Şimdi Ara

' win32k.sys ' hatası ne demektir ? Nasıl Çözülür ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır kullandığım Lenovo Z580 Leptobum son 1 aydır genelde uygulamalar arasında geçişlerde win32k.sys diye mavi ekran veriyor,ilk önce win32 yi görünce yazılımsaldır dedim format attım ve dün tekrar aynı hatayı alınca bir durdum,demek başka bir yerlerde sorun var diye düşünüyorum.

hata genelde uygulamalar arasında geçişlerde meydana geliyor mesela diyelimki CS oynuyorsunuz alta alıyorsunuz tarayıcıyı kullanıyorsunuz tekrar oyuna dönüyorsunuz bunu 3-5 defa tekrarlıyorsunuz bir yerde pc sıkışıyor çok kasıyor ve hop mavi ekran karşımda.Daha sonra pc bazen kapanmıyor anlam veremedim kapatılıyor kısmında 15-20 dk takıldığını biliyorum kendi elimle kapatıyorum mecbur olarak.

şimdi servise göndersem en az 1 hafta bilgisayarsız kalacağım bu yüzden önce forumdaki arkadaşların tavsiyelerini dinlemek istedim

ve genel olarak arada çok kötü kasılmalar meydana geliyor mesela hiç kasmayan oyun bir anda kasmaya başlıyor fps 10-15 e iniyor sonra bir ihtimal düzeliyor ama düzelmediği o kısımda da mavi ekran verdiği oluyor düzelmezse kapatıp yeniden açıyorum oyunu...

• Sıcaklık yapıyor olabilir. Bilgisayarının özelliklerini ve ısı değerlerini yaz bir inceleyelim.
  • SoNKuRu S kullanıcısına yanıt
    sıcaklık değerlerini bende bilmiyorum biraz oynamam gerekiyor,akşam üzeri onları paylaşırım :)

Özellikleri:

Nvidia GT635M 2GB 128Bit GPU,Intel I5 3.Nesil 3210M CPU,6GB RAM,500GB 5400 RPM HDD

Ama ısınmadan olacağını hiç sanmıyorum neden diye sorarsanız Z580'lerde özel soğutma sistemi var yani normal leptoplarınkinden biraz daha güçlü diyebiliriz,ısınma hissediliyor fakat normal karşılıyorum çünkü kasa alüminyum ve abartılı bir ısı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDCF59BE8 -- 4 Şubat 2014; 12:47:08 >
    hocam sıcaklık değerlerini ölçebileceğim bir program söyler misiniz ?
  •  ' win32k.sys ' hatası ne demektir ? Nasıl Çözülür ?

hocam ETS2 oynadım yaklaşık 1 saat kadar ve en fazla 174 basabildim 25 Tonluk dorse vardı hali hazırda,170'de birşey yok ama 174'de titreme yapıyor(şaka tabi :) ) 174 basarken herzamanki gibiydi fakat ışıklara gelince ani bir kasılma başladı hemen alta alıp değerlerin ss sini aldım,normalde 190 km/h'leri gördüğümü biliyorum...

ısı değerleri 174'le giderken buydu,alttaki ise ışıklardaki ısı değeri

buda sistem boştayken

oyun normalde bilgisayarı pek zorlamıyor ama içine attığım 5-6 tane mod dosyası var bunlar aşırı zorluyor ve kastırıyor bu yüzden bu sefer CS:GO'ya girmedim,birazdan ona da girip onun sonuçlarını da atarım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDCF59BE8 -- 4 Şubat 2014; 17:09:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: avcitalip

Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır kullandığım Lenovo Z580 Leptobum son 1 aydır genelde uygulamalar arasında geçişlerde win32k.sys diye mavi ekran veriyor,ilk önce win32 yi görünce yazılımsaldır dedim format attım ve dün tekrar aynı hatayı alınca bir durdum,demek başka bir yerlerde sorun var diye düşünüyorum.

hata genelde uygulamalar arasında geçişlerde meydana geliyor mesela diyelimki CS oynuyorsunuz alta alıyorsunuz tarayıcıyı kullanıyorsunuz tekrar oyuna dönüyorsunuz bunu 3-5 defa tekrarlıyorsunuz bir yerde pc sıkışıyor çok kasıyor ve hop mavi ekran karşımda.Daha sonra pc bazen kapanmıyor anlam veremedim kapatılıyor kısmında 15-20 dk takıldığını biliyorum kendi elimle kapatıyorum mecbur olarak.

şimdi servise göndersem en az 1 hafta bilgisayarsız kalacağım bu yüzden önce forumdaki arkadaşların tavsiyelerini dinlemek istedim

ve genel olarak arada çok kötü kasılmalar meydana geliyor mesela hiç kasmayan oyun bir anda kasmaya başlıyor fps 10-15 e iniyor sonra bir ihtimal düzeliyor ama düzelmediği o kısımda da mavi ekran verdiği oluyor düzelmezse kapatıp yeniden açıyorum oyunu...

hocam ben alta atmayı gta 4 te yapıyorum sorun olmuyor.

• oyunun bu hali emin ol oyunu gta 4 den daha çok kastırıyor ve CS:GO'da daha çok ısınmasına rağmen yağ gibi halan daha :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    son olarak buda CS:GO 1 saat 45 Dakika Respawn serverda oynadım :

• İşlemcinde aşırı ısı var usta. Neredeyse 90 dereceye çıkmış. Gerçi diz üstüler için bu değeri karşılaştırmak lazım ama mesela benim masaüstünde 25 derece ile çalışıyor işlemci. 90 bana aşırı geldi. Sorunun bundan olabilir yani
  • senin pc nin özel soğutma sistmei tırt olmuş kardeşim şaka bir yana sevise ver yoksa işlemci filan gider sonra biraz uğraşırsın hatta sana bile kitleyebilirler ve ets2 yi bendeki laptopta gt430 var full hd açıyorum sen niye öyle yaptınki
    ben sorunun halan daha ısıdan olduğuna inanmıyorum çünkü saatlerce aynı şekilde oynayıpta leptobun en ufak hata vermediğini de biliyorum ama bu kadar ısınıyor olduğunu ben bile tahmin edemezdim.Acaba Termal macunun falan mı yenilenmesi lazım ?

ısı hariç başka neden olabilir bu hata ? hadi ısınmadan yapıyor diyelim kabul ettim bunu,peki pc niye kapanırken bazen 15-20 dk kendisi kapanmıyorda ben gidip el atıyorum power tuşuna ?
  • devrim_moswant kullanıcısına yanıt
    abi sen ne diyorsun ya full grafik mi inanmam cidden çünkü senin kart gt430m ise eğer 510M'e yakın bir performans sergiler ki benimkide 635M yani arada uçurum var gibi birşey en az %20 falan daha performanslı ama sizdeki GPU'nun sonunda M var mı ? bizim arkadaşta masaüstü var onda da M harfi yok M harfi mobil olduğunu temsil ediyor.onun demesine göre gayet akıcıymış

ve son olarak Razer Gamebooster kurdum öyle deneyeyim dedim FPS 20'yi geçmedi :(

birde ben bilgisayarı aldığımdan beri topraklamasız prizde mecburiyetten kullanıyorum acaba cihaza bunun ne kadar zararı vardır ? aliminyum kasa bazen çarpıyor beni :)
  • quote:

abi sen ne diyorsun ya full grafik mi inanmam cidden çünkü senin kart gt430m ise eğer 510M'e yakın bir performans sergiler ki benimkide 635M yani arada uçurum var gibi birşey en az %20 falan daha performanslı ama sizdeki GPU'nun sonunda M var mı ? bizim arkadaşta masaüstü var onda da M harfi yok M harfi mobil olduğunu temsil ediyor.onun demesine göre gayet akıcıymış

ve son olarak Razer Gamebooster kurdum öyle deneyeyim dedim FPS 20'yi geçmedi :(

birde ben bilgisayarı aldığımdan beri topraklamasız prizde mecburiyetten kullanıyorum acaba cihaza bunun ne kadar zararı vardır ? aliminyum kasa bazen çarpıyor beni :)

o asizi çarpması sizden dolayı topraklı olması sadece elektrik dalgalanıgında veya gittiğinde sistemi koruma amaçlı
    vet galiba senin kartta bir sorun var yani m varmı tam hatırlamıyorum çünki abim üniversiteye filan götürüyor ama ben ışıklarda donmada filan yaşamıyorum
    senin kartta bişey var defo filan
    edit: sistemin çok ısınıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devrim_moswant -- 5 Şubat 2014; 9:22:58 >

• Saatlerce oynayıp hata vermemesinin sebebi bilgisayarın donanımlarının ısıya karşı dayanıklılığından kaynaklanıyor. Eğer biosunda bilmem kaç dereceyi geçince müdahale etmek gibi bir seçenek aktif değilse zaten ısınan sistemle bile saatlerce oynayabilirsin. He ne olur oyuna ilk girdiğindeki haliyle 15 dk sonraki hali farklı olur. Isı yükseldikçe oyunun daha fazla donmaya başlar. Topraklama da olmadan kullanmışsın ya uzun süre, merak etme çok sürmez pat diye bir ses gelir bilgisayarından artık onu hiç açamazsın bırak oyun oynamayı :)
    benimkine ışıklarda demeyelim de araçların yoğunlaştığı yerler diyelim :)

sizin leptop kaç dereceyle çalışıyor ? Z580'in ana konusunda bunlar tek tek paylaşılmıştı ama fotoğrafların linkleri ölmüş

hocam ne bileyim tamam ısınıyor ama ets2 hariç hiçbir oyunda da kasma yapmıyor :) hatta go'da daha çok ısındığı halde gram kasma yok :)
  • quote:

benimkine ışıklarda demeyelim de araçların yoğunlaştığı yerler diyelim :)

sizin leptop kaç dereceyle çalışıyor ? Z580'in ana konusunda bunlar tek tek paylaşılmıştı ama fotoğrafların linkleri ölmüş

hocam ne bileyim tamam ısınıyor ama ets2 hariç hiçbir oyunda da kasma yapmıyor :) hatta go'da daha çok ısındığı halde gram kasma yok :)

nasıl yani ets2 de kasıyor ama go da kasmıyor oyun dosyaları ile ilgili birşey olabilirmi
  • Kasmak En NEFRET ettiğim Şeydir
    ev sahibi pürüzün teki 4 ay oldu elektrikçi gönderecek,eski ev bizimdi orada da elektrik topraksızdı yani alındığından beri topraksız çalışıyor diyebiliriz,pc toprağa hasret evdeki elektrik sistemini görseniz yangına davet resmen ana sigorta bile yok o derece,kaçak akım rolesi var ama çalışmıyor :D

hocam o ayarı biliyorum şimdi aklıma gelmiyor adı,geçen kontrol ettim onu ısınınca kapanmaya ayarlıydı hatta bunu babamın kullandığı HP'de de yaptım o az daha gidiyordu yoksa :D (Altı Neredeyse Tamamen Erimiş)

PC'yi kullanmıyorken prizden çekiyorum ama kullanırken yapacak hiçbirşey yok :(
    aynen hocam aslında o hiç aklıma gelmemişti biliyor musun :) format atarken bile eski save'i kurtarma çabalarıyla oyunu mundar ediyordum az kalsın :)

Belgelerim'deki Euro Truck Simulator 2 Klasörünü komple sildim oyuna girdim yeni save açtım sonra kullandığım bütün modları iptal ettim 24-25 fps civarı alıyorum ama takılmıyor akıcı yani :)

modlarım :

sonra oyundan atmasının sebebide TSM Map 4.5.7'miş genel bir problem,modlarımın arasından onu yüklemek isterseniz 4.5.8'i bekleyin mod sayfasında böyle deniliyor :)

Bu vesileyle hep Scania sürüyordum 2-3 seferdir Daf sürüyorum tır dafmış ya,hızlanma v.s olarak scania ama sürüş rahatlığı falan daf :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.