Şimdi Ara

Windosw7 - Realtek97 ses gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

malum win7 realtek97 nin sürücülerini yüklesek de tanımıyor ve hiç bir şekilde çalıştırmıyor,

bu sebeple realtek in sürdüğü yeni hd ve normal win7 sürücüleri dahil var yakın zamanda çıkmış olan...

ancak ben ne yaptıysam hiç bir şekilde ne öndeki kulaklık girişinden ne de arkadaki normal ses kanallarından ses alamadım ama cidden her şeyi yaptım neredeyse bu ve diğer forumlarda yazan...

bios da ne yazık ki onboard device diye ayrıca bir seçenek yok o yüzden genelde önerilen hd yi relatek97 yap düzelir seçeneğini deneyemedim mahalesef...

bunun haricinde, sesi sına filan dediğimde azalıp artan ses seviyesi var ya, o normal bir şekilde sanki ses geliyormuş gibi ekolayzır hareketleri yapıyor inip çıkıp...

aygıt yöneticisi kısmında hiç bir hatalı donanım yok...

sizce ne yapayım sadece bu sorundan dolayı xp ye geri dönenler var çevremde...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• anakart üzerindeki jumperları kontrol ettiniz mi hiç. yani ön çıkışlar için uzatılan kablonun takılı olduğu pimleri diyorum. bu kabloyu çıkartıp ses çıkış pimlerini kısa devre yapmayı dene(jumper kullanarak). tam hatır lamıyorum ama yanyana ilk sıradaki iki pim kısa devre edilir, ikinci sırada sadece tek pim var o boş bırakılır, üçüncü sıradaki iki pim yine jumperla kısa devre edilir.

özetle;
    ilk sıradaki iki pim kısa devre
    üçüncü sıradaki iki pim kısadevre.

bunu bi dene, aklıma bi de bios güncelleme geliyor ama onu zaten yapmışındır.
    kolay gelsin...
  • hmm demek istediğini anladım...

biraz karışık gibi görünüyor ama denemek lazım kesinlikle...

pc ve anakart biraz eski zaten en son güncelleme de 2004 de yapılmış :D o sebeple kendi içinde güncel diyebiliriz :D
  • anakartin modeli nedir?
  • foxconn 661 serisi, everestten bir görüntü;

• denetim masasında ses aygıtlarına bir bak, varsayılan olarak ekran kartının dahili HD ses çıkışı seçilmiş olabilir.
  • Hocam bu durum normal. on girisleri iptal edip jumper ile ses kartinizi ayarlayabilirsiniz. boylece arkadan ses gelecektir. fakat onemli konu su. sizin ses kartiniz hd degil yani ac97 dir buna gore driver kurarsaniz bence daha iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses kartı yuklü ama ses gelmiyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • saolun arkadaşlar bilgiler için,

ancak xp de her yer çalışıyordu, şimdi gene kursam eminim gene çalışır...google da bir aratın win7 realtek die, millet kafayı yemiş hiç de tatmin edici cevap yok...

ac97 nin driver ını hem elle hem de otomatik kurdum ama gene de işe yaramadı...

şu jumper ayarlarını ya da yapılması gereken giriş çıkışları görebileceğim bir resim var mıdır acaba
  • Denetim masasında varsayılan ses aygıtını bir kontrol et

• CompanyName = Realtek Semiconductor Corp.
    Realtek AC'97 Audio Driver for VIA 686/8231
    [Driver Package Version] = PG537

bunu yükle. ayrıca aşağıdakini de indirip kullanmayı dene. şu an problem var ama

Download Update Manager
    http://consumer.installshield.com/kb.asp?id=Q111006

The connection has timed out
    The server at consumer.installshield.com is taking too long to respond.

* The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few moments.
    * If you are unable to load any pages, check your computer's network connection.
    * If your computer or network is protected by a firewall or proxy,
    make sure that Firefox is permitted to access the Web.

CGI Error
    Couldn't connect to consumerdocs.installshield.com:80: No route to host

• speakerphone, hem onu hem de onun 537 değil de 532 versiyonu var ikisini de denedim, nafile...

bende alttaki resimler çıkıyor denetim masasından "ses" sekmesine tıkladığımda...

her ikisini de yarı ayrı varsayılan yapıyorum ama gene de olmuyor...

xp de öyle bir ayarım vardı ama ne yazık ki burada öyle bir olay yok...

edit: arkadaşlar kusura bakmayın küçük resim kabul etmedi nedense

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renzokuken -- 23 Mart 2010; 16:57:16 >

• sendeki sürücüler mininmum düzeyde kurulu. ekran kartın da keza öyle. sesi hallettin mi ekran kartında sorun var demen muhtemel.
  • valla hepsini win7 kurdu,

güncelle diyorum her bir donanıma ayrı ayrı, hepsi için en güncel halinde diyor,

sen nerden anladın min. düzey olduğunu ? ne yapmak gerekir ki ?
  • yapacağın olay resimlerdeki gibi...
    daha önce win xp kurulu olup da tekrar winxp kurduğum makinede bile başıma geldi. o yüzden dediğimi yap bi önce.

kolay gelsin...

http://www.hardwarezone.com.au/img/data/articles/2002/525/audio-expansion-connectors.jpg
    http://www.rhyshaden.com/images/frtaudio.jpg

• arkadaşlar ne yaptıysam sesi çıkartmayı başaramadım halen içini açtım defalarca yeni driver lar kurdum jumper larla oynadım kabloları sıfırdan söktüm taktım gene de olmadı olmadı kafayı yicem yaaa :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.