|
|

|
|
TP-LINK EX530v router salonda TP-LİNK AX3000 ARCHER AX53 Wİ-Fİ 6 router oturma odasında kablosuz olarak ağa bağlanmasını ve mevcut ağı genişletici olarak kullanmak istiyorum.1000 mbps hızımı olabildiğince yüksek hızlarda kablosuz olarak evin her tarafında kullanmak istiyorum. TP-LİNK AX3000 ARCHER AX53 Wİ-Fİ 6 routerde aşağıdaki gibi modlar varma hiç biri ile yapamadım.Diğer kullandığım routerlerdeki gibi kablosuz ağı tarama menüsü çıkmıyor. Uğraşırken 1 kez oldu, mesh veya wps ile bağlandı.İnternet geldi.Ama hız düşük gelince sıfırladım.Bir daha yapamadım. ![]() TP-LINK EX530v de mesh diye bir bölüm var.Burdan AX53 routeri kablosuz olarak bulup bağlantı kurabilirmiyim? ![]() TP-LİNK AX3000 ARCHER AX53 de de EASYMESH diye bir bölüm var burdan da yapılabiliyorsa oda olur? Bu konuda yardıma ihtiyacım var? |
|
beta süreci 2025 yılının başında sona erdi ve her iki cihaza da uydu modunda kullanılabilme özelliği geldi görünüyor. denedin mi? şu diğer sorduğun soru için öncelikle, bazen bir restart sorunu çözebilir. güncelleme yaptıysan eğer, eski versiyona dönüp deneyebilirsin. sonrasına keenetic hopper'da log ayarını hata ayıklama moduna (debugging) getir ve log tut. pppoe bağlantısı yaparken, yaptıktan sonra ve kesildiği dediğin anı da içine alacak şekilde logları kaydet ve ai ile paylaşırsan tam bir cevap alırsın. loga muhtaç kalırsan eğer, mevcut durumda mac klon da var ise ve buna rağmen internet gidiyor ise derin bir depmeye (dpi) maruz kalmış olabilirsin. :D dpi'ye internete çıktıktan sonra maruz kalma durumu var. internete çıkmaama durumu var ise ya pppoe bilgilerin ya da protokol hatası vardır. (otomatiğe al istersen pppoe bağlantı ayar detayını) bu sebeple loglara baksan iyi olur. dpi'ye takılıyorsan eğer, ntware paket yöneticisini aktif edip içine zapret betiğini kur. bu sorununu çözer. |
|
|
Süperonline fiberde 1 yıl, süperonline alt yapıda vodafon fiberide de 8 aydır sorunsuz kendi routerimi kullanıyordum. Keenetiği sıfırlayıp tekrar kurdum. Şimdilik net var,gitmedi.Vodafon fibere abone olduğumda dpi yoktu sonradan geldi.Son zamanlarda arayüzden ıss dns yoksayı işaretleyip farklı cihazlara aduard ve claudfare dns ayarlamıştım.İnternetin gitmesinin bununla alakası olabilirmi?Şu an dns olarak ıssnin dnsi kullanıyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 3 Temmuz 2026; 20:20:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Açıklama için teşekkür ederim.Daha önce sadece reklam önlemesi için routerde adguard dns i kullanıyordum. Oda arada sorun oluyordu. Kaldırınca düzeliyordu. Kullandığım cihazlara elle adguard girdiğimde oluyor.Hangisi daha az sorun çıkarırsa öyle kullanırım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|