Şimdi Ara

Wide Screen oyun yamaları! Toplam 18 adet oldu! Universal WS Gamer Patcher! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
1
Favori
100.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben arkadaşın evinde baktım. O çözünürlüklerin hepsi var gerçekten.

Yamasını kurmadıysan bir de yamayı kurmayı dene...

Orjinalden alıntı: legaLAlien

Warcraft3 ve Frozen Throne yamasını bulan varmı?

Eklendi

Aynı yolla Frozen Throne'u da wide olarak oynayabilirsin...
    İmza stiliyle oynayıp berbat eden yöneticiye teşekkürlerimi sunuyorum :)
  • Burda bütün oyunların yamaları mevcut ;

www.widescreengamingforum.com

Orjinalden alıntı: SorrowOcean

Belki konunun biraz dışı ama sanırım burada cevap bulabilirim soruma
    Bu oyunlardaki çözünürlük sorunsalı sadece ws'lerde mi var yoksa bütün lcd monitörlerde mi?

Normal kare LCD monitörlerde böyle bir sorun söz konusu değil. Aslında WS'deki bu durum öyle aman aman bir sorun değil :) WS monitörlerden en iyi görüntü kalitesini kendi doğal çözünürlüğünde (yani desteklediği maximum çözünürlük) ve 16:10 yada 16:9 oranlarındaki çözünürlüklerde alırsın. Mesela 1280x768, 1280x900, 1440x900 vs gibi... Bir çok yeni oyunda wide çözünürlükler olduğu gibi eski oyunların bir çoğunda olmayabiliyor. Fakat cfg uzantılı dosyalarda oynama yaparak ya da registery hack gibi yöntemlerle istediğimiz çözünürlüğü manuel olarak ayarlama şansımız var. Yani bir sorun teşkil etmiyor bu yöntemlerden sonra...

Yeni nesil oyunlar için firmalar üzerlerine basa basa HD destekli wide screen TV'leri ya da monitörleri öneriyorlar. Artı olarak yıllardır sinema salonlarından aşina olduğumuz geniş ekran seyir keyfi de artık evlere giriyor bu sayede. Yani WS'lerde yeni başlayan ve uzun süreli bir gelecek var

• güzel başlık
    eline sağlık

Orjinalden alıntı: TheGreat

Normal kare LCD monitörlerde böyle bir sorun söz konusu değil. Aslında WS'deki bu durum öyle aman aman bir sorun değil :) WS monitörlerden en iyi görüntü kalitesini kendi doğal çözünürlüğünde (yani desteklediği maximum çözünürlük) ve 16:10 yada 16:9 oranlarındaki çözünürlüklerde alırsın. Mesela 1280x768, 1280x900, 1440x900 vs gibi... Bir çok yeni oyunda wide çözünürlükler olduğu gibi eski oyunların bir çoğunda olmayabiliyor. Fakat cfg uzantılı dosyalarda oynama yaparak ya da registery hack gibi yöntemlerle istediğimiz çözünürlüğü manuel olarak ayarlama şansımız var. Yani bir sorun teşkil etmiyor bu yöntemlerden sonra...

Yeni nesil oyunlar için firmalar üzerlerine basa basa HD destekli wide screen TV'leri ya da monitörleri öneriyorlar. Artı olarak yıllardır sinema salonlarından aşina olduğumuz geniş ekran seyir keyfi de artık evlere giriyor bu sayede. Yani WS'lerde yeni başlayan ve uzun süreli bir gelecek var

teşekkürler

• Bu ayarları WarCraft için deneyen var mı?
  • 22" viewsonic sahibi olarak bu ws desteklemeyen oyunlarda ufak yazılım yada birkaç config dosyasındaki değişklerlerle oyunların Widescreen modunda çalıştırılmasına birkaç deneyiyimi aktarim. Öncelikle hiçbir gerçekte ws desteklemeyen oyun WS modunda çalışmıyor. Oyunları sadece ws çöz. lerde oynuyabiliyoruz ama cisimlerin grafiklerinde uzamalar oluyor. Hiçbir program yada ayar ile WS olmayan oyunları WS li LCD lere tam oturtamıyorsunuz.

Örneğin bfm2witch king i 1680 çöz. de de 1440 çöz. de de oynasanız görülebilir alan değişmiyor. Ve sadece kendi desteklediği çöz. lerde görülebilir alan değişiyor. Ve bu ws çözünürlüklerinde hep ekranda uzamalar oluşuyor. Yuvarlaklar elips şekilnde çıkıyor. Bu aynı şekilde most wanted da da bu şekilde.

Gerçek anlamda ws çöz. farkını görebilmeniz için titan quest gibi orjinalinde ws yi destekliyen oyunlar oynamanız gerekiyor.

• Hiçbir ayar yapmadan da bu şekilde de oynanıyor zaten. Sonuçta stretch yapıyor.

Orjinalden alıntı: stealth

Hiçbir ayar yapmadan da bu şekilde de oynanıyor zaten. Sonuçta stretch yapıyor.

o kadar programın ve ws için forum açılmasının amacı ws çöz. oynamak zaten. Tüm çöz. ekranı doldurması yeterli olsa millet o kadar program için uğraşmazdı.
  • @Sith, hocam bence yanlışın var. Ben bu yöntemlerle oyunda WS desteği olmasa bile istenilen ideal netliği kesinlikle alıyorum. Most Wanted ve Battlefield 2'de böyleydi özellikle... 1440x900 çözünürlükte oynuyorum ve diğer oyunlardan aldığım netliği yakaladığıma eminim. Bu yöntemlerin amacı da zaten bu. Yoksa senin dediğin gibi olsaydı saçmalıktan ibaretti...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGreat

@Sith, hocam bence yanlışın var. Ben bu yöntemlerle oyunda WS desteği olmasa bile istenilen ideal netliği kesinlikle alıyorum. Most Wanted ve Battlefield 2'de böyleydi özellikle... 1440x900 çözünürlükte oynuyorum ve diğer oyunlardan aldığım netliği yakaladığıma eminim. Bu yöntemlerin amacı da zaten bu. Yoksa senin dediğin gibi olsaydı saçmalıktan ibaretti...

Netlik değil sorun. Ben bfm2 de most wanted ile bir sürü ss alıp denedim. Tüm çözünürlüklerde ekranda yayılma var. Hiçbir görüntü ekrana tam oturmuyor.

En basitten şöyle deneyibilirsiniz : bir oyunu kendi orjinal çöz. ile mesela 1280 de ss alın sonrada yukardaki yöntemlerle ws açıp 1440 da ss alın. Özellikle yuvalar nesnelere dikkat ederseniz yayılma oluyor. Ve özellikle görülebilir alan kesinlikle değişmiyor. Straeji oyunlarında mutlaka değişir çünkü.

Tüm oyunlarda yapıp yapmadığını bilmiyorum tabi ama genel durum bu kanlımca.

• quote:

Orjinalden alıntı: Sith

quote:

o kadar programın ve ws için forum açılmasının amacı ws çöz. oynamak zaten. Tüm çöz. ekranı doldurması yeterli olsa millet o kadar program için uğraşmazdı.

Farklı birşey mi söyledim? Diyorum ki adamlar boşuna uğraşmış ben hiçbir ayar yapmadan bu adamlar gibi oynuyorum oyunu.

quote:

Orjinalden alıntı: Sith

quote:

Farklı birşey mi söyledim? Diyorum ki adamlar boşuna uğraşmış ben hiçbir ayar yapmadan bu adamlar gibi oynuyorum oyunu.

ekrana tam oturan oyunlarda var. Bunun için uğraşmışlar. Yapabildikleri de var yapamadıklarıda. Boşboşuna uğraşmışlar dememek lazım arkadaşım. Ama genelde başarısız gördüm bende.

Birde en önemlisi bazı oyunlar 1280 den yukarısına çıkamıyor. BU programlarla üst çöz. çıkabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sith -- 10 Ocak 2007; 23:38:07 >

• Valla @Sith, haklı olabilirsin ama açıkçası ben istediğim netliği ve kaliteyi anlattığın şekilde bile olsa alıyorum. Sonuç alarak beni bağlamıyor objelerin ekrana yayılması. İstediğim gibi oluyor mu, oluyor :)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.