Şimdi Ara

win 7 puanlama alırken mavi ekran ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

asus 760g anakart, fx6300 işlemci, corsair 1600mhz ddr3 ram var tek slot.

bu pc de win 7 puanlaması çalşıştırırken, en son aşamada memory dump vs. diyerekten mavi ekran alıyorum ve resetliyor makine. neden olabilir sizce? bi uyumsuzluk mu var ?

edit :win 7 64 bit sp1 yüklü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 11 Ağustos 2013; 18:24:25 >

• Mavi ekranı ss'lersen yardım edebiliriz
    Bluescreenview programı ile yapabilirsin
  • Format bile atsan düzelmez kardeşim ilerde birden bire resetlicek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne yapmak lazım, pc şuan başka bir yerde, aklımda kaldığı için yazmıştım buraya, ama detayları ss ile atarım sonra.

ne demek yani ilerde resetleyecek ?
  • Oyun oynarken nete girerken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ram testi sırasında bu hatayla karşılaşıyorsan ram'inin hafıza bloklarında bir sorun vardır. bilgisayarını açtıtkan sonra "Win+R" ile run komutunu çalıştır. ekrana mdsched yazıp enter'a bas. bilgisayarını yeniden başlatıp ram testi yapacaktır. dönecek olan sonuç sana büyük ölçüde yardımcı olabilir. zaten ram'in veri yollarıyla ve zamanlarıyla alakalı bir sorun olduğunu sanmıyorum. ki; her halukarda ram'i garantiye göndermen daha iyi olacaktır.

önleyici sınama olarak anakartının üzerinde fazladan ram slotu varsa kullanmadığın slotlara ram'leri takarak yeniden dene. sorunun anakart ram slotlarında mı yoksa ramlerin hafıza bloklarında mı olduğunu böylece tahmin etmen daha kolay olur.
  • typedef kullanıcısına yanıt
    vatandan aldım sıfır kutulu ram yahu, bu çok üzücü oldu. başka ram test programları neler var ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cs 1.6 win 10 tam ekran sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Memtest86 ve Memtest86+ var Windows'un kendi sınama araçları dışında başvurduğum. Ama ikisi aynı sonucu veriyor genelde. Aradaki tek fark Memtest86 bazı detalyarda daha ayrıntılı raporlar oluşturabiliyor. İhtiyaç duyacağını sanmıyorum. Windows Memory Diagnostic bu sınama için yeterli olacaktır.

İşin garanti kısmında ise şöyle bir durum var ki, Teknoloji Marketleri Flash Bellekler ve RAM'lare, voltaja çok duyarlı oldukları için garanti vermek ya da değişim yapmak istemiyorlar. Genel olarak üzerlerine gereksiz iş yükü bindiriyor. Fakat bunun artı tarafı eğer ilgili arkadaşı yeterince sıkıştırırsan başından savmak için değişim yapabilir. Zaten RAM ve Flash Bellekler, garantiyle uğraşmamak için ilgili firmalar tarafından %10'a varan fire payıyla gönderilir. Farzı misal Kinston 4GB DDR3 Ram'i, X firma 100,000 adet sipariş veriyorsa, fabrika ya da distrübitör hata/hibe/garanti payı olarak 110,000 adet gönderir. Amaç normal olarak tamiri olmayacak bir ürünle uğraşmamaktır. Dediğim gibi biraz bastırırsan RAM'ini değiştirip çıkarsın.

Belirli dönemlerde bazı marka flash belleklerin ya da ramlarin aşırı şekilde ucuzlamasının nedeni budur. Alan firma %10luk hata payını gözden çıkarıp piyasa sürer ve fiyatları olduğu gibi aşağı çeker. @dOmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi typedef -- 13 Ağustos 2013; 1:18:19 >

• typedef kullanıcısına yanıt
    hocam aynı ramden mi alayuım ? corsair venegance 1600 mhz...

ne dersiniz? bugün vatana gidip konuşacagım, yani ürün takılı felan nasıl degistirecekler ki? ne dememi önerirsiniz ? acil yardım.
  • geç cevap verdim. değiştirdin mi değiştiremedin mi bilmiyorum. durum nedir?
    @dOmi
  • puanlama yaparken pc yi zorlar bu arada sıcaklık değerli aşılıyor ise mavi ekran yada reset atabilir.
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    hocam, rami değiştirmiş kardeşim. farklı illerde oldugum için net bişey diyemiyorum artık mavi ekran zırt pırt çıkmıyormuş. sadece sadece cod black ops oyununda bir yerde çıkıyor... acaba yine mi sorunlu ram. yoksa oyunu felan mı tekrar kurmak lazım? şimdiki ramde bir burdaki spesific sahnede oluyormuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.