Selam arkadaşlar. Gittigidiyor da İzmirli bir satıcı Atlantic 400 satıyor 390YTL ye. Sanırım normal fiyatı da bu ama Ankara'da bulamıyorum. Neyse öğrenmek istediğim şu; Wharfedale sitesine girdim ama bu modeli bulamadım. 8.4, 9.6 vs.. var ama bu model yok. Bu hoparlör hakkında bilgisi olan deneyen var mı? Genelde Jazz ve Rock dinlerim, sizce uygun mu? Üç yollu diyor ama sanırım performansı iki yollu gibi.. Ne dersiniz bu fiyata alınır mı?
o kolonu boş ver derim.
hem hafızam fiyatında beni yanıltmazsa(olmadı gider sorarım.) atlantic 400 sıfırı 350ytl peşin alıyordum. 1,5 sene önceydi.
bencede alma
Pekii ne tavsiye edersiniz yerine? Pioneer CS7070 var aynı fiyata
Mesela Pure Acoustics QX900 gördüm yakın fiyata.. Bir kaç sitede incelemelerine baktım fena diil diyorlar..
vallahi sesi nasıldır bilmiyorum ama Pure Acoustics QX900 ün iyi olduğunu söliyen bir kaç arkadaşım var. sesini iyice bir dinle hoşuna gidiyorsa kaçırma. saygılarımla
quote:
Orjinalden alıntı: drhardware
Pekii ne tavsiye edersiniz yerine? Pioneer CS7070 var aynı fiyata
alma.
pure acoustics çin malıdır. dinle öyle al.tavsiye listeme girmez.giremez belki de. ama ucuza...
İyi de Wharfedale de Çin malı ! Başka türlü 500-600 YTLye hoparlör satamazlar ki. Gerçek İngiliz malı bişeyler 1000€ dan başlıyor.
wharfedale 9.6 çin malı. ama önerilir. atlantic 400-500 ün yerine.
vallahi arkadaşlar kullanıyordu ben hiç dinlemediğim için böle yorum yaptım kusuruma bakmayın.
bidaha olmaz saygılarımla
Pioneer CS serisi hoparlörden uzak durun.
Yani illa wharfedale diyorsunuz öyle mi? Ama 9,6 850YTL... İyi para yani.
wharfedale 9.6 ya odeyeceginiz paraya son kurusuna kadar helal olsun diyeceksiniz ve fiyatina gore cok cok ustun performansi var inanamayacaksiniz
quote:
Orjinalden alıntı: drhardware
Yani illa wharfedale diyorsunuz öyle mi? Ama 9,6 850YTL... İyi para yani.
wharfedale sordunuz. yoksa başka şeyler de var hangisini bileceğiz ki..
illa ki dinleyeceksin.
O da doğru... Neyse benim illa Wharfedale diye bir takıntım yok. Uygun fiyata kaliteli bi 4/8 ohm seçenği tavsiye edebilirmisiniz?
uygun fiyat bak işte o zor. piyasa geneli bir değil. ist. sanıyorum seçeneklere bakmalısınız. sanıyorum 9.6 ilk çıktığına fiyatına zam gelmiş. zam olmadan önce ki fiyatı varsa 9.6 seçenek olarak karşımızda. ben ne olursa olsun bütçeyi genişletmek gerektiğini ifade ederim hep.
dostum bende atlantic400se var. kesinlikle tavsiye ederim. son volume yaklaşamadım komşulara ayıp olmasın diye. ses fazlasıyla doyurucu. çin üretimi olmasını dert etme malum işçilik ucuz diye çoğu dünya markası fabrikayı çine kurdu.
Tavsiyen için saol dostum. Ama geçen aylardan birinde 9.6 aldım. Sanırım seninki biraz geç kalmış bir tavsiye
drhardware dostum diamond atklantic 400 den çok daha iyi bunu net ifade edebilirim. eğer hala duruyorsa Konya Sok.da daha önce bahsettiğim Atsan Elek. gidip orada atlantic 400 ve bir kaç modeli görebilirsin.ne dediğimi anlayacaksın. işe yaramaz hop. değil mi? işe yarar ama ne kadar? zayıf ve fazla güçlü amplide bumm gırrrlama vari boğulma yapacaktır. tiz sürücü dome tweetr değil değil piyasa da satılan 3-4ytl lik tiz lere benziyor.(o tizlerin kalitesinde olduğunu söylemiyorum.) bas sürücüleri hoşuma giderdi ama bir yere kadar çok kaliteli değil. Dali AXS-8000 bas sürücülerine benzetirdim. kısaca 400 için boş ver demişsek vardır bir bildiğimiz. eğer hala duruyorsa Hoşdere Cad.si üzerinde Atakule ye doğru giderken solda (yanılmıyorsam 50mt. geride Tekno Sa olacak.) Wharfedale hop. satılan bir yer vardı. Atlantic 400 görmüştüm.oto hop. de satılıyordu hala duruyorsa...
Walla bi ara epey niyetlenmiştim fiyatından dolayı. 350YTL ye mi ne gittigidiyorda satıyordu İzmirli bir vatandaş. Hatta aynı fiyata Xarus da satıyordu ama şeklen Atlantic daha şık duruyordu. Açıkçası senin ve bi kaç arkadaşın uyarısından sonra vazgeçtim. O dönemde Atsan'da biriyle görüştüm, ellerinde tutmadıklarını söyledi, sebep olarak da çok pahalı olmasını gösterdi. Ellerindeki listeye baktığımda haklı olduğunu gördüm. Atlantic 400 ün fiyatı neredeyse 600YTL yi buluyordu. Aslında firmanın kötü reklamını yapmamak için daha önce yazmadım ama 750YTL ye 9.6 alınabilirken kimse dönüp Atlantic almaz heralde bu fiyata. Neyse sonuçta şu an elimdekinden memnunum. Özellikle Demir Home Cinemadaki dinlemeden sonra!