Şimdi Ara

Wifi güçlendiriciyi eternet kablo üzerinden kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 4.katta bulunan evden 1.kata kadar modemden eternet kablosu çektim wifi genişleticiye bağladım ancak kurulumunu yaptığımda modem internet hatası verdi ve her iki cihazdanda internete bağlanamaz oldum. Nasıl bir kurulum yapmam gerekiyor bilgisi olan varmı wifi genişletici:tplink ac1200

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ethernet bağladığınız dağıtıcı cihazın yani tp-link ac 1200 cihazını asla router modunda kurmayın kurulumu kesinlikle acces point modunda yapın ve kabloyu wan yazan yere takmayın herhangi bir lan 1-2-3 olur o kısımlardan birine takın eğer tp linkte acces point modu falan yoksa dhcp yi kapatın öyle deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphicus hollandicus -- 26 Temmuz 2026; 19:38:38 >

o zaman manuel ayar yapması gerekir. bunu yapabilen zaten gelip burada soru sormazdı dememiz gerekmez mi? bence wan portuna internet vermeli. router zaten tak kullan olarak default ayarlanmış olmalı. tek sorunu her iki cihazın arayüz ip'sinin de aynı olma ihtimali. bu işte sorun yaratır. ekleyeceği cihazın ip ve dhcp aralığını değiştirmeli. bunu yapınca tak kullan olur yine.

• Önce cihazın tam modelini yazarsa daha net yardımcı olunabilir. TP-Link AC1200 tek bir model değil. Ama anlattığı belirtiye bakılırsa büyük ihtimalle ya Access Point yerine Router modunda kurulmuş ya da iki cihazın IP çakışması olmuş. Ethernet ile kullanacaksa normalde modem internetini kesmemesi gerekiyor.

muhtemelen router yapınca dediğiniz gibi sorun yaşar hatta %99 sorun yaşar speedtest e girip 930 megabit hız alır ama youtube videosu bile izleyemez yüklenme döngüsüne girip sonra internet yok veya yanıt vermiyor hatası ile karşılaşır  

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.