Şimdi Ara

wii nin grafikleri ps2 nin kiyle aynımı diilmi tartışmasına son verelim (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
348
Cevap
0
Favori
22.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: faho

.

wii nin grafikleri ps2 nin kiyle aynımı diilmi tartışmasına son verelim

Wayy river raid hee asıl efsane budur

Yanında prince of persia - boulder dash - bugy boy - alex kidd - sonic - wonder boy - wizard of war - emily hughes vs vs gibi oyunlar vardır.

quote:

yaw zaten şimdi grafik grafik diye ölenlerin çoğu oyun dünyasını bilmeyen inlardan oluşuyor. oyun makinasını ps1den tanıyan insanlarla oyun tartışması yapmamak lazım. benim gözümde gerçek oyuncular geçmişi mgs ile değil silkworm, sensible soccer gibi oyunlarla geçirmiş olanlardır. bu tip oyunlarla zaten gerçek zevkin grafikte değil içerikte olduğu anlaşılır

Sen yine yenileri yazmışsın ben yukarıda daha eskilerini yazdım

Bu cihazlar tamam teknolojik cihazlar ama eski nesil konsolların tadını ve eğlencesini maalesef yeni nesil konsollardan alamıyorum ben (şahsım adına konuşuyorum ama birçok eski oyuncularda eminim bu şekilde düşünüyordur) mesela 3DO - sega genesis - sega cd ve 32X - sega master system - sega game gear - nintendo nes - snes - C64 - A500 - A1200 - A500P - Atari lynx - atari jaguar - atari 800xl - atari ST - Sinclair - MSX - Amstrad vs vs

Bu cihazları şu andaki nesil bilmez bıırak bilmeyi duymamışlardır bile ama biz bunlarla büyüdük ve eğlencenin o zaman dibine vuruyorduk şimdi evimde X360 ta var ps3 te var ama inanırmısınız aydan aya ya açıyorum ya açmıyorum neden çünkü eskisi gibi zevk vermiyor mesela x360 ı en son 2-2.5 ay önce açmıştım ps3 te öyle aynen.

quote:

İlk cd'li oyun konsolunu Sega üretmiştir,bunun yanında compact disc teknolojisine Philips önderlik etmiş,daha sonra Sony patente ortak olmuştur

İlk cdli oyun cihazını sega değil commodore çıkarmıştır modelide amiga cdtv dir.

Amiga cdtv mart 1991
    Sega ise aralık 1991 de cd li cihazlarını çıkarmışlardır.

Bu arada zamanında 2 cihazıda alıp kullanma şansını elde etmiştim ve uzun süre kullandıktan sonra satmıştım tek kelime ile 10 numara cihazlardı...

• quote:

Orijinalden alıntı: WOWOZANGE

quote:

.

Yanında prince of persia - boulder dash - bugy boy - alex kidd - sonic - wonder boy - wizard of war - emily hughes vs vs gibi oyunlar vardır.

quote:

yaw zaten şimdi grafik grafik diye ölenlerin çoğu oyun dünyasını bilmeyen inlardan oluşuyor. oyun makinasını ps1den tanıyan insanlarla oyun tartışması yapmamak lazım. benim gözümde gerçek oyuncular geçmişi mgs ile değil silkworm, sensible soccer gibi oyunlarla geçirmiş olanlardır. bu tip oyunlarla zaten gerçek zevkin grafikte değil içerikte olduğu anlaşılır

Bu cihazlar tamam teknolojik cihazlar ama eski nesil konsolların tadını ve eğlencesini maalesef yeni nesil konsollardan alamıyorum ben (şahsım adına konuşuyorum ama birçok eski oyuncularda eminim bu şekilde düşünüyordur) mesela 3DO - sega genesis - sega cd ve 32X - sega master system - sega game gear - nintendo nes - snes - C64 - A500 - A1200 - A500P - Atari lynx - atari jaguar - atari 800xl - atari ST - Sinclair - MSX - Amstrad vs vs

Bu cihazları şu andaki nesil bilmez bıırak bilmeyi duymamışlardır bile ama biz bunlarla büyüdük ve eğlencenin o zaman dibine vuruyorduk şimdi evimde X360 ta var ps3 te var ama inanırmısınız aydan aya ya açıyorum ya açmıyorum neden çünkü eskisi gibi zevk vermiyor mesela x360 ı en son 2-2.5 ay önce açmıştım ps3 te öyle aynen.

quote:

İlk cd'li oyun konsolunu Sega üretmiştir,bunun yanında compact disc teknolojisine Philips önderlik etmiş,daha sonra Sony patente ortak olmuştur

İlk cdli oyun cihazını sega değil commodore çıkarmıştır modelide amiga cdtv dir.

Amiga cdtv mart 1991

Bu arada zamanında 2 cihazıda alıp kullanma şansını elde etmiştim ve uzun süre kullandıktan sonra satmıştım tek kelime ile 10 numara cihazlardı...

arkadaşım, sanırım amiga cdtv oyun konsolu kategorisine değil, bilgisayar kategorisine giriyor yanlış hatırlamıyorsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Superkin

quote:

Orijinalden alıntı: WOWOZANGE

quote:

.

quote:

quote:

Amiga cdtv mart 1991

arkadaşım, sanırım amiga cdtv oyun konsolu kategorisine değil, bilgisayar kategorisine giriyor yanlış hatırlamıyorsam.

Amiganın tüm cihazları oyun konsolu sınıfına giriyor (özellikle a500-a500p-a1200-amiga cd ve amiga cdtv) ama oyundan ziyade cihazın neler yapabildiğinin farkına varan yazılımcılar için bu amiga cihazları ile birçok konuda programlama yapılabiliyordu (özellikle a1200-a2000 vs vs)

Amiga cdtv yi zamanının psx i olarak düşünebilirsin ve ilklerin öncü firmalarından biriydi commodore (amiga)...

• bence wii oynayan kişilerin sosyal yaşantıları oldukça renkli olduklarını ve bu renkliliği yakınlarıyla birlikte yaşamayı sevdiklerini düşünüyorum. açıkcası ben 10 kilo fazlamı spor salonuna gidip vermek yerine wii alıp evimde spor yaparım diye almıştım. şimdi ise ne kadar yerinde birşey yapmış olduğumu, hem 5 kilo verdiğimde hemde ailemle birlikte eğlenerek verdiğimde anladım..

wii ile ps3 kıyaslanacak bir konsol değil, amaçları bence çok ama çok farklı..
  • ben bu dediğinize tam katılamıyorum, wii nin reklamlarına dikkat ederseniz beyazlar giymiş modern ve ideal bir tüketim ailesinin gerek arkadaşlari ile birlikte, gerekse kendi içlerinde eğlenmesini izledik hep. mutlu ve düzenli bir aile konsepti kafamıza kafamıza kakıldı hep. Reklam stratejilerine diyecek yok, ps nin yıllar yılı futbol maçlarının devre arasında çıkan reklamdaki nerd tiplerin yerine aile işi bence daha başarılı. Bir tane sivilceli şişman çirkin biri yok aralarında maaşalla. Ama bu demek değildirdir ki wii alanlar şöyle ps alanlar böyle. Belki biri ideal bir aile yaşantısından etkilenir alır, başka biri kilo vermek için, ben şahsen kılıcı görünce kendimi darth vader zannedip dayanamayarak aldım. Haa kız mız da oynuyor bu meretle ona diyecek birşey yok. tarihte ilk defa elektronik bir alet çıksında, kız milleti bu alete ilgi duyabilsin, bunun sadece reklamlarla olması mümkün değil tabii ki, ama dediğim gibi reklamlar işin abartı ve ideal hali.Bir de Wii ile aile oyuncusu konsepti çıktı, ebeveynler yumuşadı, aaa bunda vahşet yok iiiğrenç değil bak bizde varız oynuyoruz falan gibi tripler bile çıkmıştır muhtemelen. Bunun yanında amerikan filmlerinde paso halo oynayan huysuz uyuz çocuk tiplemelerini düşünün birde, arada ne kadar fark var değil mi(Örn. çarlinin çikolata fabrikası ama çocuk halomu oynuyodu hatırlamıyorum).

• Konuyu gördüm uzayan tartışmayı gördüm nasıl olur dedim kendi kendimeBırakın Wii konsolunu GameCube Zelda veya RE oynayanlar zaten bilirler GameCube grafiklerinin PS2 hatta Xbox"a olan üstünlüğünüWii"ye zaman verilmesi lazımdı verildi ve bu sene çıkan oyunlar gayet iyi görünüyordu.Wii satışlarına gelirsek açıkcası 32 ekran ve üzeri bir LCD TV"de HD çözünürlük desteklemeyen bir konsol çok kötü görünüyor bu bir gerçek.Satışlarla bunun ne alakası var derseniz çok alakası var.Wii HD gereksinimi olmayan diğerlerinden daha ucuz bir konsol.Yani her sene satılan Mercedes ve Bmw sayısı ile FIAT arabalarının ya da Hyundai satışlarının aynı olması imkansız...
    Ama ne olursa olsun Wii kesinlikle ve kesinlikle üstüne basa basa söylüyorum PS3 ve Xbox 360 konsolundan çok daha eylenceli ve PS2 konsolundan çok daha kaliteli grafiklere sahip...

• wimi daha iyi grafiklere sahip ps2den yapma allah askına sen hıc metal gear solid god of war yada black oyunun oynamadın galiba !!!!!!!!!! wi eglenceli diosun olabilir ama 0 -10 yaş arası alıyor wiyi genelde ayrıca o uzaktan kontrolluride geç tepki veriyor bunlardanda bahsedin az wi miş... yemişim wisini
  • quote:

Orijinalden alıntı: robocop5555
    wimi daha iyi grafiklere sahip ps2den yapma allah askına sen hıc metal gear solid god of war yada black oyunun oynamadın galiba !!!!!!!!!! wi eglenceli diosun olabilir ama 0 -10 yaş arası alıyor wiyi genelde ayrıca o uzaktan kontrolluride geç tepki veriyor bunlardanda bahsedin az wi miş... yemişim wisini

Wi değil o, Wii.
    0-10 yaş arası alıyor ha, gülünür buna anca başka bir şey söylenemez.Mükemmel bir yorum gerçekten hiç Wii oynadın mı merak ettim.
    Gerçi merak etmeme de gerek yok, "kontroller geç tepki veriyor." demenden Wii oynamadığın o kadar belli oluyor ki.
  • quote:

wimi daha iyi grafiklere sahip ps2den yapma allah askına sen hıc metal gear solid god of war yada black oyunun oynamadın galiba !!!!!!!!!! wi eglenceli diosun olabilir ama 0 -10 yaş arası alıyor wiyi genelde ayrıca o uzaktan kontrolluride geç tepki veriyor bunlardanda bahsedin az wi miş... yemişim wisini

o geç tepki veren wii değil, LCD tv oluyor genelde.
  • bi oynayayım dediim kaldırıp attım gerek grafikler (çöp) gerekde kontrollerın gec tepki vermesı nedeniyle vasat bi makina olduğu kanısına vardım.
  • quote:

bi oynayayım dediim kaldırıp attım gerek grafikler (çöp) gerekde kontrollerın gec tepki vermesı nedeniyle vasat bi makina olduğu kanısına vardım.

hocam wii sports oynayıp kaldırmadın değil mi?
    bu arada kontrollerin geç tepki vermesi tamamen TV'ye bağlı, Component üzerinden bağlarsanız veya input lag olayını hallederseniz sorun çözülür. Ayrıca component ile daha yüksek görüntü alırsınız.
  • quote:

bi oynayayım dediim kaldırıp attım gerek grafikler (çöp) gerekde kontrollerın gec tepki vermesı nedeniyle vasat bi makina olduğu kanısına vardım.

kontroler geçmi tepki veriyor enteresan ellerinle oynadığına eminmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cahitdikici

quote:

kontroler geçmi tepki veriyor enteresan ellerinle oynadığına eminmisin

Hocam son kez söylüyorum LCD TV'ye kompozit üzerinden bağladığınız zaman bazı LCD TV'ler görüntüyü netleştirir, bu da gecikme yaratır, buna input lag adı verilir(miş). Eğer siz TV ayarlarından otomatik netleştirmeyi kapatmazsanız, gecikme olur ve cidden rahatsız eder. mesela ben CoD: MW: R oynayamamıştım lcd'de. O yüzden LCD'yi iyi seçip ayarlarını da yapmak lazım. Ancak tüplülerde böyle bir problem yok, ben ikisini de denedim.

• Ben araba benzetmesinin elektronik eşyalara uygulanabilir bir örnek olduğunu düşünmüyorum. Oyle olsaydı ps2 nin şu süper ince küçük modelleri yok satardı. sonuç olarak piyasadaki en ucuz alet ps2, araba gibi motor gücü sabit tutulup her yıl bir özellik eklemekle çok bir yere varamayız, (internet, harddisk gibi ıvır zıvır). Üstelik araba lükse kaçtıkça satış rakamları düşer ve kar marjı da oldukça artar. Lüks arabadan çok az üretmekte bir pazar taktiği olabilir. Oysa elektronikte hiçbir zaman bu çok fazla tutan bir satış taktiği olmamıştır (Macintoshun tarihi bir örnek olabilir). o yüzden elma kurdunu portakalın içine tıkamaya çalışmayalım. Elektronikte herzaman öncü olmak, özgün olmak, ve bunları ucuza vermek satış rakamlarını hoplatmıştır.
  • quote:

Kaan saçmalama konuştukça batma bari. Wii bugüne kadar yapılmış en iyi controller sistemine sahip. Her şekile giriyor alet. Ayrıca 0-10 yaş dediğin kesim aslında sadece grafiğe bakan kesimdir. Çünkü zamanında ne bilim bir POP bir Mario bir atari, bir amiga, bir sega konsolları olmamıştır. Oyun dünyasına COD la PES le başlayan tayfadır 0-10 yaş tayfası ve gidip grafiğe bakar.

0-10 yaş da Wii oynar ama Wii'nin hitap ettiği asıl kesim eğlenceye odaklanan, ailesiyle arkadaşlarıyla hoş vakit geçirmeye çalışan kesimdir. PS3 de gömülürsün TV'nin karşısına aaa grafiklere bak müthiş dersin. Oyunu bitirirsin kenara koyarsın. Ama Wii'de açarsın oyunu belki bir hayıflanırsın PS3 e X360 a bak bi de buna bak dersin grafik konusunda ama sonra oyuna dalarsın bir bakmışsın saatler geçmiş, hareketli bir oyun oynuyosan kan ter içinde kalmışsın.

Grafiği ön planda tutan birine ben şahsen oyuncu demem. İki aynı oyun CS1.6/1.5 ve CS CZ,Source bunlar grafik olarak ikinci kısım aşmış. Ama hangi net kafede CZ ya da Source oynanıyor. Ya da niye tüm pesçiler PES6 gibi oyun istiyor. Grafiğe abanılmış oyunlar unutulur. KZ2 efsaneydi, ne oldu? Kimse konuşmuyor. Tamam UC2 de grafikleri çok iyi ama konusu da var o yüzden daha uzun zamanlar konuşulacak. Daha onlarca örnek verebilirim.

Son olarak ben ne X360 ne PS3 ne Wii fanıyım. Sadece de konsol olarak PS3 üm var. Oyun kültürüm de çok geniş değil açıkçası sadece 14 yıldır falan oynarım kendimce (yaşım 20 o yüzden). Ama benim yüzümde Age of Empires dendiğinde bir tebessüm oluşuyorsa, ne bileyim GTA2 GTAIV den daha güzel anılar bıraktıysa bu oyunların sadece grafikten ibaret olmadığını gösterir. Sadece PS3üm var dediğim gibi ancak GEOW2 gibi bir oyunum olmadığı için üzülmüyor değilim ve yerim olsa idi alacağım ilk alet PS3 değil Wii olurdu. "ÇÖP" denilen grafiklerine rağmen. Ben zevkime bakarım. Şu anda mesela snooker oynuyordum. Yeni aldım, daha bir çok grafik manyağı oyun alabilirdim fakat baktım oynanışı zevkli, snooker aldım ve günde 2-3 saat hiç sıkılmadan oynuyorum.

Bence grafikle oyun olmayacağının en büyük kanıtı StormRise oyunudur. Bir inceleme için oynadım. 1 ay kendime gelemedim. Hayatımda gördüğüm en rezalet oyundu. Ama grafikleri iyiydi...

• Nintendo Wii'nin grafiği PlayStation 2 ile aynıdır.Kimse inkar etmesin.En basitinden Wİİ ve PS 2 ye çıkan MultiPlatform oyunların grafiklerinden bu anlaşılabilir.

Örneklere başlayalım

NFS Undercover Wİİ

NFS Undercover PS 2

görüldüğü gibi 2 konsoldaki grafik tıpa tıp aynı.Wİİ nextgen bir konsol ise PS 3 ve XBOX 360 gibi bir grafiğe neden sahip değil?

grafiksel anlamda wii ile ps 2 aynı seviyededir

• İki konsolda da aynı grafik kalitesini kullanmak oyun firmasının kendi seçimi, her konsol için ayrı oyun çıkarmak pahalı geliyor ve araba yarışı oyununun da satış oranları bu konsolda pek bir düşük demek ki (Çok şükür). Bu koyduğunuz fotoğraflar şuna benziyor, Hd tv alıp antene bağlayan bir kişinin evine gelen misafirlerinden birinin aaa lcd tv bu muymuş benim evdeki tüplü tv daa güzel gösteriyor demesi gibin... grafik kalitesi ile makine kalitesini bir tutmayalım lütfen.
  • Wii oyunu denilince, insanların çoğunun aklında wii sport oyunları geliyor.

Wii sport oyunlarınında grafik motoru biraz farklı,çizgi film havasına hakim, ondan demişlerdir.
  • wii sports başka bir konsept, iki oyununda orjinaline sahibim (aslında bütün wii oyunlarım orjinal shopto saolsun). Evde tek başına oynanacak şey değil bu tarz oyunlar, ay oluyor açmıyorum millet bir toplanıyor saatler geçiyor. Kontroller mükkemmel, hiç oynamayan adam bir bakıyorsun seni yerden yere vurabiliyor. Önemli olan hiç oynamayan adamın bile seninle hemen rekabet edebilmesi bu tarz oyunlarda. Grafik falan fasa fiso, eksik kalan tek şey ulan eğlendik ettikte evde tek başına oynayınca aynı hazzı alamıyosun. Birşeyler eksik kalıyor. ama nds ye diyecek yok, herşeyiyle mükemmel bir cihaz, wii halt etmiş yanında, aman ne oyunlar onlar oyna oyna bitmiyor kaç yıl geçti kopya orjinal dayanmıyor nds ye. tarihin gelmiş geçmiş en iyi el konsolu oldu bile. bence wii vs nds şu an için en gerçekçi karşılaştırma olurdu. ve benim tercihim kesinlikle nds..
  • Silent Hill: Shattered Memories PS2 vs. WII

www.youtube.com/watch?v=3npcgujs5EY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven spielberg -- 27 Ocak 2010; 19:35:35 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.