Şimdi Ara

wii nin grafikleri ps2 nin kiyle aynımı diilmi tartışmasına son verelim (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
348
Cevap
0
Favori
22.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oradaki videoda fazla anlaşılmıyor.Resimlerle karşılaştırması şöyle

wii nin grafikleri ps2 nin kiyle aynımı diilmi tartışmasına son verelim

• Brdanda belli olduğu gibi wii ps2 ye her alanda koyuyor :D.Sony hayranları şimdi neyi söleyicek acep ps3 lemi karşılaştıracaklar.
  • video vede resimlerdede görüldüğü gibi ps2daha iyi

gibi mesajlar heran gelebilir
  • PS2 2000 yılının cihazı 294MHZ işlemcili,32mb sistem hafızası olan bir cihazdı.GameCube donanım olarak hem işlemci hemde GPU olarak PS2"den daha güçlüydü,hatta çoğu oyunda Xbox sisteminden bile.Bugün bakıyorum Nintendo Wii sistemi 794MHZ GameCube işlemcisinden %50 daha hızlı bir işlemciye sahip performans olarak.88MB sistem hafızası ve gene %50 GameCube sisteminden daha hızlı bir GPU"ya sahip.

Görsellik olarak bakarsak aslında GameCube ile arasında inanılma derecede fark yok Wii sisteminin.Teoride"ki %50 aslında kağıt üstüne belkide %20 olarak yansıyor diyebiliriz.Nintendo Wii konsolu donanım gücü ile değil inanılmaz eylenceli yapısı ile yargılanmalı.Ve evet derseniz PS2"mi yoksa Wii"mi gerçekten bu bana saçma gelen bir konu,der işin içinden çıkarım.
    Çünkü 2000 yılında yapılmış PS2 eğer 2006 yılında yapılmış bir konsolun grafiklerine çokta uzak olmayan görüntüler veriyorsa burda tebrik edilmesi gereken PS2 sistemi olur.
    Ama dediğm gibi Wii teknolojisi ile değil inanılmaz eylencesi ve değişik yapısı ile öne çıkıyor,bu yüzden grafiklere kimse pek bakmıyor

Ben Wii"de tenis oynamanın ya da Zelda ile bir oyunun nasıl olması gerektiğini hatırlayan bir insanım.Wii ile vakit geçirdikçe günümüz gerçekciliği peşinde koşan yapımların aslında ne kadar birbirinin benzeri ve ne kadar kopya fikirlere sahip olduğunu görüyorum.Wii biraz olsun bana o eski Amiga,Ps zamanlarını hatırlatıyor.Belkide hem DS hem Wii bu yüzden bu kadar satıyordur diye düşünmeden edemiyorum...

• ps2 ve wii grafik olarak hemen hemen ayni, wii de kaplamalar biraz daha iyi o kadar.
  • ps2 den port edilmiş oyunları koyarak nereye varacaksınız anlamadım gitti, gta chinatown wars nds den psp ye port olunca ne oldu ? şimdi bu oyundan yola çıkarak nds ve psp hemen hemen aynı grafik kalitesinde mi diyeceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaRgAKaRA

ps2 den port edilmiş oyunları koyarak nereye varacaksınız anlamadım gitti, gta chinatown wars nds den psp ye port olunca ne oldu ? şimdi bu oyundan yola çıkarak nds ve psp hemen hemen aynı grafik kalitesinde mi diyeceğiz.

+1
  • Halen daha bunun tartışmasımı yapılıyor burada bu konuda ?
    Konu taaa ne zaman açıldı halen daha devam ediliyor.
    Yahu wii her halükarda ve her kulvarda ps2 den üstündür gerek donanım gerek oyun gerek eğlence gerek aksesuar gerek vs vs diye uzar gider...
  • bu başlıkta benim anlamadığım konu şu. wii nin donanım olarak ps2 den daha iyi bir konsol olup olmadığımı yoksa wii ye çıkan oyunların ps2 ye çıkan oyunlardan "grafiksel olarak" aynı yada daha iyi olup olmadığımı. 2006 yılında çıkan wii, 2000 yılında çıkan ps2 den her hal ve şartta daha güçlü bir cihazdır. bunu tartışmak bile saçma ama yeni çıkan oyunlar nasıl? ps2 grafikleriyle aynımı yoksa dahamı iyi? wii hiç kullanmadığım için bunu bende bende bilmiyorum. eğer bu başlık altında bunu tartışıp ss ler ve videolar koyarsanız benim gibi wii konusunda hiçbir bilgisi olmayan kişileride bilgilendirirsiniz. (tabi bu iş fanboyluğa varmadan yapılırsa daha yararlı olur)
  • Wii'nin bazı oyunları PS2'den daha iyi grafiğe sahip buna bizzat şahit oldum ama çoğu yapımcı Wii'nin gerçek gücünü kullanmıyor ve hal böyle olunca oyunları fazla iyi grafik ayarında oynayamıyoruz. Ama şu bi gerçek ki Wii oyunlarında zaten insanlar grafik aramıyor aksine alacağı maximum keyif ve eğlence sayesinde grafik açığını kapatıyor.
  • Wii sistemi GameCube sisteminden çok hızlı bir sistem değil işin gerçeği.Wii işlemcisini ve GPU"sunu araştırdığınızda neredeyse aynı GameCube işlemci ve GPU yapısına yakın görünür.İşlemci saat hızı ve GPU saat hızına ek olarak birkaç geliştirme mevcut.Onun dışında GameCube Gekko işlemcisi 1.9Gflops performansı 485MHZ ile yaparken, Wii işlemcisi 729MHZ ile 2.9gflops hesaplama gücü sunuyor.Tabiki Wİi işlemcisi daha gelişmiş komut setlerine sahip ama bunları alt alta topladığımızda bile kağıt kağıt üzerinden %50 güçfarkı oyunlara %25 civarında yansıyor diyebilirizWii Brodway İşlemcisi için TIKLA,GameCube Gekko işlemcisi için TIKLA.
    Zaten Wii makinasının %100 GAmeCube ile uyumlu olmasının sebebide bu.GameCube sistemini ve bileşenlerini üstünde inanılmaz değişiklikler yapmadan geliştirip,saat hızlarını ve ram miktarını arttırıp Wii ile piyasaya sürmesi en büyük sebeptir.Hatırlarsınız Wii 3-6 ay içinde ilk çıkışından itibaren her saatığı konsoldan kar eden tek firma olduğunu basın duyurusu ile belirtmiştiEn temel sebeptir bu Wii ve GameCube donanımlarının birbirine uzak olmaması sadece GameCube donanımının geliştirilmiş versiyonunu kullanması

Zaten işlemci ve GPU detaylarını karşılaştırınca temelde aynı özellikler olması gözünüzden kaçmazPeki dersek Wii tam gücünü kullanıyormu kullanmıyormu? Şimdi bir Super Mario ya da Sport Paket"de Wii tam gücünü kullanıyor diyemeyiz.Ya da GameCube için çıkmış ama Wii içinde yayınlanmış oyunlar içinde bunu söyleyemeyiz.Ama Wii için gelecek yapımlara ve gelmiş yapımlar içinde bir Silent Hill ve yeni çıkan diğer oyunlarda bu cümleyi rahatlıkla kurabiliriz
    Ama zaten özünde HD olmayan ve grafik sözü vermeyen bir konsolun Wii"den çok ileri grafik vermemesi sadece daha temiz daha detaylı görüntüleri inanılmaz eylenceli şekilde ekrana getirmesi bu konsol için yeterli

Wii alacak arkadaşlar güç kavramını akıllarının ucuna getirmesin.Eylence kavramı odaklı bu konsolu alıp almamaya karar versin.Çünkü en basit örneği Wii işlemcisi 2.9-3 Gflops güç sunarken Xbox 360 işlemcisi 115Gflops performans sunuyor,ama Wii satışının yanına bile yaklaşması şimdilik imkansızın ötesinde diyebiliriz
    Konuyu PS2 ve Wii olarak karşılaştırırsak Ne Wii nede GameCube işlemcileri PS2 işlemcisi kadar performanslı değil.Çünkü PS2 işlemcisi çıktığı yıl ile hem Xbox hemde GAmeCUbe işlemcilerinden daha fazla hesaplama gücü sunuyordu ama diğer sistemler ram fazlası ve GPU teknolojileri ile işlemciye fazla bağlı kalmadan daha temiz görüntüler yaratıyorlardır bu bir gerçek

PS2 Emotion Engine- 6.2Gflops
    GameCube Gekko-1.9Gflops
    Wii Brodway-3Gflops

Değerler ortada ama PS2 işlemcisi hem daha zor programlanıyor,hem sistem ram"i bu konsollardan az hemde bu konsollardaki kadar gelişmiş GPU tekniğine sahip olmadığı için daha basit ve daha kötü görünen oyunlar ortaya çıkıyordu.Ve hepsinden öte PS2 işlemcisi VU0-VU1 adı altında iki işleme birimine sahipti.Bu işleme birimlerini tam anlamı ile kullanmak deveye hendek atlatmak gibi olduğundan çoğu yapımcı kullanmazdı ve PS2 işlem gücü zaman zaman GameCube işlemcisinin çok altına düşerdi

Eğer bir sonuca varmak istiyorsak ekrana gelen görüntüyü tartışmaksa ve karar vermekse durum açıkca ortada.Ekran kartı GPU"larının önemi tamamen devreye girdiği için hem GameCube hemde Wii oyunları ortalama üzeri olan her yapımda PS2 oyunlarından daha temiz,daha berrak,daha detaylı görünür.Bunu tartışmaya gerek yok

• Rakamlara bu kadar takılmayın. İki konsolu da aynı kulvarda yarıştırmak biraz haksızlık etmektir.

Burada hanginiz component kablo ile LCD TV'de Wii çalıştırdınız? Normal scarttan gelen görüntü ile kaliteli bir component kablodan gelen görüntü arasında dağlar kadar fark var. Görmek isterseniz aşağıdaki videoyu izleyin. Öyle resimle kılla tüyle olacak şeyler değil bu.

http://www.youtube.com/watch?v=6umnBY8Eq_k
  • arkladaşlar bence wii'ye çıkan bir çok oyun çocuklara göre grafiklere sahip, bu nedenle de bu şekilde kıyaslama yapılıyor diye düşünüyorum. açıkçası wii'yi yeni aldım ve yeni chip taktırdım. khalkedon'dan oyun paketi 5'i aldım ve inanırmısınız içindeki oyunları görünce inanılmaz üzüldüm, ama fifa2009'u açana kadar. geri kalan oyunların hepsi çöp kıvamında. sanırım nintendo wii'ye karşı önyargılarda bundan dolayı.

http://www.gamespot.com/wii/action/sonicunleashed/images/0/103/

http://www.gamespot.com/ps2/action/sonicunleashed/images/0/24/

ikiside sonic biri wii digeri ps2

bir de wii'de halen god of war , Shadow Of The Colossus gibi kaliteli bir oyun yok diye biliyorum. ps2 donanımını sonuna kadar kullanmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allen_Bradley -- 9 Şubat 2010; 0:10:02 >

• Metroid Prime,Zelda,Mario Galaxy gibi exc. oyunlar zaten Wiiye yeter. Bilenler bu serilerin spesifik ve kaliteli kurgusunu ve zenginliğini bilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

Metroid Prime,Zelda,Mario Galaxy gibi exc. oyunlar zaten Wiiye yeter. Bilenler bu serilerin spesifik ve kaliteli kurgusunu ve zenginliğini bilirler.

çok haklısın
  • wii açıkçası oyuncak gibi.gerçek oyun konsolu ps3 arkadaşlar.
  • arkadaşlar sözlerimi geri alıyorum, pes 2009 , fifa 2009 ve mario galaxy oynadım ve fikrim tamaen değişti. tamam grafik olarak ps3 kadar degil ama ps2 ile kıyaslanmazmış bile. hele ki eğlence faktörü. ben hayatımda bu kadar zevkli futbol oynamamıstım resmen sahada gibi oluyor insan. açıkçası ps3 öok yavan geldi son günlerde wii'deki eğlence çok başka. herşey insanı eğlendirmek için düşünülmüş. köşe vuruşu kullanırken remote'yi saga ceviriyorum topa ayagının içi ile sag falso ile orta açıyor :D gelişmiş pas seceneklerinde ekranda istedigim oyuncuyu gösterip pas atabiliyorum, şut atmak için nunchuck'u sallıyorum vs :D mario galaxy ise bir efsana şimdiden ikinci haritayı açtırdım çok zevkli süper :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allen_Bradley -- 10 Şubat 2010; 22:51:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seksisweden

arkadaşlar sözlerimi geri alıyorum, pes 2009 , fifa 2009 ve mario galaxy oynadım ve fikrim tamaen değişti. tamam grafik olarak ps3 kadar degil ama ps2 ile kıyaslanmazmış bile. hele ki eğlence faktörü. ben hayatımda bu kadar zevkli futbol oynamamıstım resmen sahada gibi oluyor insan. açıkçası ps3 öok yavan geldi son günlerde wii'deki eğlence çok başka. herşey insanı eğlendirmek için düşünülmüş. köşe vuruşu kullanırken remote'yi saga ceviriyorum topa ayagının içi ile sag falso ile orta açıyor :D gelişmiş pas seceneklerinde ekranda istedigim oyuncuyu gösterip pas atabiliyorum, şut atmak için nunchuck'u sallıyorum vs :D mario galaxy ise bir efsana şimdiden ikinci haritayı açtırdım çok zevkli süper :D

Güven bana Wii eylencisine o herkesin küçümsediği mario"ya kaptırdığın an tamamdır artık sende zehirlendin demektirArada PS3 ve Xbox 360"da oyun oynar oldum hiç beğenmediğim COD 5 oyununu bile Wii kontrolleri yüzünden hemde bilindiği gibi düşük grafik detayı ile salya sümük güle oynaya eylenerek oynuyorum ya işte sırf bu yüzden Nintendo"ya saygı duyarım

• Bu nesilde böyle leş grafiklerle hiç te eğlenemiyorum.

Birçok defa Wii oynadım, yani oynamamış falan değilim, ah aman öldüm eğlenceden olduğum hiç olmadı. Belki de tarzım olmadığındandır ama... bence Wii 2 bir an önce çıkmalı ve doğru düzgün bir CPU GPU combinasyonu ile gelip, hem o eğlence unsurunu hem de kalite unsurunu bize sunmalı.
  • Buradan ne anlıyoruz?
    Gidin istediğiniz platformu alıp oynayın.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.