Şimdi Ara

Windows 10 DPC WATCHDOG VIOLATION

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Windows 10 Pro sistemli ASUS X554LA model bir dizüstü bilgisayarım var. Son zamanlarda özellikle YouTube izlerken çok sık bir şekilde bilgisayar donuyor ve matkap sesi gibi yüksek bir ses geliyor. Bu şekilde donduğu zaman bazen düzeliyor fakat genelde biraz bekletip Mavi (Bazen yeşil, bazen de turuncu) ekran veriyor ve hata mesajı olarak "DPC WATCHDOG VIOLATION" yazıyor. Bilgisayarıma format attım fakat hala aynı sorun devam ediyor. O yüzden sorun donanımsal diye düşünüyorum. Bunun bir çözüm yolu yok mu? Yeter artık kafayı yiyeceğim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

DPC Watchdog Violation: Nedenleri ve Çözümleri

DPC Watchdog Violation, Windows 10 kullanıcılarının karşılaştığı yaygın bir mavi ekran hatasıdır. Bu hata, sistemin bir süre yanıt vermemesi durumunda ortaya çıkar.

Nedenleri

DPC Watchdog Violation hatasına neden olan birkaç olası neden vardır:

• Eski veya bozuk sürücüler
    • Donanım sorunları (özellikle RAM ve sabit disk)
    • Bozuk sistem dosyaları
    • Kötü amaçlı yazılım bulaşması

Çözümleri

DPC Watchdog Violation hatasını çözmek için şu adımları uygulayabilirsin:

• Sürücüleri Güncelle: Tüm sürücülerinin güncel olduğundan emin ol, özellikle de ekran kartı ve yonga seti sürücülerini.
    • Donanım Sorunlarını Gider: RAM'ini ve sabit diskini hatalara karşı test et. Hatalı bileşenleri değiştirmen gerekebilir.
    • Sistem Dosyalarını Onar: Bozuk sistem dosyalarını onarmak için Komut İstemi'nde "sfc /scannow" komutunu çalıştır.
    • Kötü Amaçlı Yazılımdan Arındır: Sistemini kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayarak ve bulaşmış dosyaları temizleyerek kötü amaçlı yazılım bulaşmalarını ortadan kaldır.
    • Windows'u Yeniden Yükle: Yukarıdaki çözümler sorunu çözmezse, Windows'u yeniden yüklemeyi göz önünde bulundurabilirsin.

Önemli Not: DPC Watchdog Violation hatası ciddi bir sorun olabilir ve verilerinin kaybolmasına neden olabilir. Bu hatayı düzeltmeden önce önemli verilerini yedeklediğinden emin ol.

Bu adımları uygulayarak DPC Watchdog Violation hatasını çözebilir ve Windows 10 sisteminin sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • LÜTFEN ACİL!
  • Merhaba ben ASUS X556UF kullanıyorum aynı sizin yaşadıklarınızı yaşadım format atım yine aynı bir çözüm bulabidiniz mi?
  • Sata/Ahci sürücülerinin güncellenmesi gerekiyor. Bulursam link yollarım birazdan.
  • egemens9 E kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki hala bir çözüm bulamadım. Arada bir olmaya devam ediyor.
  • Bu sürücüyü indirip yüklemeyi deneyin yüklenmezse aşağısındakini deneyin.

Intel Rapid Storage Technology (RST) Version 15.7.3.1019 WHQL

Intel Rapid Storage Technology (RST) Version 14.8.16.1063 WHQL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 7 Ağustos 2017; 13:9:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 8.1 0x80070522 hatası
    10 yıl önce açıldı
    Windows 7 0x80300024 Hatası
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.