Şimdi Ara

WiFi 6 Teknolojisine Geçmek İsteyenler İçin: Archer AX53

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • TP-Link, WiFi 6 teknolojili yeni bir yönlendiriciyi satışa sundu. Ağa farklı bir cihaz bağlandığında bildirim göndermek dahil gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip olan Archer AX53, WiFi 6 kategorisinde tam bir fiyat/performans ürünü.

14 Mart 2022 – Evlerde ağa bağlı cihaz sayısı giderek artıyor. Önce sadece bilgisayarların bağlı olduğu ev ağlarına artık akıllı telefondan oyun konsoluna, televizyondan akıllı ampule pek çok farklı ürün bağlı durumda. Böyle olunca ev ağlarının da bu kapasiteyi kaldırabilir hale gelmesi; yeni teknolojili ağ cihazlarıyla ağın yenilenmesi, güçlenmesi gerekiyor.

Ağ pazarının lider markası TP-Link®, WiFi 6 teknolojisine geçerek ağını güçlendirmek isteyenler için yeni ve tam bir fiyat/performans modeli olan yönlendiricisini (router) satışa sundu. Archer AX53 model yönlendirici, çok sayıda cihazın ağa bağlı olduğu evler için ideal bir ürün. Ağın hem hızını hem kapsama alanını hem de kapasitesini ciddi oranda artıran Archer AX53, aynı zamanda güçlü güvenlik özelliklerine de sahip.

Yeni nesil Gigabit kablosuz bağlantı hızlarına sahip olan yönlendirici, 5 GHz bandında 2402 Mbps, 2.4 GHz bandında ise 574 Mbps olmak üzere toplam 3000 Mbps (3 Gigabit/sn) hızlar sunabiliyor. Bu sayede yüksek hız gerektiren her tür uygulama (online oyun, HD film vb) sorunsuz bir şekilde yapılabiliyor. Yönlendirici aynı zamanda daha fazla cihazın eşzamanlı olarak ağa bağlanmasını destekleyen OFDMA teknolojisine de sahip. Bu sayede daha eski WiFi teknolojilerine oranla ağ kapasitesi dört kat artmış oluyor.

Ultra Düşük Gecikme Hızı, Daha Geniş Kapsama Alanı
    Archer AX53 yönlendirici, online oyun ve film keyfini de artırıyor. Ultra düşük gecikme süreleri ve yüksek bant genişliği (160 MHz) ile daha önce olmadığı kadar hızlı bir akış sağlanıyor ve online oyunlardaki performans daha yükseliyor.

TP-Link’in yeni yönlendiricisinin WiFi kapsama alanı da bir hayli geniş. Cihaz üzerinde yüksek kazançlı dört anten bulunuyor. Bu antenler ve üründe yer alan Beamforming (hüzmeleme) teknoloji sayesinde evde çok daha geniş bir alana WiFi sinyalleri güçlü bir şekilde ulaşabiliyor.

Archer AX53 ile oluşturulan yüksek performanslı ev ağının aynı zamanda çok güçlü bir güvenlik sağlaması da önemli. Bu nedenle TP-Link HomeShield güvenlik paketi yönlendiriciyle birlikte sunuluyor. Bu paket hem ağın ve bağlı cihazların, hem de aile üyelerinin internetteki güvenliğini sağlayan çeşitli özelliklere sahip. Bunlar arasında gerçek zamanlı olarak ağın taranması ve potansiyel tehditlerin saptanması; çocukların uygunsuz içeriklerden korunmasını sağlayan Ebeveyn denetimi; yeni bir cihaz ağa bağlandığında telefona bildirim gönderen Yeni Bağlantı Bildirimi; yazılımları her zaman güncel tutmayı sağlayan ve böylece güvenliği artıran Kolay Ürün Yazılım Yükseltmesi özellikleri yer alıyor.

En son WiFi güvenlik protokolü olan WPA3 desteği de olan Archer AX53, tüm bu özelliklerle güçlü ve güvenli bir ev ağı oluşturuyor. OneMesh desteğine de sahip olan ürün bu performansına oranla uygun fiyata sahip. Archer AX53’ün tavsiye edilen satış fiyatı 89 USD (KDV dahil) olarak açıklanıyor.

Ayrıntılı bilgi için:https://www.tp-link.com/tr/home-networking/wifi-router/archer-ax53/

• TP-LINK EX530v router salonda TP-LİNK AX3000 ARCHER AX53 Wİ-Fİ 6 router oturma odasında kablosuz olarak ağa bağlanmasını ve mevcut ağı genişletici olarak kullanmak istiyorum.1000 mbps hızımı olabildiğince yüksek hızlarda kablosuz olarak evin her tarafında kullanmak istiyorum.

TP-LİNK AX3000 ARCHER AX53 Wİ-Fİ 6 routerde aşağıdaki gibi modlar varma hiç biri ile yapamadım.Diğer kullandığım routerlerdeki gibi kablosuz ağı tarama menüsü çıkmıyor. Uğraşırken 1 kez oldu, mesh veya wps ile bağlandı.İnternet geldi.Ama hız düşük gelince sıfırladım.Bir daha yapamadım.

TP-LINK EX530v de mesh diye bir bölüm var.Burdan AX53 routeri kablosuz olarak bulup bağlantı kurabilirmiyim?

TP-LİNK AX3000 ARCHER AX53 de de EASYMESH diye bir bölüm var burdan da yapılabiliyorsa oda olur?

Bu konuda yardıma ihtiyacım var?

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

beta süreci 2025 yılının başında sona erdi ve her iki cihaza da uydu modunda kullanılabilme özelliği geldi görünüyor. denedin mi? WiFi 6 Teknolojisine Geçmek İsteyenler İçin: Archer AX53 

şu diğer sorduğun soru için öncelikle, bazen bir restart sorunu çözebilir. güncelleme yaptıysan eğer, eski versiyona dönüp deneyebilirsin. sonrasına keenetic hopper'da log ayarını hata ayıklama moduna (debugging) getir ve log tut. pppoe bağlantısı yaparken, yaptıktan sonra ve kesildiği dediğin anı da içine alacak şekilde logları kaydet ve ai ile paylaşırsan tam bir cevap alırsın. loga muhtaç kalırsan eğer, mevcut durumda mac klon da var ise ve buna rağmen internet gidiyor ise derin bir depmeye (dpi) maruz kalmış olabilirsin. :D

dpi'ye internete çıktıktan sonra maruz kalma durumu var. internete çıkmaama durumu var ise ya pppoe bilgilerin ya da protokol hatası vardır. (otomatiğe al istersen pppoe bağlantı ayar detayını) bu sebeple loglara baksan iyi olur. dpi'ye takılıyorsan eğer, ntware paket yöneticisini aktif edip içine zapret betiğini kur. bu sorununu çözer.

• The souls migration kullanıcısına yanıt

Routeri sıfırladım tekrar kurdum.Vodafon fiberde abone olduğumda dpi yoktu. Daha sonra geldi.Şimdilik kopma olmadı bir süre böyle kullanayım.

Süperonline fiberde 1 yıl, süperonline alt yapıda vodafon fiberide de 8 aydır sorunsuz kendi routerimi kullanıyordum. Keenetiği sıfırlayıp tekrar kurdum. Şimdilik net var,gitmedi.Vodafon fibere abone olduğumda dpi yoktu sonradan geldi.Son zamanlarda arayüzden ıss dns yoksayı işaretleyip farklı cihazlara aduard ve claudfare dns ayarlamıştım.İnternetin gitmesinin bununla alakası olabilirmi?Şu an dns olarak ıssnin dnsi kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 3 Temmuz 2026; 20:20:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

zaten dpi dediğin tekme oluyor. WiFi 6 Teknolojisine Geçmek İsteyenler İçin: Archer AX53  seni her türlü kendi dns'sine sokmaya çalışıyor. deneyip göreceksin. vodafone tt alt yapı da kullanıyor ama sen superonline da kullandım dediğine göre muhtemelen senin alt yapı süperonline'dan geçiyor. :D işte bu sorunu zapretle aşmaya çalışıyorlar. hiç aşamıyorsan vpn..

Açıklama için teşekkür ederim.Daha önce sadece reklam önlemesi için routerde adguard dns i kullanıyordum. Oda arada sorun oluyordu. Kaldırınca düzeliyordu. Kullandığım cihazlara elle adguard girdiğimde oluyor.Hangisi daha az sorun çıkarırsa öyle kullanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.