sonra yerden yere vurun.Yoksa ciddiye alınmazsınız.Hele sektörden olupta bunu yaparsanız komik duruma düşersiniz.

    Windows'a gelince.Cümle alem biliyorki Microsoft piyasayı domine etmiş bir işletim sistemi.O kadar Ülkemizde bilgisayar derslerinde (ve işletim sistemleri derside dahil) ne yazıkki sadece Windows gösteriliyor.Hatta bazı hocalar sağ olsun XP notlarını hala ders notu diye anlatıyorlar.O kadar rezil bir konumdayız Windows'a (hatta genel olarak Microsoft ürünlerine karşı).Güvenlik konusuna hiç girmiyorum bile.Adamlar elleri mahkum ABD'ye hizmet etmek bilgileri aktarmak zorunda.TAbi bu bilgiler sizlerin ve benim olsa neyse devlet ve firmaların..

    Bürokrat ve siyasilerde vizyon denilen şey olmayınca altyapı olmasına ve bu iş için topluluk bile kurulmasına rağmen gidip onu lağv ederseniz (Pardus) netice olarak Microsofta muhtaç kalır.Her yeni alınan bilgisayarla (Özellikle dizüstü) elinize windows'un son ürününü verirler. (bugün 10 olur yarın 11 sonra 12..böyle gider).Dünyada bu düzen devam ettiği sürecede talep ortadan kalkmayacağı için Microsoftun kaybedeceği çok bir şey olmaz.Bugün he deyip küçülme kararı alsalar olan dış ülkelerdeki personeline olur.Kısa vadede ve adam gibi alternatif çıkıncaya kadar (ki ufukta gözükmüyor böyle bir şey) çok bir şey beklemeyin.Heleki bir kaç yıl içinde batar diye hiç hayal kurmayın. Nokia gibi donanım üreticileri ile hiç kıyaslamayın.

    Birde eklemek lazım İOS windows'a alternatif değil.Kapalı ,çıkardığı/çıkartacağı donanıma göre işletim sistemini optimize eden bir firma.Bireysel olarak alternatifiniz İOS olabilir ama genel itibarı ile Windowsa benzemeyen bir ticari pazarlama sistemi var.O çarkın dışına çıkamazlar.çıkarlarsa şu anki gibi kalamazlar.Hatta Microsoft'tan daha beter rezilliklere imza atmaları daha olası.

    Özetle windows ihtiyacı devam ediyor ve ürün gamı böyle seyrettiği sürecede devam edecek.Ta ki (ülkemizde) birilerinin aklı başına gelip bu işe el atıncaya kadar.Yoksa biz burda anca ergenler gibi benim sistemim senin sitemini döver kavgası yaparız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kijiro -- 27 Ekim 2014; 0:44:38 >




  • Elmacı'lar bir bitmediniz ya ,ıphone ,mac kullanınca kendinizi üstün bulma egosunuzun sizden başka farkekeden olmayacak,en güzel kızı kimse size vermiyecek,daha önemlisi Apple ürünler sizin o ezikliğinizi örtmeye yetmiyecek. Birde kalkmış millete ergen yapışmalarınız,eziklikliğinizi örtme çabaları beni deli ediyor. Benim bildiğim firmalarda pazarlamacılar ürünlerini överler satmak için,ne kadar ezik arkadaşım varsa ellerinde ıphone lar normal kuşmada bile Apple böyle şöyle sanki babasının firması millet Windows kullanarak kazık yemiyor üstüne 5 binlik makınanızın yaptığının fazlasını yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.