Arkadaşlar bizim apartımanda merkezi televizyon sistemi var.Digiturk felan değil merkezi 25 kanal felan var.Şimdi 5 katlı apartımanın çatısında bir çanak var.Çatının altında ise tv dağıtıcı bi alet var.Sonra da dairelere dağılıyor.Ben resimdeki gibi bişey alsam anten ucunu dairelere gelen tv kablosuna bağlasam kablosuz sinyal alabilir miyim.Veya başka şekilde nasıl etraftaki sinyalleri alabilirim.Resimdeki gibi küçük antenler yetmiyor kablosuzlar uzakta.Bi öneri lütfen...
yagi antenleri bir incele istersen
dostum hiç deneme olmaz wireless 2.4 ile 2.5 ghz de çalışıyor ama düşük mw olarak hesaplanıyor 5 mt den sonra kablo sinyali yiyor 5 mt den sonra hiç birşey görmezsin zaten çanak kabloları çok dandik her 1 mt de 1 dbi kayıp olur 10 mt 10 dbi 20 mt de ise 20 dbi kaybın olur sen 20 dbi anten aldan 20 mt de kablo kullnasan alacağın sinyal 0 zaten hiç bir modem görmez kart istersen dene ben bu işle kaç yıldır uğraşıyorum onu yapana kadar dlink in ap 2100 model accespointleri var üstelik yeni yazılımla 1watt yapıyor millet cliend modda çalıştırıp ethernet kablosu ilede eve çekiyorlar kabloyu olay bitiyor 100 mt de çeksen ethernet kablosu farketmez ok googlede ap 2100 diye arat zaten mutlaka ilgili yazılar karşına çıkacaktır ama senin dediğin iş boş ok
yaparsan bilgisayarın ve ya o uydu cihazı tamamen uçar zaten F-tipi konnektör buna girmiyor.
Bilgisayarın zarar görebilir, nedeni ise yıldırım düşme ihtimali yüksek
quote:
Orjinalden alıntı: krm-iks
Bilgisayarın zarar görebilir, nedeni ise yıldırım düşme ihtimali yüksek
yıldırım düşerse apartman yanar zaten de. Bunun olamama nedenlerini tek tek baştan açıklamaya gerek var mı? Ben yine de açıklayayım. Sana gelen den başlayalım. 1) Sana gelen konnektör F tipi bunda ise RP-SMA var. Rp-SMA yı takabilirsin ama zor bulunur bu boyda kablo için. 2) Sana gelen kablo 75 OHM, wi-fi 50 OHM kablo kullanır. 3) Kablo çok uzun wi-fi de sinyal çok kolay kaybolur, kablo uzun olunca. 4) çoğaltıcı 2.4 ve ya 5 ghz değil 10-12 ghz arası çalışır. 5) anten tek yönlüdür. 6) anten 10-11 ghz aralığındadır. Wi-fi ise değil.
quote:
Orjinalden alıntı: VEYSEL İPEK
dostum hiç deneme olmaz wireless 2.4 ile 2.5 ghz de çalışıyor ama düşük mw olarak hesaplanıyor 5 mt den sonra kablo sinyali yiyor 5 mt den sonra hiç birşey görmezsin zaten çanak kabloları çok dandik her 1 mt de 1 dbi kayıp olur 10 mt 10 dbi 20 mt de ise 20 dbi kaybın olur sen 20 dbi anten aldan 20 mt de kablo kullnasan alacağın sinyal 0 zaten hiç bir modem görmez kart istersen dene ben bu işle kaç yıldır uğraşıyorum onu yapana kadar dlink in ap 2100 model accespointleri var üstelik yeni yazılımla 1watt yapıyor millet cliend modda çalıştırıp ethernet kablosu ilede eve çekiyorlar kabloyu olay bitiyor 100 mt de çeksen ethernet kablosu farketmez ok googlede ap 2100 diye arat zaten mutlaka ilgili yazılar karşına çıkacaktır ama senin dediğin iş boş ok
Kardeşim, spectrum cihazın var mı? 1 W yapılmıyor ben ölçtüm 100 mW ye zor çıkıyor o, yani yazılımsal 1 W gözükür ama normal olarak 100mW ye zor çıkar. 2. olarak yazdıklarına bakıyorum ya bilgisiz mesajlar, ya da birşeyler satmak istiyorsun. P.M yolu ile satıcaklarına ulaş. Öbür şey ise, çanak kabloları dandik demişsin: Çanak kabloları dandik olsa neden 60-70 metre sonra bile 60 cm lik çanaklar çalışmakta? Zaten 120 lik çanak demek 50 dBi den daha az demektir. Ama değeri tam hatırlayamıyorum. 40 ile 50 arasında senin dediğine göre 50 metre çanak kablosu kullanırsak tv izleyemeyiz... Ha çanak kablosu değil wi-fi kablosundan kastettiysen o kablo rg58 de olur. Artık kimse kullanmıyor onu millet lmr ye geçti bakıyorsun 240 güzel 1 metresi 0.3 dBi kayıplı. Ne o eğer uzun kablo kullanılcaksa lmr 400 de var metresi 0.1 dBi kayıplı. Bu da mı fazla geldi lmr 1200 var, 100 feet i 2 dBi kayıplı. Yani kabaca 30.5 metre, sadece 2 dBi kaybı var. Bu işle kaç yıl uğraştığını merak ediyorum ama, araştıramdan bu şekilde sokak bilgisayarcısı diye tabir ettiğimiz şekilde yapıyorsan bence bırakmalısın bu işi...
Peki usb wireless kart alıp anteni değilde usb yi uzatma yapsam veri kaybı olur mu?
quote:
Orjinalden alıntı: uynus
Peki usb wireless kart alıp anteni değilde usb yi uzatma yapsam veri kaybı olur mu?
nekadar bir uzaklıktan sinyal alacaksın?
ayrıca eğer kablo çok uzun olursa veri kaybı olacaktır
verim almak istiyorsan anteni değiştirmen gerekecek sadece kablo ile yüksek verim alamazssın
quote:
Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare
Bunun olamama nedenlerini tek tek baştan açıklamaya gerek var mı? Ben yine de açıklayayım. Sana gelen den başlayalım. 1) Sana gelen konnektör F tipi bunda ise RP-SMA var. Rp-SMA yı takabilirsin ama zor bulunur bu boyda kablo için. 2) Sana gelen kablo 75 OHM, wi-fi 50 OHM kablo kullanır. 3) Kablo çok uzun wi-fi de sinyal çok kolay kaybolur, kablo uzun olunca. 4) çoğaltıcı 2.4 ve ya 5 ghz değil 10-12 ghz arası çalışır. 5) anten tek yönlüdür. 6) anten 10-11 ghz aralığındadır. Wi-fi ise değil.
Konu kapanmış zaten...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme