Şimdi Ara

Where are you from?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu soru okullarda İngilizce dersinde tüm sınıflarda vardır. 4. Sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm sınıfların müfredatında vardır.
    Where are you from?
    I'm from Turkey
    I'm from Adana

Peki öğretmenler bize bu cümleleri nasıl çevirirler:
    Where are you from? Nerelisin?
    I'm from Turkey. Türkiyeliyim.

Eğitim hayatımda en az 9-10 İngilizce hocasının dersine girişimdir. Hepsi de bu şekilde çevirdi. Hiç birisi oradaki 'from' kelimesinin 'den-dan' eki olduğunu, cümlenin karşılığının da 'Neredensin?' olduğunu söylemedi.

Metinlerde from kelimesini gördüğümde anlam veremiyordum. Çünkü bana ögretmemislerdi. Bu kelimenin anlamını abimle 1 saat İngilizce çalışırken öğrendim.

İşte okullarda böyle oktan bir İngilizce eğitimi veriliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bi reklam vardı. Bi kamyon şoförüne İngilizce konusturtuyorlardi. I am from biyer diyordu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yerde böyle çevrilir. Neredensin? Türkiyedenim. Diğeri daha doğal değil miydi? Neredensin desen bile cümleyi kelime kelimesine çevirmiş olmuyorsun zaten.
  • Eğitim kalitesi işte. Where are you from . From ülke biliyor dur çoğu ama dan den işlevi olduğu bilmez

• hocam from kelimesini 4, sınıftan 12 ye kadar öğrenemediysen sende bi sorun vardır.
  • onurmaurer kullanıcısına yanıt
    Ben öğrendim. Birçok kişi de günlük hayatından bir olayla vs öğrenmiştir. Ama okullarda hiç bir hoca bana bu kelimenin anlamını öğretemedi.

• O senin gittiğin okulun dandikliği.

Buna bir örnek de Fransızcadaki "Comment tu t'appelles?" sorusudur. Bu soru İngilizcedeki "What's your name?" karşılığı değildir. Tam anlamı "Sana nasıl seslenirler?"dir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.