Şimdi Ara

Wifi Bağlantısı Kopuyor, Tekrar bağlanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2015 model Dell inspiron 3543 laptop bilgisayarımda yıllardır wifi kopma sorunu var bir türlü çözemiyorum. Bir süre kullandıktan sonra wifi bağlantısı kesiliyor, daha doğrusu wifi simgesinin üzerinde sarı ünlem işareti çıkıyor. Evde iki modem var ikisinde de aynı sorunu gösteriyor. Ta ki bilgisayarı yeniden başlatıncaya kadar düzelmiyor. Bazen uyku moduna alıp açtığımda da wifi'ye hiç bağlanmıyor. yine bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Yada bilgisayarı yeniden başlatmadan aygıt yöneticisinden wifi sürücüsünü devre dışı bırakıp etkinleştirince düzeliyor. Driverleri güncel değildir dedim, bir çok sürüm ile değiştim yine değişen bir şey olmadı. Sorun acaba wifi aparatından mı kaynaklanıyor? Ya da farklı çözüm önerileriniz var mı. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scoopi -- 25 Temmuz 2017; 18:25:12 >

• Sürücü sorunun var. Bilgisayarın kendi uyumlu işletim sistemini ve ona uygun sürücüsünü kullanman gerekiyor. Eğer sorun devam ederse servise gördermen gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 26 Temmuz 2017; 13:1:16 >
  • Telefonda da sıkıntı var mı? Eğer varsa modemde sıkıntı var. Eğer yoksa şunu yap:
    Başlat düğmesi (sol tık) > Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Sorun gider > Ağ bağdaştırıcısı veya İnternet Bağlantıları ( her iksinide dene)
    Sorun neymiş hemen anlar fakat bunu o ünlem işareti varken yapmalısın. Eğer buda olmadıysa şifreni değiştir sonra yeni şifreyi yaz gir. Eğer şifre yanlış diye hata verirse yine şifreni değiştir( hata vermezsede değiştir) Toplamda 2 defa şifre deiştir 2 sinde de farklı şifreler olsun.

KESİN ÇÖZÜM: Olmadı ttnet süperonlien hangisiyse onu ara o sana belirli bir dns ve ip adresi verir sıkıntı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NonicknameTR -- 26 Temmuz 2017; 13:12:54 >

• Telefonda da sıkıntı var mı? Eğer varsa modemde sıkıntı var. Eğer yoksa şunu yap:
    Başlat düğmesi (sol tık) > Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Sorun gider > Ağ bağdaştırıcısı
    Sorun neymiş hemen anlar fakat bunu o ünlem işareti varken yapmalısın. Eğer buda olmadıysa şifreni değiştir sonra yeni şifreyi yaz gir. Eğer şifre yanlış diye hata verirse yine şifreni değiştir( hata vermezsede değiştir) Toplamda 2 defa şifre deiştir 2 sinde de farklı şifreler olsun.

KESİN ÇÖZÜM: Olmadı ttnet süperonlien hangisiyse onu ara o sana belirli bir dns ve ip adresi verir sıkıntı olmaz.

• "Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" tık'ını kaldırın. Muhtemelen sorununuz çözülecektir.

Wifi Bağlantısı Kopuyor, Tekrar bağlanmıyor

Sorun devam ederse. Ağ'ınıza Modem'e bağlı başka cihazlarınız varsa IP çakışmasından kaynaklı bağlantı sorunuda olabilir. Ağ'ınız Yerel Durağan IP(Local Static IP) tanımlanmış ise "ağ bağlantılarından" ve modemden otomatik olarak IP almasını sağlayın. Sorun devam ederse modeminiz yada kablosuz ağ adaptörünüz arızalıdır.

• Arkadaslar cevaplariniz icin tesekkurler. Şimdi iki farkli durumla karsilasiyorum. Birinde baglanti simgesinde sari unlem isareti, digeri de wifi'ye hicbir sekilde baglanamama durumu. Evde iki modem var, biri ana modem netmaster, digeri ap amacli tplink. Dun tplinke bagli iken yine sari unlem isareti belirdi. Bu sefer diger modeme baglandigimda internete girdi. Ama telefon da tplink'e bagliydi ve internete girebiliyordu. Bu durumda bilgisayarin wifi kartiyla tplink uyumsuz olabilir gibi.

Diger durum ise hicbir wifi agina baglanmamasina anlam veremedim, orda sanki bilgisayardaki wifi aygiti devre disi gibi oluyor. Daha once ayni sekilde kullandigim laptopta bu tur sorunlarla hic karsilasmadim. Belli ki bi yerde sıkıntı var.

Dediklerinizi uygulayacam. Bu arada bilgisayar freedos oldugundan win 7'yi ben yukledim. Suruculeri de dell'in kendi sitesinden ve farklı bir cok yerden indirdim. Yani surucuyle pek bir sey degismedi. Dediklerinizi uygulayip, tplink'e baglanmayacam bir sure. Bakalim sorunun kaynagi tplink mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scoopi -- 28 Temmuz 2017; 1:58:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    wireless sürekli kopuyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.