Şimdi Ara

Wİ-Fİ AMPLİFİKATÖR DEVRE ŞEMASI ARIYORUM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde USR 5417 model bir wireless kart var ve çekim gücü pek tatmin edici değil. Uzun mesafeli bir bağlantıya ihtiyacım var. El yapımı antenlerin çoğunu denedim. Ama yeterli olmuyor. Bu yüzden televizyonlara bağlanan tarzdan 2.4 Ghz de çalışan bir yükseltici yapıp bağlayabilirmiyiz acaba? Elinde bu konuda kaynak olan var mı? Yardımcı olabilecek arkadaşlar arıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_lord -- 6 Temmuz 2008; 13:09:56 >



  • google de aratın birçok şema bulabilirsiniz ve rf2126 diye aratırsanız karşınıza mutlaka çıkacaktır...sorun şu ki bu yükselteçlerde kullanılan entegre yada transiztörleri Türkiyede zor bulursunuz..
    kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhan000 -- 6 Temmuz 2008; 13:34:23 >
  • neden yükselteç yerine kazancı iyi bir anten yapmayı denemiyorsunuz tr de bu tarz malzeme bulmak zor çünkü
  • internette olan özellikle anfi şemalarının çoğu arızalı çıkıyor arızalı olmasada sesler tam olarak frekensında alınamıyor onun içinde anfi tamircisi olmak gerekio veya öyle bir kişiden yardım almak gibi.iyi bir amplifikatör istiyorsan power amplifikatör lerin içinde bulunan anfi kartlarını yap bakarak onlarda 100% lük doğruluk var bide piranfi katı topladın mı güzel olur geriye hop. kalıo onu da sen ayarlarsın artıl dimi:)))
  • (: arkadaş ses amfisiyle karıştırdı sanırsam..
  • Sorun şema değil, malzemeyi bulmak olacaktır..

    Ama size bir örnek eleman söyleyeyim: SNA-486.. Türkiyede bulunabilen, 17 dBm kadar çıkış verebilen bir alettir.

    Ama size şunu söylemek isterim. Çıkış gücünü artırmanız, mesafeyi artırmaz. Oda içinde iseniz, çıkış gücünü nereye çıkarırsanız çıkarın, netice alamazsınız. Uzak mesafe erişim ancak çatıdan çatıya makul netice verir. O da şöyle, her ne kadar kullandığınız antene son derece bağlı olsada, antenler birbirini görecek, mesafenin tam ortasında, iki anten arası çizginin etrafına çizeceğiniz mesafenin 1/200'si kadar çemberin çapı içinde çatı vs. olmayacak (fresnel zone)..

    Bu durumda, işte o fresnel zonedan kurtarmak için, yüksek kazançlı ve dar hüzmeli anten kullanmanız şart. Dar hüzmeli anten kullanınca da, öyle bir yükselticiye pek ihtiyacınız kalmaz..




  • Bana kalırsada iyi bi anten iş görür . Örneğin Planet in 20 dbi outdoor anteni , fiyat ve mesafe bakımından çok ii olur. Fiyatıda 70 ytl civarı genelde ve tek olumsuz yanı antenin uzunluğunun 1 metre civarında olması ( koyacak yer bakımından yoksa 3 metre olsun kim takar dimi :-) . Eğer bu anteni düşünürseniz bir çok firmanın stoklarında kalmadığını göreceksiniz , fakat google da internetten satış yapan bazı firmalar da bulanabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoBeNzO -- 10 Temmuz 2008; 21:58:48 >
  • Bu tür antenlere gerek yok.. Zira boylarına, fiyatlarına göre iyi netice vermezler..

    Dediğim gibi, anteni çatıya koyacaksınız ki, ciddi bir mesafe sağlayabilesiniz. Bu durumda, ofset olmayan bir çanak bulun. Çanağın LNB yerine cihazın antenini denk getirin..

    Böyle yaparsanız, en ekonomik ve güçlü çözümü uygulamış olursunuz. 60cm çanak yaklaşık 30dBi kazanç demektir. Her iki yönde 60dBi eder. Bu da, ufuk çizgisine kadar size yeter, kaba bir hesapla, 30km..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.