|
Windows 10 Etkinleştirme: Lisanssız Kullanımın Riskleri ve Etkinleştirme Yöntemleri
Windows 10 işletim sistemini lisanssız olarak kullanıyorsanız, bazı risklerle karşılaşabilir ve işletim sisteminin tüm özelliklerini kullanamayabilirsiniz. Lisanssız Windows 10 kullanımı, aşağıdaki sorunlara yol açabilir:
- Sistem güncellemelerini alamama
- Kişiselleştirme seçeneklerinin kısıtlanması
- Bazı uygulamaların kullanılamaması
- Bildirimde bulunulması ve yasal sonuçlar
Windows 10'u etkinleştirmek için bir lisans anahtarı satın alabilir veya donanım arşivi etkinleştirme yöntemini kullanabilirsiniz. Lisans anahtarı, Microsoft'tan veya yetkili satıcılardan satın alınabilir. Donanım arşivi etkinleştirme yöntemi, aynı donanıma bağlı önceki Windows yüklemesinin dijital lisansını kullanır.
Eğer lisanssız Windows 10 kullanıyorsanız, işletim sistemini etkinleştirmek ve risklerden kaçınmak için şu adımları izleyebilirsin:
-
Donanım Arşivi Etkinleştirme:
- Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme bölümüne git
- "Sorun Gider" seçeneğine tıkla
- "Bu cihazda Windows'u bu cihazda daha önce etkinleştirilmiş bir dijital lisans kullanarak etkinleştirmeyi dene" seçeneğini seç
-
Lisans Anahtarı ile Etkinleştirme:
- Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme bölümüne git
- "Ürün anahtarını değiştir" seçeneğine tıkla
- Satın aldığın geçerli bir lisans anahtarını gir
Windows 10'u etkinleştirerek, sisteminin tüm özelliklerini kullanabilir, güncellemeleri alabilir ve yasal sorunlardan kaçınabilirsin.