Şimdi Ara

Win 7 - Mavi Ekran - Crash Dump

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
17.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hard Disk ile ilgili olanlar haricinde çoğu zaman çözüm bulmuşumdur Mavi Ekran sorunlarına.
    Burada çok tecrübe sahibi arkadaşlar olduğunu düşünüyorum sizlerin yorum ve önerinize göre hareket etmek istiyorum.
    Windows 7 - 32 bit kullanıyorum.
    Zaten son zamanlarda şikayetçiydim. Windows Gezgini sürekli ( geçici olarak ) hata veriyordu. Dünden beri aniden bu ekran karşıma gelmeye başladı.
    10 saniye duruyor yada durmuyor pc reset atıyor. Bilgisayarım aşağı yukarı 7-8 kez bu şekilde bahsettiği soruna karşı reaksiyon gösterdi.

    Sizce sorunu nasıl çözerim ?


     Win 7 - Mavi Ekran - Crash Dump







  • F8 e bas güvenli mod seçeneğine tıkla sonra antivirüsünle tarama yap
  • bu mavi ekranın bir çok sebebi olabiliyor. ancak en önemli sebebi donanım hataları. yani bilgisayarı oluşturan parçalardan birisinde sorun varsa ( özellikle ekran kartı ve anakart) bu tarz hatalarla karşılaşmak mümkün. ayrıca sürücü uyuşmazlığıda buna sebep oluyor. size tavsiyem ekran kartı sürücüsünü güncellemeniz yada mümkünse format atmanız. bu şekilde yaparsanız eğer donnaımlarınızda bir sorun yoksa sorun çözülecektir.
  • 2 öneriyi de uyguladım. şuanlık iyi görünüyor. umarım ileride tekrar karşıma çıkmaz. önerileriniz için sağolun varolun.
  • Oyuncu82 haklı
  • evet haklı, haklı da... az önce pes 2011 oynuyorken aniden mavi ekranı karşımda gördüm.... normalde olmaması gerekiyor böyle birşeyin. ben profi değilsem de bilinçli bir kullanıcıyım. çözebilmiş değilim. format önerisine gelirsek; D:\ partisyonum ve HDD ağzına kadar dolu. ancak 1 TB HDD aldığımda o şeçeneği değerlendirebilirim. C:\ de ise 1-2 GB yerim var. (toplamda 760 GB) Sizce bu bir sebep midir ?
  • ve şimdi yine hata verdi, üstelik ağır bir program veya oyun açık değilken.
  • Bi badsector taraması yap bakayım.Düzrlir HD tune falan.
  • Tam format attır.Sen atma ama
  • Bu mavi ekranla bende karşılaşıyorum . çözümünün bulamadım bulan bir arkadaş varsa yardımcı olabilirmi Bu konuda denediğim adımlar

    1-Ram değişimi
    2-Hdd değişimi
    3-Birdeb fazla format ( Farklı cd ler ve farklı hddler )
  • quote:

    Eğer ki yeni yazılım veya driver yüklediyseniz lütfen kaldırın. BIOSun saklama veya gölgeleme işlemini deaktif edin. Eğer ihtiyacınız olursa, Gelişmiş Başlangıç menüsünden Güvenli Modda başlatın ve yeni yazılım ve driverları sildikten sonra yeniden başlatın. Gelişmiş Başlangıç menüsüne, F8 tuşu ile ulaşabilirsiniz.

    4. paragraf
    Neyini anlamadınız ki? Maykrosoft amca söylemiş işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://tips4pc.com/computer_tips_and_tricks/bad-pool-caller-blue-screen-error.htm buraya da bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ordaki error kodlarını not edip supporta da danışabilirsin. Google'da 0x000000c2 diye aratırsan FRM7R deki kaynağı bulabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 6 Temmuz 2012; 2:29:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii cashdumb hatalarını debug edecek yetenekte birisi olmadığı için böyle genel tavsiyelerle iş çözülmeye çalışılıyor. Bunu daha iyi öğrenmeli..

    Forumlarda gördüğüm kadarıyla bu spesifik mavi ekran hatasının sebebi genelde kurulu olan programlardan bir veya birkaçının sistemi afallatması. Bu bazen bir antivirüs programı, bir firewall veya hiç alakasız bir cd yakma yazılımı bile olmuş. O yüzden senin problemine sebebiyet veren yazılım hangisi bulabilmek için debug yapılması lazım. windows klasöründe minidump diye bir klasör var. Onun içinden son tarihli birkaç dosyayı zipleyip buraya ekleyebilirsen, ben bi bakayım.. Bu arada şüphelendiğin herhangi bir program varsa onu da kaldır sistemden güvenli modda. Hatta kullandığın antivirüs ve benzeri yazılımları da kaldır ki, belki denk gelir.

    Bu arada araştırmaay devam ederken bunu buldum;
    http://www.novell.com/support/kb/doc.php?id=7920507


    Resolution

    This error can occur in the following scenarios:
    A device driver installed in the machine is now accessing hardware that does not exist
    In cases where a device driver is trying to allocate memory for a piece of hardware that does not exist inside the target server. This can be items such as display drivers (such as an ATI video card) or a add on controller board (such as a lights out remote access board)
    Abort the current conversion job
    Uninstall/Remove the driver for this device from your source server.
    Retry the conversion
    For more information please read Microsoft KB article athttp://support.microsoft.com/kb/q265879/
    Marginal or defective memory module
    In X2P cases, this same error can be caused by a marginal or defective memory module. Microsoft has a memory test utility athttp://oca.microsoft.com/en/windiag.asp that can be used to test the memory inside the server.

    Makinede yüklü bulunan bir alet driveri artık varolmayan bir donanıma erişmeye çalışıyor diyor. Önceden yüklü olan ama artık gereksinim olmayan driverları da makineden kaldırmakta fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4vc1 -- 6 Temmuz 2012; 4:58:23 >




  • Bilgisayarda kurulan driverlardan olabileceğini düşünüyorum yaptıgım testler sadece onda hata olabılecegını cıkardı. Ekran kartı olma olasılığı çok yüksek test edip yazacağım.
  • bende bu hatayı alıyorum 4 seneye yakın zamandır bi kaç kere format attım düzeldi ama bazen durduk yere makine donuyor mouse bile oynamıyor sonra crash dump

    ben şöyle olabileceğini düşünüyorum ;

    benim ekrankartı powercolor ama güncelllemelerini amd graphics yapıyor artık 4800 serisi
    amdnin yaptığı ekran kartı driverı benim ekran kartı driverına uymama ihtimali var mı ? yoksa başka bir nedeni mi vardır ?
  • şu anda yaklaşık 15 dakikadır bu mavi ekran hatasını alıyordum. güya bilişimciyim, deli etti beni.


    ram iki parça idi. söktüm birini şu anda vermiyor. biri kingston hyperx ram diğeri ise oem bildiğin düz ram.

    dur bakalım.
  • yine ben. valla tık demedi şu ana kadar. ilk etapta crash dump ekranında bellek doğrulama için yüzde sayıyorsa rami değiştirin ya da iki tane ise birini çıkarın derim.

    saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.