Şimdi Ara

Wifi ve 3D olan LED yada Plasma???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuda açıkcası bilgisizim ve sizlerin yardımlarını bekliyorum...Okuduğum kadarıyla plasmalar LED LCD Tv lere göre daha güzel görüntü veriyorlar ama sanki teknoloji eskiLED LCD lerde banding falan gibi problemler varmış...Yan, bayağı karışık durum sanırım...

Şimdi benim alabileceğim modeller Samsung 50" olan plasma modelleri yada LG 42" olan LW4500 falan...Ben Wifi ve 3D olsun istiyorum ama hangi televizyonu almak lazım pek karar veremedim

Normal Tv olarak kullanmanın yanı sıra arada sırada XBOX konsol ile ve bilgisayara bağlayarak da kullanacağım; bu durumda sizler bana hangi markanın hangi modelini tavsiye edersiniz ve o modelin artıları nelerdir?Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...

Not: Bu 100 Hz den başlayıp 600 Hz e kadar giden bir olay da var ve bunu pek anlamadım...Yani aynı fiyatlarda 100 Hz de var 400 Hz de...nedir bu işin aslı...Okuduğum kadarıyla 400 Hz olanların teknolojisi gereği 1/4 oranında veriyor falan ama 100 Hz olan LG CINEMA TV lerde 100 Hz direk 100 Hz oluyor 3D olduğunda...Kafa karışık

Açıkcası seçeneklerim aşağıda, bunlardan hangisini almamı tavsiye edersiniz, parası önemli değil çünkü hepsi aynı fiyata gelecek bana...

SAMSUNG PS-51D550
    SAMSUNG 40D5000
    LG 50PK350
    SAMSUNG 40D6200
    LG 42LW4500
    PHILIPS 40PFL8605
    PANASONIC TX-P42U30
    LG 50PV350
    SAMSUNG PS-50C530

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapscallioN -- 15 Temmuz 2011; 19:56:44 >

• Arkadaşlar sabırsızlıkla cevaplarınızı bekliyorum
  • hocam bende 55c8790 ve eski bir samsung lcd var. diğer tv leri bilmiyorum. o yüzden yorum yapamayacağım. ben alsam, 51" plazmayı alırdım, çünkü benim için boyut önemli, ama pc bağlanmaz bu tv ye, bilesin
    samsung'un en büyük esprisi, film format desteğindeki çeşitlilik ve DTS ses desteği. diğer bazı markalarda altyazı, DTS desteği gibi konularda sorun var. bu tv ye usb den filmi takıyorsun, izliyorsun, o kadar.
    ben burada soran arkadaşlara genelde samsung öneriyorum, çünkü son kullandığım 4 TV de samsung ve dördünden de menun kaldım. aldım, kullandım, sattım (9-10 sene içinde tabi)
    Hz olayına filan takılma, hiç bir önemi yok. Benim TV nin 1 kitap dolusu özelliği var (motion plus, led enhacement, dynamic contrast vs) en iyi görüntüyü, tüm bu ekstralar off durumundayken veriyor. zaten bunları on durumuna alınca, TV nin işlemcisinin kasıldığını hissediyorum.
    pc ye bağlayacaksan plazma kullanamazsın, burn in olabilir. o yüzden benim tercihim, asgari d5500 serisi ve üstü samsung olacaktır. philipslerde usb film altyazılarında sıkıntı olabiliyor, LG lerde, günümüzün popüler ses formatı DTS yok, netten ,nen çoğu filmi direk seyredemessin, ses alamazsın. ama ekstra aparatlar ile (media player gibi)
    onu çözersin. TV ler arasında, ortalama kullanıcının dikkatini çekebilecek çok büyük farklılıklar da yok aslında. detaycılar için çok tabi. bir modelde oyun, dierinden iyi performans verebiliyor
    dediğim gibi, d5500 üzeri samsung öneririm
    kolay gelsin

• D7000 - D8000 bütçesine çıkamıyorsanız Cinema 3D TV serisinden LW4500 - LW5500 çok daha mantıklı bir seçim olur. Oyun konsolu ve PC bağlayacaksanız ve uzun süreli oyun oynuyorsanız FPR gözlük teknolojisi de büyük bir artı zaten. Ayrıca D7000 ve alt modeller 2D den 3D ye çevirmiyor diye biliyorum. PC ye bağlı kullanacaksanız plasma düşünmeyin derim image retention sorunu yüzünden. Uzantı desteği bakımından Samsung evet en iyisi ama paneli gözardı etmeyin derim. Özellikle 3D de fiyat / performans olarak LW serisi üzerine TV yok şu an piyasada.
  • Cevaplar için teşekkür ederimPeki bu LW4500 de smart tv özelliği yokmuş, yani wifi falan yok mu?Yada bu tv nete bağlanamıyor mu?Eğer öyle ise, bu LW serisinin nete bağlanan ve eksiği olmayan en alt modeli hangisi?LW5500?
  • Evet LW5500. LW4500 den farkları Smart TV özelliği ve kontrast (7M:8M). 200-250 TL fark var aralarında. LW4500 nete bağlanmıyor ve Wifi yok yani evet. Ama PC bağlayacaksan çok da gerek yok bence, updateleri internetten indirip USB ile yapabiliyorsun çünkü. Bir mağazaya gidip Smart TV yi deneyebilirsin, işine yarayacağını düşünürsen LW5500 e yönelirsin.
  • Aslında LW serisinden sadece lw4500 üstte verdiğim listede var...yani lw serisinden bir tek onu alabilirim...alırsam pişman olmam değil mi?yani ytukardaki listede verdiklerimden daha mı iyi lw4500?

bu arada DVB-S yokmuş bu lw4500 de...bu durumda neyi izleyemez duruma gelmiş oluyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapscallioN -- 16 Temmuz 2011; 0:21:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her bakımdan daha iyi denemez ama 3D görüntü kalitesi ve parlaklığı, düşük input lag ve fiyat / performans oranı olarak daha iyi. Verdiğin TV lerin bütçesine bakılırsa hiçbirinde dahili tuner olduğunu sanmıyorum. Ama varsa bile 300-350TL civarı bir fark alıyorlar bu tunerden ve bence değmez yani. O paraya bir HD reciever da alabiliyorsun.
  • Çok teşekkür ederim cevaplarınız için, gerçekten aydınlattınız beniSon bir sorum daha var, ana konuya yazdım ama arada kaynadı gittiOnun için buraya yazıyorum:

42" LW4500 ü düşünerek cevap verecek olursak?

Benim koyacağım yerde muhtemel izleme uzaklığı 3-3.2 metre civarında olacak, HD film izleme ve 3D izlemek açısından 42" küçük kalır mı?Aslında daha yukarısını almak gibi bir seçenek yok ama olmazsa başka tv lere yönelirim...
  • Bu kullanıcı algısına bağlı bir durum. 3D efekti mutlaka algılanır onda sorun olmaz ama şu an izlediğiniz TV ekran boyutu ve uzaklığına alışma durumunuz oluyor. Şu an benzer bir TV yi aynı uzaklıktan izliyorsanız önemli bir durum yok. Zaten 42" ve 47" arasında yüksek bir fiyat farkı oluyor her TV de, 47" ve yukarısı büyük boyut TV sınıfına giriyor her markada. Bu bütçeyle alabileceğiniz en iyi fiyat / performans bu seride zaten.
  • Eğer 3D önemli ise fiyat performans olarak iki ürün var.

1'incisi Panasonic 42ST33

2'incisi LG LW5500 serisi...

ST33 2D görüntüsü LW5500 serisinden daha kaliletilidir.

3D görüntüsü ise aynı kalitedir.Vatanda indirimli dönemde 2000 TL fiyatı fakat gözlük gelmez ve her gözlük 250 TL.input lag'ı oldukça düşük(16 ms) oyunlarda on numara bir tv olduğu söyleniyor.

LG LW5500 serisi 2D'de iyi olmasa da 3D'de fiyat/performans olarak rakipsiz.
    2500 TL civarına 7 gözlükle beraber bulabilirsin.

3D'ye çok önem veriyorsan ve kalabalık gruplarla izleyeceksin LG LW5500 serisi al.

2D'ye çok önem veriyorsan ve 3D'de de iyi bir görüntü kalitesi istiyorsan ve de az kişiyle izleyeceksen(örnek 3 kişi) 2000TL + 3x250TL = 2750 TL'ye bu televizyonu öneririm.

3D arıyorsan ve bütçen 4000 TL altı ise samsunglardan uzak dur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.