Şimdi Ara

Win10 yükleme ve Ram sorunu (SS'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Pc'de 8 gb ram var fakat 5 gb'ı yutuyor. Kullanabilir ram 3 gb gösteriyor. İnternette araştırdım çok bilgi kirliliği var bir türlü çözmedim.

Win10 yükleyimde daha düzenli olur herşey dedim. Key aldım. Yüklerken hata veriyor.

Bu iki sorunu nasıl çözerim. Win10 yüklersem ram düzelir diye düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• Arkadaşlar çözemezsem yarın kasayı bilgisayarcıya götürcem. Bayada uzakta. Yardımlarınızı bekliyorum...

Orijinalden alıntı: cemcakmak

Merhaba;

Aşağıdaki iki link i inceler misiniz?

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/upgrade/resolve-windows-10-upgrade-errors
    https://www.youtube.com/watch?v=ZZzYzRbLcnw

Kolay gelsin.

Cevabın için çok teşekkürler. Akşam hemen denicem. Bu arada w10'a geçince ram sorunu çözülürmü? ram 8 fakat kullanabilir 3. (64bit)

• Merhaba;

Başka formlarda Windows 10 yüklenince RAM miktarının değişmediğini yazanlar var ve bir çok yöntem.. Siz ilk önce Microsoft' un sitesinden indirdiğiniz Windows10' u kurun RAM durumu düzelmez ise aşağıdakileri deneyin.

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

1- Bios güncellemesi
    2- Başlat > Çalıştır > ''msconfig'' > önyükleme > Gelişmiş seçenekler > ''Bellek Üst Sınırı'' seçeneği işaretlenmiş ise ibareyi kaldır Uygula > Tamam
    3- RAM lerin yerlerini değiştirmek (anakart kitapçığına göre takınız)
    4- Power Supply yükseltmek...

• Şuan kurulu olan sistem kaç bit?

Orijinalden alıntı: HydroAcidX

Şuan kurulu olan sistem kaç bit?

64 bit dostum...

nerden yiyor bu ram i anlamadım. bios u güncellesem mi acaba. o da sakat iş...

• Hocam sistem durumu ne zamandan beri bu şekilde. Yani daha önce yoktu sonradan mı oldu yoksa yeni aldığınız ramler mi bunlar. Sorma sebebim ise voltaj değerlerinin desteklenmemesi durumu olabillir. Yani psu ve anakart yeterli voltajı veremiyorsa ramlere bu durumu yaşamanız olağan. O 5 gb'ı yutuyor dediğiniz kısım genelde donanımsal bir durum. Yazılımsal olarak bunu yaşama ihtimali daha az. Siz tam sistem bilgisini paylaşın. Ve de bu durumun ne zamandan beri yaşandığını yazın ona göre yapmanız gerekenler hususunda yardımcı olmaya çalışalım.

Benim tahminin voltaj sorunu olduğunu yönünde. Yine de tam sistem bilgisi ve sorunun tam yaşandığı durumu anlatmanız gerekiyor. Bunlara ek olarak ram slotlarının ve ramlerinde kontrol edilmesi gerekir. Yani herhangi bir sokette arıza benzeri bir durum var mı kontrol edilmeli. Farklı slotlara takılarak denenmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 2 Kasım 2017; 22:54:38 >

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

quote:

Orijinalden alıntı: HydroAcidX

Şuan kurulu olan sistem kaç bit?

64 bit dostum...

nerden yiyor bu ram i anlamadım. bios u güncellesem mi acaba. o da sakat iş...

Doğru, yukarıdaki ekran fotosunda yazıyormuş, gözümden kaçmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Windows 10'u yükleme şekliniz nedir? Boot edememiş. Ayrıca linki inceleyin. Aşağıda anlatılanlar sorunun çözümü olabilir.

https://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/windows_10-update/0xc1900101-0x20017-y%C3%BCkleme-safeos/f72f6e5a-dcc6-40e6-96ba-e2d7547352b3?auth=1
    Doğruyu bul o seni çıkarır nasılsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: carso

Ayırdığı bellek ekran kartının paylaşımlı bir ekran kartı kullanmandan kaynaklanıyor İntel Graphics serisi bir karta sahipsin değil mi ?

Ekran kartım ; ASUS GTX750TI-PH-2GD5 2GB GDDR5 128B

Bende ekran kartından diye düşünüyorum fakat 5gb yutmasıda garip değil mi ? Yeni aldığım monitörü hdmi ile bağladım. Onla ilgisi olabilir mi ?

Win10 ise ne yaptıysam yükleyemedim. Akşam win7 ye format atıp temiz bir şekilde üstüne win10'u yüklicem.
    @cemcakmak'ın dediği gibi " Başlat > Çalıştır > ''msconfig'' > önyükleme > Gelişmiş seçenekler > ''Bellek Üst Sınırı'' seçeneği işaretlenmiş ise ibareyi kaldırıp GB'yi düşürün > Tamam " RAM üzerine ekleyecektir

Orijinalden alıntı: carso

@cemcakmak'ın dediği gibi " Başlat > Çalıştır > ''msconfig'' > önyükleme > Gelişmiş seçenekler > ''Bellek Üst Sınırı'' seçeneği işaretlenmiş ise ibareyi kaldırıp GB'yi düşürün > Tamam " RAM üzerine ekleyecektir

Dostum cevabın için teşekkürler. İlk yaptığım işlem zaten oydu. Değişen birşey olmadı. Acaba donanımsal bir sıkıntımı vardır.

Akşam windowsa format atıp temizleyip o şekilde kontrol edeceğim.
  • Evet hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.