Şimdi Ara

Windows 10 Disk kullanımı %100 den inmiyor(ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
8
Favori
74.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 10 Pro kurulu işletim sisteminde disk kullanımı 100den aşağıya inmiyor boşta dururken de internetteki çözüm videoları işe yaramadı. Tek çare SSD'ye geçmek mi

CPU ve Disk Kullanımı Çözümü;

Merhaba arkadaşlar internette yazan her şeyi denememe rağmen çözülmeyen bu sorunumu ÇÖZDÜM. Belki aynı durumda olan arkadaşlar vardır; Anlatayım.

Disk kullanımını %100 yapan uygulama windows-upt.exe, bugün CPU kullanımını da yükseltmeye başladı. Neyse sonra uygulamanın dosya konumunu açtım. C diski üzerinde eth dosyasının içinde ama gizli dosya. (Virüs programları da bulamadı, uygulama güvenli olarak gözüküyor.) İnternette dosya adını arattım Windows etkinleştirme programlarından bulaşan bir virüsmüş. Ccm ile kapattım uygulamayı. Ondan sonra C Diski üzerinde yeni WinRar oluşturdum ordan Boş WinRAR dosyasına girerek .. çıkıyor ona tıkladım ve C diskini winRAR dan görüntüledim. Orda gözüken eth dosyasını silmeye çalıştım. Açık oldugundan silinemedi falan dedi, dosyanın içine girip her şeyi sildim. Reset attım ve düzeldi disk kullanımı da CPU kullanımı da. Şimdi arada Windows hata veriyor 10 dk.da 1 eth komut dosyası bulunamıyor diye onu da araştırcam internette ama düzeldi ya çok mutlu oldum. SSD alıcam o kafamda sadece biraz erteleyebilmeme sevindim bu ay sıkışığım.

Komut dosyası bulunamıyor hatasının çözümü:https://www.technopat.net/sosyal/konu/coezueldue-c-eth-a-vbs-komut-dosyasi-bulunamiyor-hatasi.371417/ Teşekkür ediyorum The Miller'a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atropyn -- 16 Mart 2017; 16:49:10 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 10'da Disk Kullanımı %100 Sorunu: Çözümler

Windows 10 kullanıcıları, disk kullanımının %100'de takılı kaldığı ve sistemlerinin yavaşladığı bir sorunla karşılaşabilirler. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve sistem performansını önemli ölçüde etkileyebilir. Neyse ki, bu sorunu çözmek için uygulayabileceğin birkaç etkili çözüm vardır.

Disk Temizleme Çalıştırma:

• Başlat Menüsü'nü aç ve "Disk Temizleme" yazıp ara.
    • Sistem sürücünü (genellikle C:) seç ve "Tamam"a tıkla.
    • "Disk Temizleme" penceresinde, silmek istediğin dosya türlerini seç ve "Tamam"a tıkla.

Sistem Dosyası Denetleyicisini Çalıştırma:

• Komut İstemi'ni yönetici olarak aç (Başlat Menüsü'ne "cmd" yaz ve sonuçlara sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır"ı seç).
    • Aşağıdaki komutu gir ve Enter'a bas: sfc /scannow
    • Sistem Dosyası Denetleyicisi, bozuk sistem dosyalarını tarayacak ve onaracaktır.

Sanal Belleği Yönetme:

• Başlat Menüsü'nü aç ve "Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle" yazıp ara.
    • "Gelişmiş" sekmesine geç ve "Performans" bölümündeki "Ayarlar"a tıkla.
    • "Gelişmiş" sekmesinde, "Sanal bellek" bölümündeki "Değiştir"e tıkla.
    • "Kullanılabilir sürücüleri otomatik olarak yönetin" seçeneğinin işaretini kaldır ve sistem sürücün için özel bir sanal bellek boyutu ayarla.

Disk Birleştirici Çalıştırma:

• Başlat Menüsü'nü aç ve "Disk Birleştirici" yazıp ara.
    • Birleştirmek istediğin sürücüyü seç ve "Birleştir"e tıkla.
    • Disk Birleştirici, disk parçalanmasını azaltacak ve sistem performansını iyileştirecektir.

Sorunlu Uygulamaları Belirle ve Kaldır:

• Görev Yöneticisi'ni aç (Ctrl+Shift+Esc tuşlarına bas).
    • "Ayrıntılar" sekmesine geç ve disk kullanımını yüksek gösteren uygulamaları belirle.
    • Sorunlu uygulamaları kapatmayı dene veya sisteminden kaldırmayı düşün.

Bu çözümleri uyguladıktan sonra disk kullanımının %100'e takılı kalmaması ve sistem performansının iyileşmesi gerekir. Sorunun devam etmesi durumunda, daha kapsamlı bir tanılama ve onarım için profesyonel bir teknisyenle iletişime geçmeyi düşünmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Intel tabanlı bir sistem kullanıyorsan Intel Rapid Storage Technology (RST) sürücülerini yüklersen sorun çözülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 14 Mart 2017; 18:15:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Intel tabanlı bir sistem kullanıyorsan Intel Rapid Storage Technology (RST) sürücülerini yüklersen sorun çözülebilir.

Amd a10 7890k işlemci 8 gb ram ve WD 3.5 inc 500 GB HDD var. Yarın windows 7 kurup deniyeceğim işletim sisteminden dolayı mı acaba o da olmadı çekicez bi SSD:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• atropyn kullanıcısına yanıt
    A10 İşlemci için şu sürücüleri yükleyin.

Radeon Software Crimson Edition ReLive Graphics Driver Installer for Windows 10 64-Bit

Optional Download sekmesindeki AMD Chipset Drivers'ı yükle ve kur.

Ayrıca A10 işlemcinizden tam performans almak istiyorsanız RAM'lerinizde XMP desteği varsa biosdan XMP ayarını açın ve 1600 mhz'lik RAM'leri XMP özelliğini açarak 2400 MHZ hızında kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 14 Mart 2017; 22:6:14 >
  • %100 disk kullanan programı veya servisi bulmakla işe başlasan iyi olurdu. Windows 7 de disk sorunu olup olmadığını anlayamazsın task manager disk kullanımını göstermiyor.Arada bir windows gezgini (explorer.exe) yanıt vermiyor durumuna geçiyor o sorunu çözemedim bende windows 7de de disk sorunu varmış gibi geliyor bana.
  • İnternetteki videolar işe yaramadı demişsin ama, ben yine de sormadan edemiyorum

Windows search, Windows uptade, Windows defender ve hızlı getirmeyi tamamen kapatmayı denedin mi?
    Yani bende ve biçok kişide işe yaradıydı da onun için şeettimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 15 Mart 2017; 2:36:3 >
  • http://www.sordum.net/21556/windows-10-un-sizi-gozetlemesini-engelleyin/
    8.enpedi.com
    Windows 8 ve 10: SuperFetch (Hızlı Getirme) ve Ayarları Nedir?
    http://8.enpedi.com/2012/09/windows-8-superfetch-hzl-getirme-ve.html

Bunları yaparsan sorun çözülür bence.
    Üstteki link telemetry kapatmak içindir. Kapatınca bilgisayar rahatlar.
    Alttaki link hızlı getirmeyi kapatmak içindir. Kapatırsan bilgisayarın boşu boşuna yavaşlamasını önler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejihov -- 15 Mart 2017; 20:45:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Kullanımı %100 e çıkıyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • https://www.dijitaller.com/windows-10-disk-yuzde100-kullanimi-cozumu/

dene :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Runtime Broker" mi %100 yapıyor acaba? Benim de %100 yapıyor. Görevi sonlandır diyorum bitiyor. Ancak sıkılmaya başladım ben de.
  • Çözdüm ilk mesaja ekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atropyn -- 16 Mart 2017; 16:50:57 >
  • Bende o dosya yoktu. Benim yazdıklarımı da yaparak performansını daha da arttırabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejihov -- 16 Mart 2017; 17:41:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ejihov

Bende o dosya yoktu. Benim yazdıklarımı da yaparak performansını daha da arttırabilirsin.

Sağolasın, yaptım onu da

• %100 Disk kullanımı.. Tüm yöntemleri denedim ama kurtulamadım. HP bilgisayar aldığımıza nefret ettim. win7 kurmak istedim izin vermedi araştırdım ayarları açtım bu sefer de format ekranının da sürücü bulunamadı hatası verdi. HP beter bir bela oldu başıma. Belki bu durumların çözümünü bilen vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: naughtyozi

%100 Disk kullanımı.. Tüm yöntemleri denedim ama kurtulamadım. HP bilgisayar aldığımıza nefret ettim. win7 kurmak istedim izin vermedi araştırdım ayarları açtım bu sefer de format ekranının da sürücü bulunamadı hatası verdi. HP beter bir bela oldu başıma. Belki bu durumların çözümünü bilen vardır.

Hmm o zaman kesin çözüm yeni bir HDD veya SSD'ye geçiş..
  • Teşekkür ederim.
  • şu videolardakini harfiyen yaparsanız pc gerçekten rahatlıyor. bende sorun bunu yaptıktan sonra düzeldi.
  • Bu sorunu yaşayanlara tavsiyem videodaki çözümü de bir denemeleri. Bende internetteki bu hatayla ilgili herşeyi yaptım olmadı fakat bu yolla sorunumu çözmüştüm.
    https://www.youtube.com/watch?v=3End2K27Zu4
  • quote:

%100 Disk kullanımı.. Tüm yöntemleri denedim ama kurtulamadım. HP bilgisayar aldığımıza nefret ettim. win7 kurmak istedim izin vermedi araştırdım ayarları açtım bu sefer de format ekranının da sürücü bulunamadı hatası verdi. HP beter bir bela oldu başıma. Belki bu durumların çözümünü bilen vardır.

biosta "intel rapid start technology" yada bunun gibi bişey varsa disable yap.ben aynı sorunu bu şekilde hallettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pars.42

quote:

biosta "intel rapid start technology" yada bunun gibi bişey varsa disable yap.ben aynı sorunu bu şekilde hallettim.

Garanti verdik , düzeldi dediler ama bakıcaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.