Şimdi Ara

Windows 10 kadar rezalet bir sistem görmedim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mepal7

    Elmacı'lar bir bitmediniz ya ,ıphone ,mac kullanınca kendinizi üstün bulma egosunuzun sizden başka farkekeden olmayacak,en güzel kızı kimse size vermiyecek,daha önemlisi Apple ürünler sizin o ezikliğinizi örtmeye yetmiyecek. Birde kalkmış millete ergen yapışmalarınız,eziklikliğinizi örtme çabaları beni deli ediyor. Benim bildiğim firmalarda pazarlamacılar ürünlerini överler satmak için,ne kadar ezik arkadaşım varsa ellerinde ıphone lar normal kuşmada bile Apple böyle şöyle sanki babasının firması millet Windows kullanarak kazık yemiyor üstüne 5 binlik makınanızın yaptığının fazlasını yapıyor

    Bunun tartışması sayfalarca yapıldı, kendinizi kandırmaya devam edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows devri artık kapandı, ben de çok direndim alışkın olduğum windows ile devam etmeye ama artık yürümüyor. Macbook bakmaya başladım gelecek apple'da
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tyrant1907

    windows devri artık kapandı, ben de çok direndim alışkın olduğum windows ile devam etmeye ama artık yürümüyor. Macbook bakmaya başladım gelecek apple'da

    Forumda şimdiye kadar hiç Alışık olmadık Şeyler yazdım. Özellikle Windows phone bölümünde. Ilk başta aşırı tepki aldım, sonra herkes haklı olduğumu anladı.
    bu sefer keşke Windows kendine gelse de ben haksız olsam diyorum ama etrafımda birçok kişi mac'e geçti ve hepsi benim gibi düşünüyor. Bu sefer cidden uçurumun kenarındalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 si bir arad cihazları olsa ben şimdiye geçmiştim ama onlarında t100 gibi cihazları yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam


    quote:

    Orijinalden alıntı: tyrant1907

    windows devri artık kapandı, ben de çok direndim alışkın olduğum windows ile devam etmeye ama artık yürümüyor. Macbook bakmaya başladım gelecek apple'da

    Forumda şimdiye kadar hiç Alışık olmadık Şeyler yazdım. Özellikle Windows phone bölümünde. Ilk başta aşırı tepki aldım, sonra herkes haklı olduğumu anladı.
    bu sefer keşke Windows kendine gelse de ben haksız olsam diyorum ama etrafımda birçok kişi mac'e geçti ve hepsi benim gibi düşünüyor. Bu sefer cidden uçurumun kenarındalar.

    Microsoft bu ne yapacağı belli olmaz. w10 ile sonuç ne olursa olsun. ister başarı ister başarısızlık herhalükarda benim için sürpriz olacak




  • Bu konu neden bu kadar uzadı anlamadım. İnsanlar hangi işletim sistemi daha işlerine yarıyorsa onu alacak. Elma ile armutu karıştırmamak lazım. Oyun oynadığım için Linux ve OSX benim için kullanışsız. Ama oyun oynamayan biri için ideal olabilir. Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu kullanabilirsiniz. Windows 7'den sonra çuvallamış olabilir ama ben bunun Windows 10 ile değişeceğine inanıyorum. Microsoft'un bu konuda başarısız lma gibi bir lüksü yok. Windows 10 konusuna gelirsek son güncelleme ile biraz sapıttı ama çok önemli sorunlar oluşmadı. Bence metro kutucuklarını başlat meüsü yerine masaüstüne entegre etmeliler ve arayüzü biraz daha geliştirmeliler. Bunları yaptıkları takdirde Windows ilerleme kaydedecektir. Mac sistemler iyi olabilir ama o fiyatlarla yaygınlaşmaları hayal. 600TL'ye alınan pentium işlemcili dizüstü yağ gibi akıyorsa zaten performanslı çalışıyordur.

    NOT: İnsanlar OSX benzeri bir sistem arıyorsa eOS(elementary OS) kullanabilirler. OSX'e benzer çok hızlı bir arayüze sahip ve oldukça stabil bir linux dağıtımı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanKatsura -- 27 Ekim 2014; 17:28:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaptanKatsura

    Bu konu neden bu kadar uzadı anlamadım. İnsanlar hangi işletim sistemi daha işlerine yarıyorsa onu alacak. Elma ile armutu karıştırmamak lazım. Oyun oynadığım için Linux ve OSX benim için kullanışsız. Ama oyun oynamayan biri için ideal olabilir. Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu kullanabilirsiniz. Windows 7'den sonra çuvallamış olabilir ama ben bunun Windows 10 ile değişeceğine inanıyorum. Microsoft'un bu konuda başarısız lma gibi bir lüksü yok. Windows 10 konusuna gelirsek son güncelleme ile biraz sapıttı ama çok önemli sorunlar oluşmadı. Bence metro kutucuklarını başlat meüsü yerine masaüstüne entegre etmeliler ve arayüzü biraz daha geliştirmeliler. Bunları yaptıkları takdirde Windows ilerleme kaydedecektir. Mac sistemler iyi olabilir ama o fiyatlarla yaygınlaşmaları hayal. 600TL'ye alınan pentium işlemcili dizüstü yağ gibi akıyorsa zaten performanslı çalışıyordur.

    NOT: İnsanlar OSX benzeri bir sistem arıyorsa eOS(elementary OS) kullanabilirler. OSX'e benzer çok hızlı bir arayüze sahip ve oldukça stabil bir linux dağıtımı.

    hemen indiriyorum eOS bakalım nasılmış.


    bu arada ben win8 ve wp8 çok beğeniyordum kullanmakta istiyorum ama bir düzeltemediler şu işi. yoksa mac i ve ios u hiç sevmem. ama bu durumda da windowsu tercih edemeyeceğim. düşünsenize wp8 de bence tek sorun uygulamaların kalitesizliği bunu düzelttirmek bu kadar mı zor. yada settings kısmını daha derli toplu hale getirmek. bizim konuştuklarımız bunlar yoksa hiç biri babamızın markası değil.




  • her zaman olduğu gibi tek bildiği bilgisayarı günlük olarak kullanmak olan vatandaşların köklü ve milyarlarca dolar bedelindeki bir firmanın ne yapmak istediği hakkında zerre kadar fikri olmadan yaptığı abuk sabuk yorumlar... 2-3 sene sabredin işlerin ne boyuta girdiğini görürsünüz, milletin derdi sadece işletim sistemini yenileyelim eksikleri düzeltelim biraz daha satış yapalım değil



    @akgozoktay hocam alakasız olacak da mesela eksikliğini gördüğün veya sıkıntılı dediğin ne gibi uygulamalar var, meraktan soruyorum bunu yanlış anlama :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dracos

    her zaman olduğu gibi tek bildiği bilgisayarı günlük olarak kullanmak olan vatandaşların köklü ve milyarlarca dolar bedelindeki bir firmanın ne yapmak istediği hakkında zerre kadar fikri olmadan yaptığı abuk sabuk yorumlar... 2-3 sene sabredin işlerin ne boyuta girdiğini görürsünüz, milletin derdi sadece işletim sistemini yenileyelim eksikleri düzeltelim biraz daha satış yapalım değil



    @akgozoktay hocam alakasız olacak da mesela eksikliğini gördüğün veya sıkıntılı dediğin ne gibi uygulamalar var, meraktan soruyorum bunu yanlış anlama :)

    sabır ediyoruz zaten farkındaysan hala bir wp8 ve w10 kullanıyorum. 2012 den beri bence pek bir yol alınamadı. Bunu söylerken son kullanıcı açısından söylüyorum. Yoksa Windows 8 Windows 7 den kat kat güzel teknik olarak.

    wp8 olayında da sabır konusunda buralarda benden çok sabır eden azdır. htc hd7 de kullandım ben. uygulamalar konusuna gelince foursquare, swarm, facebook, instagram(hala beta) olmayan uygulama ve oyunlardan bahsetmeye gerek yok. asıl sıkıntı bu firmalar ilgisiz bir şey yapsalarda olmasa o kadar önemli değil. Sıkıntı dersen. wp7 den beri aynı settings ekranı ve bence saçma. parlaklık bir yerde ekran döndürme bir yerde arkaplan ayarları bir yerde. şelale gibi akıyor settings ve uygulamalar ekranı. işin enteresanı oyunların hepsi oyunlar kısmında idi onuda normal listeye almışlar. şimdi diyecen bak neler olacak ileride ama ben pek iyi göremiyorum. yanlışım varsa söyle.

    microsoftun ne yapmaya çalıştığını az çok tahmin ediyoruz ve önceki yorumlarımı gördünmü bilmem ama bu konuda sana katılıyorum. evet microsoftun işi apple yada Google kadar kolay değil. Microsoft zor bir yola atıldı.diğerleri belkide korkusundan bile bu işe giremiyorlar. Googleın pek kaybedecek bir şeyi olmadığı için arada sırada bir şeyler yapıyor. örnek android uygulamalarını chrome os da kullanılması. microsofta bu konuda hak veriyorum. diğer firmaların yanyana getirmeyi akıllarına bile getirmediği ürünleri birleştirme yoluna gitti. bence ağır hocam 2 senedir ortaya konan pek bir şey yok.

    köklü ve milyarlarca beden olan Nokia ile vakti zamanında bu firma batar diye çok mesaj attım. hatta batırıldığını iddia ediyordum. çünkü o kapasite de bir firmanın iphone gördükden sonra 5800 üretmesi akıl alacak bir şey değil. şimdi insana ne kadar komik geliyor. 5800 iphone killer dı. Nokia nın durumu ortada. Microsoft w10 ile ne yapar bilmiyorum ama çok yavaş. diğerlerine piyasayı kaptırabilir. örnek chrome pc ler amerikada ciddi satış yapmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akgozoktay -- 28 Ekim 2014; 16:42:40 >




  • Windows 10'u beğendim. En azından benim için 8 ve 8.1'den daha güzel
    Birçok yenilik gelmiş. Örnek olarak başlat menüsü , o menüye resimli ikonlar ekleme vs. Math.. isimli program yapmışlar. Matematik işlemi yazıyorsun kendisi onu düzgün bir şekilde yazıyor ve o yazarken hata varsa düzeltme seçeneği sunuyor.
    Dosyaların üzerine gelince sağ üst kısımda seçmek için boş kare var. Böylece şeçme işlemi çok kolay olmuş(annem ve babam ilk önce fare ile zar zor seçip sonra sağ tıklayıp kopyala'ya tıklıyorlardı). İnşallah FINAL versiyonunda daha birçok özellik olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuyu okuyunca gençlik yıllarım geldi aklıma. Çılgın gibi Linux kullanımını destekleyip Windows bitti naraları atıyorduk.3-5 sene tüm bilgisayarlarımda Linux kullandım. Daha sonra birine windows yükledim. Bir süre sonra diğerlerine de. Çift işletim sistemli kullandım bir süre ancak daha sonra gereksiz yer kapladığını düşünerek Linux'lar bir daha geri dönmemek üzere bilgisyarlarımdan gitti. Şu anda yaptğım işle ilgili yazılımların hiçbiri ne Linux ne de OSX'de çalışıyor. Sektördeki yazılım firmalarının hiçbirinin bırakın yakın gelecek uzak gelecek planlarında bile Linux veya OSX hazırlığı yok. Kimse hayale kapılmasın, zamanında ben de sizin gibi olduğum için söylemesi kolay ama uygulaması zor o nedenle hayale kapılmaya devam edecek gençler mutlaka, Profesyonel iş yazılımları, Oyunlar ve Multimedya konusunda ciddi bir Windows üstünlüğü var. Windows 8'den sonra daha da güçlendi. Windows 10 ile yeni bir çağ başlayacak. Windows'un bittiğini iddia etmek Amerika'nın çöktüğünü iddia etmekle aynı şey günümüzde. Her ikisi de bir ümitten öteye geçemiyor maalesef.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam


    quote:

    Orijinalden alıntı: tyrant1907

    windows devri artık kapandı, ben de çok direndim alışkın olduğum windows ile devam etmeye ama artık yürümüyor. Macbook bakmaya başladım gelecek apple'da

    Forumda şimdiye kadar hiç Alışık olmadık Şeyler yazdım. Özellikle Windows phone bölümünde. Ilk başta aşırı tepki aldım, sonra herkes haklı olduğumu anladı.
    bu sefer keşke Windows kendine gelse de ben haksız olsam diyorum ama etrafımda birçok kişi mac'e geçti ve hepsi benim gibi düşünüyor. Bu sefer cidden uçurumun kenarındalar.

    Sana bir sorum var, Apple teknoloji de ne yenilik getirdi? Yani bir buluş vs yaptı mı?

    Sonra konuşalım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bazen13

    quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam


    quote:

    Orijinalden alıntı: tyrant1907

    windows devri artık kapandı, ben de çok direndim alışkın olduğum windows ile devam etmeye ama artık yürümüyor. Macbook bakmaya başladım gelecek apple'da

    Forumda şimdiye kadar hiç Alışık olmadık Şeyler yazdım. Özellikle Windows phone bölümünde. Ilk başta aşırı tepki aldım, sonra herkes haklı olduğumu anladı.
    bu sefer keşke Windows kendine gelse de ben haksız olsam diyorum ama etrafımda birçok kişi mac'e geçti ve hepsi benim gibi düşünüyor. Bu sefer cidden uçurumun kenarındalar.

    Sana bir sorum var, Apple teknoloji de ne yenilik getirdi? Yani bir buluş vs yaptı mı?

    Sonra konuşalım..

    kafayı mı yediniz hocam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

    quote:

    Orijinalden alıntı: bazen13

    quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam


    quote:

    Orijinalden alıntı: tyrant1907

    windows devri artık kapandı, ben de çok direndim alışkın olduğum windows ile devam etmeye ama artık yürümüyor. Macbook bakmaya başladım gelecek apple'da

    Forumda şimdiye kadar hiç Alışık olmadık Şeyler yazdım. Özellikle Windows phone bölümünde. Ilk başta aşırı tepki aldım, sonra herkes haklı olduğumu anladı.
    bu sefer keşke Windows kendine gelse de ben haksız olsam diyorum ama etrafımda birçok kişi mac'e geçti ve hepsi benim gibi düşünüyor. Bu sefer cidden uçurumun kenarındalar.

    Sana bir sorum var, Apple teknoloji de ne yenilik getirdi? Yani bir buluş vs yaptı mı?

    Sonra konuşalım..

    kafayı mı yediniz hocam

    Yok hocam,ciddi ciddi soruyorum. Apple nin kendisinin urettigi ne var? Yani, apple bill gates olmasaydi, dennis ritchie olmasaydi olur muydu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bazen13


    quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

    quote:

    Orijinalden alıntı: bazen13

    quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam


    quote:

    Orijinalden alıntı: tyrant1907

    windows devri artık kapandı, ben de çok direndim alışkın olduğum windows ile devam etmeye ama artık yürümüyor. Macbook bakmaya başladım gelecek apple'da

    Forumda şimdiye kadar hiç Alışık olmadık Şeyler yazdım. Özellikle Windows phone bölümünde. Ilk başta aşırı tepki aldım, sonra herkes haklı olduğumu anladı.
    bu sefer keşke Windows kendine gelse de ben haksız olsam diyorum ama etrafımda birçok kişi mac'e geçti ve hepsi benim gibi düşünüyor. Bu sefer cidden uçurumun kenarındalar.

    Sana bir sorum var, Apple teknoloji de ne yenilik getirdi? Yani bir buluş vs yaptı mı?

    Sonra konuşalım..

    kafayı mı yediniz hocam

    Yok hocam,ciddi ciddi soruyorum. Apple nin kendisinin urettigi ne var? Yani, apple bill gates olmasaydi, dennis ritchie olmasaydi olur muydu?

    İlla birşeyleri üretmeye gerek yok. Samsung'un ürettiği ram'i kendi telefonuna takıp samsung'un bizzat kendi üretip kendi kullandığı ramdan daha hızlı çalıştırabiliyorsa bu herkesin önünde şapka çıkarması gereken birşeydir.
    Bill gates olmasaydı apple olmazdı, ama bill gates olmasaydı günümüzdeki teknolojilerin Birçoğu da olmazdı. Apple'ın sahip olduğu patentleri araştırırsanız ağzınız açık kalacak.
    En basiti bugünkü curved diye tabir edilen, hem televizyonlarda hem galaxy Edge'de kullanılan camı ve pikselleri şekillendirme teknolojisinin patentinin altında Apple'ın olduğunu görürsünüz.
    Windows'da kullanılan birçok yazılımsal özelliği Mac getirmiştir. Özellikle Kullanıcı arayüzü ve grafik süzgeçleri. Donanım algılama teknolojileri..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam


    quote:

    Orijinalden alıntı: bazen13


    quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

    quote:

    Orijinalden alıntı: bazen13

    quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam


    quote:

    Orijinalden alıntı: tyrant1907

    windows devri artık kapandı, ben de çok direndim alışkın olduğum windows ile devam etmeye ama artık yürümüyor. Macbook bakmaya başladım gelecek apple'da

    Forumda şimdiye kadar hiç Alışık olmadık Şeyler yazdım. Özellikle Windows phone bölümünde. Ilk başta aşırı tepki aldım, sonra herkes haklı olduğumu anladı.
    bu sefer keşke Windows kendine gelse de ben haksız olsam diyorum ama etrafımda birçok kişi mac'e geçti ve hepsi benim gibi düşünüyor. Bu sefer cidden uçurumun kenarındalar.

    Sana bir sorum var, Apple teknoloji de ne yenilik getirdi? Yani bir buluş vs yaptı mı?

    Sonra konuşalım..

    kafayı mı yediniz hocam

    Yok hocam,ciddi ciddi soruyorum. Apple nin kendisinin urettigi ne var? Yani, apple bill gates olmasaydi, dennis ritchie olmasaydi olur muydu?

    İlla birşeyleri üretmeye gerek yok. Samsung'un ürettiği ram'i kendi telefonuna takıp samsung'un bizzat kendi üretip kendi kullandığı ramdan daha hızlı çalıştırabiliyorsa bu herkesin önünde şapka çıkarması gereken birşeydir.
    Bill gates olmasaydı apple olmazdı, ama bill gates olmasaydı günümüzdeki teknolojilerin Birçoğu da olmazdı. Apple'ın sahip olduğu patentleri araştırırsanız ağzınız açık kalacak.
    En basiti bugünkü curved diye tabir edilen, hem televizyonlarda hem galaxy Edge'de kullanılan camı ve pikselleri şekillendirme teknolojisinin patentinin altında Apple'ın olduğunu görürsünüz.
    Windows'da kullanılan birçok yazılımsal özelliği Mac getirmiştir. Özellikle Kullanıcı arayüzü ve grafik süzgeçleri. Donanım algılama teknolojileri..


    Aslinda burada kritik isim denis ritchie idi. Ben apple kotu demiyorum, ancak bu kadar abartilmasi ve tanrilastirilmasi kullanicilari tarafindan biraz ironik.

    Iyi geceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akgozoktay

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dracos

    her zaman olduğu gibi tek bildiği bilgisayarı günlük olarak kullanmak olan vatandaşların köklü ve milyarlarca dolar bedelindeki bir firmanın ne yapmak istediği hakkında zerre kadar fikri olmadan yaptığı abuk sabuk yorumlar... 2-3 sene sabredin işlerin ne boyuta girdiğini görürsünüz, milletin derdi sadece işletim sistemini yenileyelim eksikleri düzeltelim biraz daha satış yapalım değil



    @akgozoktay hocam alakasız olacak da mesela eksikliğini gördüğün veya sıkıntılı dediğin ne gibi uygulamalar var, meraktan soruyorum bunu yanlış anlama :)

    sabır ediyoruz zaten farkındaysan hala bir wp8 ve w10 kullanıyorum. 2012 den beri bence pek bir yol alınamadı. Bunu söylerken son kullanıcı açısından söylüyorum. Yoksa Windows 8 Windows 7 den kat kat güzel teknik olarak.

    wp8 olayında da sabır konusunda buralarda benden çok sabır eden azdır. htc hd7 de kullandım ben. uygulamalar konusuna gelince foursquare, swarm, facebook, instagram(hala beta) olmayan uygulama ve oyunlardan bahsetmeye gerek yok. asıl sıkıntı bu firmalar ilgisiz bir şey yapsalarda olmasa o kadar önemli değil. Sıkıntı dersen. wp7 den beri aynı settings ekranı ve bence saçma. parlaklık bir yerde ekran döndürme bir yerde arkaplan ayarları bir yerde. şelale gibi akıyor settings ve uygulamalar ekranı. işin enteresanı oyunların hepsi oyunlar kısmında idi onuda normal listeye almışlar. şimdi diyecen bak neler olacak ileride ama ben pek iyi göremiyorum. yanlışım varsa söyle.

    microsoftun ne yapmaya çalıştığını az çok tahmin ediyoruz ve önceki yorumlarımı gördünmü bilmem ama bu konuda sana katılıyorum. evet microsoftun işi apple yada Google kadar kolay değil. Microsoft zor bir yola atıldı.diğerleri belkide korkusundan bile bu işe giremiyorlar. Googleın pek kaybedecek bir şeyi olmadığı için arada sırada bir şeyler yapıyor. örnek android uygulamalarını chrome os da kullanılması. microsofta bu konuda hak veriyorum. diğer firmaların yanyana getirmeyi akıllarına bile getirmediği ürünleri birleştirme yoluna gitti. bence ağır hocam 2 senedir ortaya konan pek bir şey yok.

    köklü ve milyarlarca beden olan Nokia ile vakti zamanında bu firma batar diye çok mesaj attım. hatta batırıldığını iddia ediyordum. çünkü o kapasite de bir firmanın iphone gördükden sonra 5800 üretmesi akıl alacak bir şey değil. şimdi insana ne kadar komik geliyor. 5800 iphone killer dı. Nokia nın durumu ortada. Microsoft w10 ile ne yapar bilmiyorum ama çok yavaş. diğerlerine piyasayı kaptırabilir. örnek chrome pc ler amerikada ciddi satış yapmış.

    Windows Phone 8 kısmını telefonlar için 10 preview yayınlanana kadar bir kenara bırakın çünkü Windows Phone Microsoft'un en yanlış hamlesi. Aylar önce Windows Phone bölümünde çokça yazıp çizdim bu işletim sisteminin tamamen piyasada olabilmek adına çıkarıldığını, hatta konuyu açan arkadaşa da Windows Phone aldırmamak için çok çabaladığımı hatırlıyorum.

    Microsoft yıllar önce Windows Mobile OS ile Apple ve Google'dan çok önce mobil platformda idi ancak zamanında son kullanıcı için daha büyük alternatif olan symbian arayı çokça açtı ki açmasına rağmen Nokia'nın kötü hamleleri onu bitirdi her neyse daha sonrasında Apple iOS ile iki platform içinde sona yaklaşıldığının sinyallerini verdi Google'da Android OS ile bunları çukura attı bir nevi. Peki Microsoft ne yaptı? Bu platformların arkasında daha fazla kalmamak adına saldım çayıra mevlam kayıra Windows Phone 7 OS'i duyurdu aradan birkaç yıl geçti bir nevi olmamış bu yapamamışız bunu diyerek bir yandan da çekirdeği de değiştirdik diyerekten Windows Phone 7 OS'i de WM'ın yanına yolladı. Peki bundan sonra ne oldu? Senin benim ve birkaçımız içinde çok saçma bir kullanıcı deneyimi yaşatan bir işletim sistemi ortaya çıktı keza bunun sebebi de rakiplerine yetişme isteği idi (hatta rakiplerine o kadar yetişmek istedi ki Nokia'yı kendi tarafına çekmenin yollarını aradı bunu da Elop bey ile sağlamış oldu, Nokia bugün N9 üzerinde çalışan MeeGo işletim sistemine devam etseydi şuan cihazlar ve servisler bölümü hala kendi elinde olabilirdi (keza ilerleyen dönemde Nokia yeniden kendi başına cihaz üretmeye başlanacak iddiaları var şuanda)), bu Windows 10 işletim sisteminde de açıkça gözükmekte (dokunmatik panel bulunan cihazlarda direk metro ara yüzü kullanılacak olması gibi).

    Ancak Windows 10 beni Windows Phone 8 - 8.0.1 - 8.0.2 - 8.0.3 - 8.1.0 - 8.1.1 sürümlerinden daha çok heyecanlandırmakta. İşletim sisteminin her cihazda tek olması ve ekran boyutuna göre ölçeklendirilip fonksiyonlarının sunulması sistem kargaşasını ortadan kaldıracak. Şuan Windows 8.1 Pro işletim sistemli bir tablet kullanmaktayım eğer vaat edilenler gerçeğe dönerse ki şuana kadar herhangi bir sıkıntı olacak gibi durmuyor benim açımdan çok keyifli bir deneyim olacak PC-tablet-telefon bölümünde. Windows Phone evet tam bir lanet güzel yönleri yok mu elbet var ama Windows 10 şuanda tek mağaza yönü ile birlikte çok büyük sıçrama gerçekleştirecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay H -- 29 Ekim 2014; 0:16:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bazen13


    quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam


    quote:

    Orijinalden alıntı: bazen13


    quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

    quote:

    Orijinalden alıntı: bazen13

    quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam


    quote:

    Orijinalden alıntı: tyrant1907

    windows devri artık kapandı, ben de çok direndim alışkın olduğum windows ile devam etmeye ama artık yürümüyor. Macbook bakmaya başladım gelecek apple'da

    Forumda şimdiye kadar hiç Alışık olmadık Şeyler yazdım. Özellikle Windows phone bölümünde. Ilk başta aşırı tepki aldım, sonra herkes haklı olduğumu anladı.
    bu sefer keşke Windows kendine gelse de ben haksız olsam diyorum ama etrafımda birçok kişi mac'e geçti ve hepsi benim gibi düşünüyor. Bu sefer cidden uçurumun kenarındalar.

    Sana bir sorum var, Apple teknoloji de ne yenilik getirdi? Yani bir buluş vs yaptı mı?

    Sonra konuşalım..

    kafayı mı yediniz hocam

    Yok hocam,ciddi ciddi soruyorum. Apple nin kendisinin urettigi ne var? Yani, apple bill gates olmasaydi, dennis ritchie olmasaydi olur muydu?

    İlla birşeyleri üretmeye gerek yok. Samsung'un ürettiği ram'i kendi telefonuna takıp samsung'un bizzat kendi üretip kendi kullandığı ramdan daha hızlı çalıştırabiliyorsa bu herkesin önünde şapka çıkarması gereken birşeydir.
    Bill gates olmasaydı apple olmazdı, ama bill gates olmasaydı günümüzdeki teknolojilerin Birçoğu da olmazdı. Apple'ın sahip olduğu patentleri araştırırsanız ağzınız açık kalacak.
    En basiti bugünkü curved diye tabir edilen, hem televizyonlarda hem galaxy Edge'de kullanılan camı ve pikselleri şekillendirme teknolojisinin patentinin altında Apple'ın olduğunu görürsünüz.
    Windows'da kullanılan birçok yazılımsal özelliği Mac getirmiştir. Özellikle Kullanıcı arayüzü ve grafik süzgeçleri. Donanım algılama teknolojileri..


    Aslinda burada kritik isim denis ritchie idi. Ben apple kotu demiyorum, ancak bu kadar abartilmasi ve tanrilastirilmasi kullanicilari tarafindan biraz ironik.

    Iyi geceler.

    bazıları babalarının fabrikası gibi bakıyor apple'a. haklısınız




  • w10 çıktığı günden beri kullanmaktayım.

    w10 konusunda bende çok heyecanlıyım ama vaad ettiklerini yerine getirebilecekler mi ? Bilemiyorum ?

    Bütün söyleyeceklerim ara yüz adına. Windows 8 iyi bir başlangıç olabilir ama 8.1 ile bence çok bir ilerleme olmadı. W10 ile şuan için pek bir şey söylemek mümkün değil çünkü çok eksik bir sistem. Bildirim kutusu da 9860 ile geldi. Ie 12,dx12 yok. Bütün ekranlar ile çalışacağı konusunda ilerlemeler var. Windows 8 ile 1024*600 netbook da çalışmıyordu. W10 çalışıyormuş. Bugün okuduğum bir habere göre w10 3 parmak ile Mouse da bazı kullanılacak durumlar olackmış. üç parmak aşağı yukarı gibi. Windows 10 da sıkıntı olacağını sanmıyorum bir şekilde kotaracaklardır fakat wp kısmında ne olacak merak ediyorum.
    Wp konusunda bir nokta haricinde sana katılıyorum. O nokta da arayüz bence çok güzeldi. Benim çok hoşuma gidiyordu. Bazı yerlerde iyileştirmeler olsa tadından yenmezdi.

    Evde bir netbook vardı. Ona Windows 10 kurayım bakalım nasıl bir performans verecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akgozoktay -- 29 Ekim 2014; 0:47:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akgozoktay

    w10 çıktığı günden beri kullanmaktayım.

    w10 konusunda bende çok heyecanlıyım ama vaad ettiklerini yerine getirebilecekler mi ? Bilemiyorum ?

    Bütün söyleyeceklerim ara yüz adına. Windows 8 iyi bir başlangıç olabilir ama 8.1 ile bence çok bir ilerleme olmadı. W10 ile şuan için pek bir şey söylemek mümkün değil çünkü çok eksik bir sistem. Bildirim kutusu da 9860 ile geldi. Ie 12,dx12 yok. Bütün ekranlar ile çalışacağı konusunda ilerlemeler var. Windows 8 ile 1024*600 netbook da çalışmıyordu. W10 çalışıyormuş. Bugün okuduğum bir habere göre w10 3 parmak ile Mouse da bazı kullanılacak durumlar olackmış. üç parmak aşağı yukarı gibi. Windows 10 da sıkıntı olacağını sanmıyorum bir şekilde kotaracaklardır fakat wp kısmında ne olacak merak ediyorum.
    Wp konusunda bir nokta haricinde sana katılıyorum. O nokta da arayüz bence çok güzeldi. Benim çok hoşuma gidiyordu. Bazı yerlerde iyileştirmeler olsa tadından yenmezdi.

    Evde bir netbook vardı. Ona Windows 10 kurayım bakalım nasıl bir performans verecek.

    9860 bugün yüklendi bilgisayarıma. Ototmatik güncellemeden gelmiş sanırım! Bir baktım yeniden işletim sistemi yükleme menüsünde bilgisayar!

    Ama bilgisayarımın işlemci yada GPU fanı deli gibi çalışmaya başladı. Masaüstünde bile oldukça rahatsız edici bir şekilde çalışıyor.

    Biraz kurcaladım anlık CPU kullanımına falan baktım. Windows arama hizmetini kapattım biraz rahatladı ama hala en ufak bir durumda yine coşuyor. Başka kapatmamı önereceğiniz bir işlem veya hizmet var mı?

    Bu arada pencere açılıp kapanırken eklenen animasyonu da kapattım. Gözüme çok yabancı geldi :(




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.