Yurtdışındayım ve telefon sürekli uçak modunda. Wifi araması açık olduğu için yine de Türkiye’deymişim gibi telefonla görüşebiliyormuşum. Hücresel veri kapalı olduğu için telefonun şarjı da ortalamanın çok üstünde gidiyor. İlk başta evde gsm sinyali çok kötü çekiyor diye açmıştım bu özelliği. Ki evin her noktasında wifi iyi çektiği için evde çok rahat telefonla konuşabiliyorum artık. Bayağıdır olan bir teknolojiymiş ama ben daha yeni fark ediyorum. Mutlaka böyle bir şeye ihtiyacı olan birileri vardır. Bir deneyin derim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Wifi araması mükemmel bir şeymiş

-
-
Günaydın,
Ben de kullanıyorum, kullanışlı...
-
android mi?
-
Farketmiyor Android’de de var, IOS’ta da.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ama benim cihaz uçak modunda iken wifi yı açmam mümkü değil, sistem onu da kapatıyor. android 10 benimkisi
-
Günaydın hocam :)))
Bu tarz gelişmeleri kaçırmamanız için sizi bölümümüze bekliyoruz.
https://forum.donanimhaber.com/mobil-operatorler--f227
-
Sağolun hocam
Voip dedikleri şey mi
-
Evet kullanışlı gibi ben de bu ayar ne işe yarıyor diyordum. Sizden gördüm.
-
Voip dedikleri ücretli Skype gibi servislere verdikleri isim aslında, tam olarak o değil. Bu vowifi diye geçiyor. Belki kullandıkları teknoloji aynıdır. Bunda ekstra hiçbir ücret yok.
Benim telefon uçak modunda wifi araması açılmıyor. Bazı telefonlarda böyle aptal bir ayar yapmışlar. Uçak moduna niye alıyorsun diye soran olursa cevaplıyım. Telefonu uçak moduna almazsan wifi ile arama stabil çalışmıyor, sinyal gelip gidiyor. Çağrı geldiği zaman şebekeden sinyali alıyor. Bazen telefon bile çalmıyor.
Bir de wifi araması en çok Turkcell'de stabil çalışıyor. Diğer operatörler sıkıntılı.
-
Benim Telekom hocam, eşimin de Vodafone. Normalde evde gsm zor çekiyor. Bu özelliği ikimizin de telefonunda açtığımdan beri tuvalette bile rahatça telefonla konuşabiliyoruz.
Telefon aynı telefon ama telekom bu cihaz bu özelliği desteklememektedir derken, turkcell ise hattında hiç para yok deyip bir kere olsun bu özelliği test etmeme izin vermedi. Amacım, bu özelliği kullanmayan bir telefon numarasını aramaktı ve bu şekilde test etmekti
-
Türk telekom cihazın imeısinden alıyor destekleyip desteklemedigini. Turkcell ve vodafone cihazın markasından alıyor o desteği. O yüzden
Şu an yurt dışındayım. Xiaomi 11T telefonumu 2 sene önce aldığımda evde sürekli wifi araması ile kullanıyordum. Şimdi bu özelliği kaldırmışlar sanırım. Bir yerde “otomatik devreye girsin” seçeneği var ve o açık olmasına, internette olmama rağmen maalesef dün denediğimde Turkcell 220 tl yansıttı.
Markalar neden başta verdiği özelliği sonradan kaldırırlar ki! Sahtekarlık değil mi bu? Benzer durumu Samsung’ta da yaşamıştım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
nasıl oluyor bu iş ya. yurtdısında beleşe arama yapabiliyoz mu böylece
-
Evet wifiye bağlı olduğun sürece telefon uçak modunda da olsa aramalar geliyor ve arayabiliyorsun. Mesajlar bazen geliyor ama.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ben bunu sadece aramayı daha net yapıyor diye düşünmüştüm. yurtdısında arama yapıldığı hiç aklıma gelmemişti. vay anasını.. teşekkürler aklımda bulunsun.
peki yurtiçinden, yurtdısı bir numarayı da böyle ücretsiz arayabilir miyim ?
-
Aradığın numara Türkiye numarasıysa arayabilirsin. Yabancı numarayı aramayı denemedim hiç. Onun için direkt whatsapp kullanıyorum. Bu kargocu gelip evde bulamayınca aradığında falan işe yarıyor baya.
Arama kalitesini de iyileştiriyor bayağı. Benim evde hat çekmiyor diye telefon görüşmeleri çok kalitesiz oluyor. Evin her yerini wifi ile donattım artık telefon görüşmesinde hiç sıkıntı çekmiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X