Şimdi Ara

Win10 GTX980 Ti DX12 gözükmüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 10 geldi, NVIDIA son sürücülerini çıkardı artık kart tam anlamıyla dx12 olmuştur diye Win10 kurdum ama hala dx11.2 gözüküyor ne yapayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonacoDoom -- 6 Ağustos 2015; 17:05:23 >

• Sakin herkeze öyle.

Çalıştıra şunu yaz dxdiag orada dx 12 gözüküyorsa tamamdır.
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    Dxdiag'da herkesin dx12 gözükür zaten hocam o sistemin desteklediği directx sürümü, ekran kartlarına gelmedi mi onu merak ediyordum yani, gelmediyse hala problem değil beklenir teşekkürler
  • ileride çıkacak olan nvidia driverları ile 12 olur diye düşünüyorum
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Hayır directx 12 desteği olmayan kartlarda dxdiag da 11.2 görünüyor.
  • c36ab7c4 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Win8.1'de Geforce 9400GT kullanıyordum yine dx11 yazıyordu dxdiag'da, o nasıl oluyordu peki?
  • Windows 10'u ilk kurduğumda dxdiag da benimde 11.2 gözüküyordu, 10'a geçmeden önce driver sürüm 350.12 idi. Daha sonra 353,30'u kurunca dxdiag da şimdi dx12 gözüküyor.

GPU-Z 'de ise halen 11.2 gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollonx -- 6 Ağustos 2015; 19:40:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX480 + FreeSync vs GTX 1060
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • apollonx kullanıcısına yanıt
    O zaman GPU-Z'de sıkıntı var yani, yeni versiyonunda çözerler herhalde.
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Diğer arkadaşların dediği gibi son driverlar ile dxdiag artık dx 12 gözüküyor bu şekilde ise sizinde sistem dx 12'e hazırdır.

Ama dx 12 destekleyen oyunlar olmadığı için şuan için bir işe yaramıyor.

Önceden dx 12 gözükmüyordu, ayrıca benim kartım Gtx 980 bendede şuan gpu-z türevlerinde dx 11.2 gözüküyor ama normalde dx 12'dir.
  • HD 7950 nin driveri kurmadan önce 11.2 kurduktan sonra 12 göstermişti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar dx 12 ve dx 11 karşılaştırabileceğimiz bir test programı çıktı mı?
  • Nvidia Control Panel - Help - System Information'da, "feature level" kaç gözüküyor?

-----

Dxdiag'ta yazan, sistemde yüklü Directx sürümü. Bende de, sürücüyü kurduktan sonra, 12 yazdı. (780 Ti)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 6 Ağustos 2015; 22:23:46 >
  • @beratad programla olacak iş değil o, dx12 ve dx11 destekli bir oyun çıkmalı ki aradaki performans farkı görünsün.

@false shepherd eve geçince bakarım hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

@beratad programla olacak iş değil o, dx12 ve dx11 destekli bir oyun çıkmalı ki aradaki performans farkı görünsün.

@false shepherd eve geçince bakarım hocam.

program dx 12 kullanıyor.olmaması için bir sebep yok.zaten bu amaçla çıkarmışlar.
  • beratad B kullanıcısına yanıt
    İyide ben bunu program performansı için almadım ki oyun oynamak için aldım, zaten iş için kimsenin böyle bir kartı alacağını sanmıyorum quadro firepro vs kartlar dururken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

İyide ben bunu program performansı için almadım ki oyun oynamak için aldım, zaten iş için kimsenin böyle bir kartı alacağını sanmıyorum quadro firepro vs kartlar dururken.

yanlış anlaşıldım:)

şimdi dx 12 vs dx 11 farkını anlayabilmek için bize dx 12 destekli oyun lazım fakat henüz çıkmadı.test edemiyoruz.

fakat microsoft diyorki dx 12 daha performanslı.bunu neye dayanarak söylüyorlar ? sentetik test yaparak söylüyorlar.demekki dx 12 performansını ölçebilecğimiz programlar mevcut.
    bende sentetik test programı aradım google'da.
    bunları buldum :
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-2741150/wanna-test-dx12-dx11-3dmark-advanced.html

http://www.gamersnexus.net/guides/1885-dx12-v-mantle-v-dx11-benchmark

3d mark advanced programı konusunda pek bilgili değilim.Bilen tecrübeli birisi test yapıpta paylaşabilirse iyi olur.

3DMark's API Overhead Benchmark adam bunu test etmiş.Api overhead benchmark nedir mesela ? ne anlama geliyor.

• O değilde bende de CUDA görünmüyor, windows 10 hatası filan mı!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 7 Ağustos 2015; 2:21:14 >
  • @beratad boş vaktimde bakarım

@cybernoid shader kısmında 2880 yazıyor ya, o cuda çekirdekleri işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

O değilde bende de CUDA görünmüyor, windows 10 hatası filan mı!?

sisteminiz canavar ya
  • abbasbeyindonanimhaberi kullanıcısına yanıt
    Bence esas şimdi canavar olacak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.