Şimdi Ara

Win 7 için RAM kullanımını düşürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
59.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 7 'de RAM kullanımını düşürmek için gerekli detayları bu konu altında paylaşmak istiyorum.

Bildiğiniz gibi Win 7 aerosuydu, dizin hizmetiydi, işlem merkeziydi vs. derken oldukça kullanışlı, güzel görünümlü bir hal aldı. Tabi bütün bunların bir götürüsü var; RAM.

Kullanılan RAM miktarını kullanıcıya engel olmadan düşürmek için bir nevi "optimizasyon" gerekiyor.

Sadece oyun amaçlı kullandığım Samsung R580 Win 7 Home Premium 32 bit dizüstümde geldiğim en son nokta 528 MB. Bu rakam masaüstü bilgisayarlarda daha da düşürülebilir; çünkü Samsung 'un sevidiğim ve kullanmak zorunda olduğum 7-8 tane uygulaması var, sürekli çalışıyor.

Bunu sağlamak için:

1. Kullanılmayan hizmetleri durdurdum,
    2. Aero efektini kapattım,
    3. Tema olarak Windows 7 Temel 'i seçtim,
    4. İşlem merkezini ve UAC 'yi kapattım,
    5. Antivirüs programını kaldırdım (sadece oyun amaçlı olduğu için),
    6. Açılıştaki programları kaldırdım.

Bunun gibi daha birçok küçük ayar ve işlem yapılabilir.

Hizmetler ve optimizasyonu için:

http://spreadsheets.google.com/pub?key=tXGtoZuGKthrgMcB60b6qcQ&output=html

(Alıntı:http://nonpasaran-windows7.blogspot.com/)

RAM kullanımını düşürme ile ilgili paylaşımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgc -- 3 Aralık 2010; 9:56:15 >

• 2gb belleğim varken ben de çok uğraşıyordum. Bilgisayarımı çizim ve mühendislik amaçlı kullanıyorum bu yüzden iki uygulama açsam bellek kullanımı %85 olup sabit diskler zırıldamaya başlıyordu. Her türlü yolu deneyip kendime işkence ettim. Sonra dayanamayıp bellekleri 4gb'a yükselttim. Bilgisayarın resmen çehresi değişti. Oyunlar, programlar resmen anında açılıyor. Bilgisayar kasmıyor. Herkese tavsiye ederim, paraya kıyıp bellek alın arkadaşlar. Hatta eminim seneye 4gb da yetmeyecek. En az 6gb kurulmalı bilgisayara.
  • RAM takviyesi çok önemli bir faktör. Ne kadar raminiz olursa olsun, özellikle bellekteki işlemlerin azaltılması, tüm performansa az yada çok mutlaka etki edecektir.
  • 64 bit işletim sistemi kullanan arkadaşlar varsa herbir programın 64 bit olanını kursun ram kullanımı düşer
    çünki 64 işletim sisteminde 32bit program çalıştırılırsa ram kullanımı daha da artacaktır
  • merhaba benim büyük bir ram sorunum var masaustu bilgisayardayım win 7 kullanıyorum 2 gb ram var ama sadece chrome açık olduğu halde 1.30 gb ram yiyor daha açıklamalı anlatabilirmisiniz ne yapabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: authir

merhaba benim büyük bir ram sorunum var masaustu bilgisayardayım win 7 kullanıyorum 2 gb ram var ama sadece chrome açık olduğu halde 1.30 gb ram yiyor daha açıklamalı anlatabilirmisiniz ne yapabilirim

Eminim windows7 ultimate kullanıyorsun starter kullan sorun geçer.
  • vediğin linkte güvenli optimize ve dikkat yazan kısım var ben optimize ayarları yaptım dikkat kısmındaki bazı ayarlar optimize kısmındaki ayarlardan farklı dikkat kısmındaki ayarları yapmamızda bir sakınca olurmu o yüzdenmi dikkat yazılmış :) konuya 3 sene kadar geç bir şey yazdım ama sanırım şimdik kullanıcılarda cevap verebilirler :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: єянαη

vediğin linkte güvenli optimize ve dikkat yazan kısım var ben optimize ayarları yaptım dikkat kısmındaki bazı ayarlar optimize kısmındaki ayarlardan farklı dikkat kısmındaki ayarları yapmamızda bir sakınca olurmu o yüzdenmi dikkat yazılmış :) konuya 3 sene kadar geç bir şey yazdım ama sanırım şimdik kullanıcılarda cevap verebilirler :D

Merhabalar,

Şuradan açıklamalara bakabilirsiniz.
    Bu arada nonpasaran'ın blog yazılarını severek okuyorum. Adam sağlıklı, objektif ve gerçekten işe yarayan yazılar yazıyor.

İyi günler.

• link'te sorun varmı açılmıyorda
  • Merhaba ben 3Gb ramli i5 ilemcili laptopuma hangi windows 7 surumum kuram daha iyi olur ve kat bitli olsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SACRED085

Merhaba ben 3Gb ramli i5 ilemcili laptopuma hangi windows 7 surumum kuram daha iyi olur ve kat bitli olsun?

Merhabalar,

64-bit işletim sisteminden tam verim alabilmeniz için, belleğinizin 4 GB veya daha üstü olması lâzım. Bence 32-bit ile devam edin. Sürüm olarak da, bütçenize uygun, beğendiğiniz bir Windows 7 sürümünü kurabilirsiniz, Starter dışında öbür sürümlerin arasında pek bir fark yoktur.

İyi günler.

Düzenleme: Sürüm yazmayı unutmuşum, özür dilerim.

quote:

Orijinalden alıntı: єянαη

link'te sorun varmı açılmıyorda

Merhabalar,

Linkin gerçeği şudur:http://7.enpedi.com/2010/03/windows-7-servisler-konfigurasyonu.html

Eğer giremiyorsanız şunu aşağıya vereyim, buyrun:

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2boas -- 18 Şubat 2013; 16:34:43 >

• teşekkür ederim
  • Ben Zaten Yaptım Ama Ram Kullanımı Çok Düşük Oldu Yinede Emeğine Sağlık İşte Resmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red010us -- 24 Temmuz 2014; 22:03:48 >
  • kardeşim ben starter kullamıyorum ama sorun devam ediyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.