Şimdi Ara

Windows 10 hiç bir şekilde boot olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşımın bilgisayarı (Windows 10) güncelleme yaparken bir sıkıntı yaşıyor ya da bizimki bilgisayarı kapatıyor o an bilmiyorum. Ama şu an bilgisayar boot loop ta hiç usb den de boot edemiyorum. İlk açılırken terminal ekranı gözüküyor sadece bilgisayarın markasının yazdığı ekran bile gelmiyor. bios dahi açmıyordu bios pilini çıkarıp taktım şu an biosa girebiliyorum ama hiç bir şeye müdahale edemiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Bilgisayar leptop ise markası ve modelini, masaüstü bilgisayar ise anakartın markası ve modelini bir yazın. Bios ekranına ulaştığınızda müdahele edemiyorum derken klavye ile menüler arasında geçiş sağlanmıyor mu? Ayar değiştirip kaydetme işlemi yapılamıyor mu? Biraz daha detaylı anlatırsanız daha iyi olur.

Kolay gelsin
  • Laptobun modeli Toshiba Satellite L850 - 11Q. Biostan boot önceliklerini değiştirebiliyorum ancak yinede USB'den boot etmiyor. Bilgisayarın markasının ekranından önce çıkan terminal ekranında takılı kalıyor bilgisayar. Takılı kalıyor derken açmaya çalışıyor ama sürekli kendini resetliyor. Nasıl bir çözüm bulabilirim bilemiyorum.

İlginiz için teşekkürler
  • usb niz uefi moda ayarlı ise bios ayarlarını uefi moda getirin...
    usb niz mbr moda ayarlı ise biosunuzu legacy ayara getirin...
    usb nin fat32 olmamasıda uefi de görünmesini engelleyebilir...

uefi den başkasını tanımıyor olabilir...
    flaşbelleğinizi uefi sisteme çevirin...

değişik bir marka usb bellek deneyin...
    marka ayırt edenleri de gördüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 20 Haziran 2020; 10:39:53 >
  • Konuyu ara ara hortlatıyorum kusura bakmayın ama farklı marka flashla da format atamadım. Varsa başka önerileriniz duymak isterim. Saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.