Şimdi Ara

win7 MTU 1492 tanımlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
6.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun zamandır baglantımı optimize edecek ideal MTU ayarları arıyordum.
    ve bu MTU degerinin özellikle bizim gibi dsl pppoe baglantılar icin ne kadar onemli oldugunu gördüm.
    tavsiyen edilen ayar olan 1492 degerinin bir kac rakamını bile degiştirince baglantıda nasıl aksaklıklar oldugunu zor yol olan deneme yanılma yontemiyle buldum.

kendimde denedim olumlu sonuc aldım,örnek vermek gerekirse yıllardır stabil olan baglantı hızım 8mb fakat max 6750 kb civarı cıkıyordu.aynı siteden farklı saatlerde belirli aralıklarla yaptıgım hız testlerinde hicbir sekilde 6750yi gecemezdi.sanki tam o degerde sabitlenmiş limitlenmiş gibi.fakat bu yaptıgım işlem sonucu 6900-7000 arası sonuc alıyorum.aradaki fark cok onemli gorunmeyebilir fakat 16-32mb tarifesi kullanlar icin işe yarayacagını dusunuyorum.birde ortalama 850-900kb ile download yaparken aynı yerden aynı dosyayı 1,1-1,2mb civarı indirdigimi ekleyim.

cok uzun oldu farkındayım ama okumaya üşenmesseniz adım adım anlatmaya calısacagım.

öncelikle kesinlikle cok iyi biliyorum yada uzmanım iddiasında degilim,tamamen kendi denedigim ve en stabil halini buldugum ayarları anlatmaya calısacagım.MTU hakkındaki tek bilgim sadece 1500 olan degerden 8 byte paket iletisimi ayrıldıktan sonra kalan rakam oldugunu bildigim kadardır.bu konunun uzmanı arkadaslarında katkısını bekleriz.

isterseniz önce kendi modeminizdeki mtu degerini ve win7 deki mtu degerinin aynı olup olmadıgını bulalım.
    bunun için modemin arayuzunden mtu ayarlarının bulundugu yereden degerin 1492 olup olmadıgını kontrol edin.sonra win7 deki degeri bulalım.

win7deki degeri bulmak icin sırasıyla;

C:windows/system32/cmd 'yi sag tıklayıp yonetici olarak acınız.

gelen ekrana verdigim komutu kopyalayıp yapıstırarak entere basın.

netsh interface ipv4 show subinterfaces

enterledikten sonra asagıdaki gibi yazılar gelecektir;

MTU MediaSenseState Bytes In Bytes Out Interface
    ---------- --------------- --------- --------- -------------
    4294967295 1 0 13487914 Loopback Pseudo-Interface 1
    1500 1 3734493902 282497358 Kablosuz Ağ Bağlantısı

ben kablosuz agdan baglandıgım icin kablosuz ag baglantısı mtu degeri ve alınan veri miktarı gorunuyor.bu sizde farklı olabilir.ethernetten baglanıyorsanız yerel ag olarak gorunecektir.

burda onemli olan konu,kullandıgınız baglantı tipinin yanındaki ve orjinali 1500 olan mtu degeridir.
    görüldügü gibi modemden 1492 olan mtu degeri win7de 1500 olarak geciyor.bizim amacımız modemi de win7 yide 1492 degerine getirmek oldugu için şimdi win7den bu ayarı nasıl değiştirildigini anlatmaya calısacagım.

yukardaki komutu girdigimiz cmd ekranına bu kez

netsh interface ipv4 set subinterface "Kablosuz Ağ Bağlantısı" mtu=1492 store=persistent

komutu yazıp enterleyin.
    burda onemli olan bende "Kablosuz Ağ Bağlantısı" yazan yere sizin kullandıgınız baglantı tipini yazmanız gerekli.
    yani büyük kücük harf duyarlıgı vs gibi.baglantı ismi neyse aynı sekilde yazmaya dikkat edin.ethernetten baglanıyorsanız bu bolumu "Yerel Ağ Bağlantısı" olarak degiştirmeniz gerekmektedir.
    bu işlemi dogru yaptıysanız enter dedikten sonra "tamam" yazdıgını goreceksiniz.

şimdi ilk verdigim komutu kullanarak 1500 olan mtu degeri degişmiş mi kontrol edelim.

aynı cmd ekranında netsh interface ipv4 show subinterfaces komutunu tekrar yazın.
    gelen sonuclarda aktif baglantı tipininiz yanında 1500 olan degerin 1492 oldugunu goreceksiniz.

MTU MediaSenseState Bytes In Bytes Out Interface
    ---------- --------------- --------- --------- -------------
    4294967295 1 0 13487914 Loopback Pseudo-Interface 1
    1492 1 3734493902 282497358 Kablosuz Ağ Bağlantısı

şimdi hızınızı devamlı test ettiginiz yerden hız testi yaparak baglantınızda fark olup olmadıgını kontrol edebilirsiniz.memnun kalmazsanız işlemleri ters sırasıyla yaparak 1492 yaptıgınız yeri 1500 e geri cevirebilirsiniz.

birde neden 1400-1450-yada 2000 vs degilde 1492 diye sorarsanız bu servis saglayıcının verebildigi en ideal rakam olan degerdir.1492 yerine 1493 bile yazsanız baglantınızda sorun olcagını hatırlatmak isterim.denedim cunku.yurtdısındaki bazı dsl saglayıcılarında ise bu 1492 olan degeri degiştirerek guzel sonuclar alabiliyor fakat sonucta alt yapı meselesi onun anlatımı girmesem daha iyi.

velhasıl kelam uzun ve sıkıcı bir yazı oldugunun farkındayım ama bende işe yaradı,isteyen dener isteyen hic bulasmaz.
    hicbiyerden alıntı falan degildir ama isteyende alıntı yapabilir,(kendimi rep isteyenler gibi hissettim:))

takıldıgınız yerlerde yardımcı olmaya calısırım,ve konuyla ilgili bilgisi olanlardan da katkıya herzaman acıgız.

konuyla ilgili kullandıgım kaynak:

http://www.richard-slater.co.uk/archives/2009/10/23/change-your-mtu-under-vista-or-windows-7/

• Faydalı bir paylaşım ama benim için değil. Böyle ufak tefek sorunları takıntı olarak görenler çok fazla. Hele bir arkadağım var, 3-4 kere modem değişti ille 8192 görecem diye ... Link vereyimde kurcalasın bari :)

2. resim ise anlattıklarınızı uyguladıktan sonraki hız değerleri. değişen pek birşey olmadı.
    yine de teşekkür ederim.

win7 MTU 1492 tanımlama

win7 MTU 1492 tanımlama

• MTU ayarinin etkiligi oldugu nokta MODEM'dir, isletim sisteminiz degil.

Orijinalden alıntı: axiadam

MTU ayarinin etkiligi oldugu nokta MODEM'dir, isletim sisteminiz degil.

Benimde bildiğim kadarıyla, 2 tarafta da eş MTU'yu kullanmak gerekiyor. Modemde WAN'dan gelen MTU 1480 veya 1492 ise, işletim sisteminde de 'netsh' ile MTU ayarının aynısını girmek gerektiğini düşünüyorum.

Bu arada varsayılan MTU XP'den sonra Vista, 7 ve devamında 1500 byte.

Bir de; mesela ideal MTU'nuz 1480 ise bunu ping komutu üzerinden 28 byte eksilterek 1452 byte ile denemeniz gerekiyor. Başlığı açan arkadaş 8 byte demiş de.

Saygılar.

Edit: Düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Ocak 2016; 2:19:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3G Modem MTU ayarları
    13 yıl önce açıldı
    Türknet MTU Ayarları
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.