Şimdi Ara

Wii izlenimleri ve Avrupa'da fiyatlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Wii'yi dün D&R'da yaklaşık on dakika test etme imkanım oldu. Hem WiiSports paketinden tenis hem de Zelda'yı oynadım.

Tenis oyunu bana çok basit geldi. Karakteri sola sağa dahi hareket ettirmenize izin vermiyor. Oyuncu topa doğru kendisi gidiyor siz sadece kolunuzu sallıyorsunuz. Umarım bu bir ayar ile değiştirilebiliyordur. Yoksa sadece raket (veya baseball sopası / golf sopası) savurma hareketi beni tatmin etmedi.

Zelda'da ise grafik olarak biraz sıkıntı duydum. Biliyorum Nintendo Wii'nin özelliği grafik değil ama özellikle zemin grafikleri çok gözüme battı. Neredeyse düşük seviye grafikler ile oynanan World of Warcraft'a benzemiş diyeceğim.

Bunlar fiyat avantaşı ile satılan bir konsol için doğal ve küçük sorunlar. İşin eğlence faktörünü de unutmamak lazım. Ancak ülkemizde fiyat avantajı diye birşey söz konusu olmadığı için yapacak birşey yok. Bizden oyunlara 150 YTL cihaza 800 YTL vermemizi bekliyorlar ki konsolu şöyle bir kurcaladıktan sonra asla 800 YTL etmeyeceğine karar vermek çok kolay. Son ana kadar ben de Avrupalardan uğraşmak yerine buradan parası neyse verip taksitle almayı planlıyordum ama gerçekten bu konsola 400 € vermek yazık etmek olur. Türkiye'de oyuncu profiline bakıldığında %85 gibi bir oranın görselliğe önem verdiği görülür. Dolayısıyla bu ülkede faturasız da olsa 800 YTL'ye Xbox 360 alıp görsel olarak next - gen seviyesine gelebileceğini bilen insanlar aynı paraya sadece yeni bir kasa tasarımı ve eğlenceli kontroller sağlayan bir makina almak istemezler. Bu konsolu bu paraya alacak olanlar oğullarının elinden tutup oyuncakçı dükkanına giren ve bu makinanın Avrupa satışından habersiz orta sınıf kullanıcılar ile nintendo fanatikleri olabilir ancak.

Bu arada Wii'nin kontrol sistemine de oldukça şüpheyle yaklaşıyorum. Teorik olarak güzel bir fikir olmakla birlikte pratikte birçok oyun bu sisteme uymak adına doğasından sapacaktır. Kontrol sistemi bana 15 yıl evvel atariye bağlanan kablolu tabanca ile ekranda uçan kazları vurduğumuz oyunları hatırlatıyor.

Avrupa fiyatları da çok dengesiz. Amazon.de 389 Euro derken Kaufhof halen 250 Euro diyor. Bu nasıl iş anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean001 -- 11 Aralık 2006; 10:03:39 >

• bende yurt dışından araştırıyorum bu gün yada yarın haber gelecek 249 euro fransa fiyatı . bana kalsa almam xbox 360 var ama çocuğum için alıyorum grafik yoksa kontrollerle bir yere kadar gibime geliyor benimde.
  • evet ya o atarideki tabanca nasıl çalışıyordu çok ilginç

Bu arada wii ye çok önyargılı davranmışsın eminim ki sende grafiğe önem veriyorsundur belli yazdıklarından.

bende Türkiye'den almam fiyat konusunda çok haklısın Almanya'dan Yılbaşında biri gelirse aldırmayı düşünüyorum

Almanya fiyatı nedir acaba bilginiz var mı ?

Yılbaşında felan oyun hediyeli paketler çıkar mı acaba ?
  • Grafik benim için önemli ama sadece grafiğe önem veriyorum demem doğru olmaz.

Anlatmak istediğim şu: Nintendo grafik zayıflığını eğlence faktörü ve düşük fiyat adlı iki kalın perde ile örtüyor. Türkiye'de bu perdelerden bir tanesi yırtılıp atılmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: canakp

Grafik benim için önemli ama sadece grafiğe önem veriyorum demem doğru olmaz.

Anlatmak istediğim şu: Nintendo grafik zayıflığını eğlence faktörü ve düşük fiyat adlı iki kalın perde ile örtüyor. Türkiye'de bu perdelerden bir tanesi yırtılıp atılmış.

bence fiyat daha falza olsa ve grafik olsa tabiki daha iyi olur ama niyeyse yapmıyor nintendo fiyatı düşük tutayım diye heralde.

Siz zaten nintendonun fiyat az olacak demesinden sonra Türkiye'deki fiyatlara bakmayın onlar kendi ülkeleri için söylüyorlarki zaten oradada öyle ama bizim ülkemizde %18 KDV ve %24 vergi + kar derken baya bir pahalıya geliyor yoksa nintendoda isterki Türkiye'dede 220 euro üzerinden baz alınsında o fiyattan satılsın daha fazla satılsın.

• ewt türkiye fiyatı çok pahalı ama avrupada 250 euro o amazonda çok az sınırlı sayıda olduğu için şu anda 400 euro ya satıyolar. Ona bakarsan Ebay den ps3 almak 4000 dolar. Bilmiyorm çok eğlenceli bir konsol bence. Eğer oyun oynama anlayışın saatlerce koltuğa oturup sadece iki baş parmağını oynatmaktan ibaretse bişi diyemicem.
  • arkadaşlar şu next-gen ne demek?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne bu playstation 4 fiyatları
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sentinal

ewt türkiye fiyatı çok pahalı ama avrupada 250 euro o amazonda çok az sınırlı sayıda olduğu için şu anda 400 euro ya satıyolar. Ona bakarsan Ebay den ps3 almak 4000 dolar. Bilmiyorm çok eğlenceli bir konsol bence. Eğer oyun oynama anlayışın saatlerce koltuğa oturup sadece iki baş parmağını oynatmaktan ibaretse bişi diyemicem.

buyur lafa bak...kollarını calıstırmak ıstıyorsan basketbol oyna,daha ıyı randıman alırsın...ıkı baş parmağı oynatmayı oyun oynama zanneden zihniyete bakarmısın...
  • Konsol banada oldukça yavan geldi Özellikle Xbox 360 sonrası hiç tadı çıkmadı çok basitçe geldi. Kontrol sistemide öyle ahım şahım değil yani devrim yaratmaz bencen
  • bir kere cihaz amerikada 500 dolar civarında satılıyor bunu buy it now fiyatına bakıp ebay.com'dan teyit edebilrsiniz, walmart.com'a da bakabilirsiniz (549 dolar) , cihazlar türkiye'de satışa sunulanlar ile aynı,

bir tek bestbuy.com'da büyük bir promosyon yapılmış , orada da herşey tükenmiş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kralemre

quote:

Orjinalden alıntı: Sentinal

ewt türkiye fiyatı çok pahalı ama avrupada 250 euro o amazonda çok az sınırlı sayıda olduğu için şu anda 400 euro ya satıyolar. Ona bakarsan Ebay den ps3 almak 4000 dolar. Bilmiyorm çok eğlenceli bir konsol bence. Eğer oyun oynama anlayışın saatlerce koltuğa oturup sadece iki baş parmağını oynatmaktan ibaretse bişi diyemicem.

buyur lafa bak...kollarını calıstırmak ıstıyorsan basketbol oyna,daha ıyı randıman alırsın...ıkı baş parmağı oynatmayı oyun oynama zanneden zihniyete bakarmısın...

Adam haklı, tek tuşa basarak farzedelim koca kılıcı sallayıp adamı öldürdüğünü zannediyon, ne kadar gerçekçi acaba?

Aynı şekilde 2 tuşa basarak araba yönlendirmek istemeyenler için driving wheel'lar falan yapıldı..

Nintendo'nun Wii mote'u , oyunun içine daha fazla girebilmemize olanak sağlıyor..

• arkadaslar noel dolayisi iledirki hristiyan aleminde noel yilbasi degil ayin 24 dur aileler birbirlerine cok hediye alirlar nintendo dunya piyasasina 2 milyon konsol verebildi 7 kitaya yani oda cikar cikmaz cikdigi butun ulkelerde avrupa 250 euro usa da ise 250 dolara satildi ve bitti ve yeni yildan oncede sevkiyat yok bir daha cunku adamlarin verebilecegi makina yok o sitelerde satanlar acik artirim yapiyor parayi basana veriyorlar yani
    nintendonun satis fiyatini magaza belirleyemez nintendo belirler sony ve microsoft icinde aynisi gecerlidir bir magaza bir konsol sattiginda sadece 100 de 5 kar eder hatta bu 100 de 2 yada 3 lerede indigide olurmus yalniz bunu global dusunun buyuk bir market diyelim almanyada 100 bin sattiginda 100 de 5 kac eder seklinde ve unutmamaliki oyunda satilacak bununla beraber oradada kar marji 100 de 50 den 100 de 5 lere kadar hatta bazen zarara kadar gidiyor elde kalmis oyunlari zararinada magazalarin sattigi olur bu degerlendirme turkiye ornek almayaniz
    mesala magazalar xbox 360 da 100 de 3 karla satmalarina ragmen daha fazla kar ediyorlar cunku onun satis fiyati daha yuksek ama piyasasi dunyada bu bunu butun oyun sitelerinde yazarlar
    grafik olayina gelincede her kafadan bir ses cikiyor doom pcde grafik olarak resident evil 4 de konsollerde grafik ve oynanabirlik bakimindan en iyi oyun secildi
    hd md falanda degildi ustelikde illa hd degil diye grafikde kotu olucak diye bir seyde yok su anki oyunlarada bakmayin onlar cikis oyunu iyiside kotusude olucak sabir ederseniz grafigi resident evil 4 un bilmem kac kati daha iyi grafikde oyunlarda cikar wii de ama daha erken mesala su anda ea sport ve konami hemen bu konsol icin oyun hazirliklarina basladi capcom residenti 5 i wii de cikartmayi dusunmuyorken nedense su anda 2 oyun birden hazirlamaya basladi grafik anlayisinizida biraz degistirin madem o kadar grafik deger verenler vardi neden satislar xbox gamecube dreamcast ve ps2 seklinde olmadida xbox 5 milyar dolar zarar etti nintendo gba ve dsler olmasa batacakdi sega batti ?
    en kotu grafik ps2 deydi ama 110 milyon satti yani lutfen grafik derken gercekleride gorerek yazin
    arti nintendo ds icin 15 bin dolara yapilan ismi aklima gelemdi ama doktor bilmemnenin beyin jimnastigi programi 10 milyon satmis grafik avr diyemi satilmis bu ? nintendo dogs gene aynisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xakah74 -- 31 Aralık 2006; 2:04:10 >

• Gercekten cok güzel bazı videolarini izledim düşünüorumda bi cod2 oynarken nasıl olur..
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.