Şimdi Ara

Westworld gerçek oluyor: Robot at tanıtıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kabeyi pusulayla gösterebilir mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 8 Nisan 2025; 20:35:29 >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Yapabileceği ortamı sağlamak derken?

Çok çocuk doğurarak çoğalma fikri tamamen kafa sayısının ve kol gücünün devletler ve yönetimler için aşırı önemli olduğu ilkçağ ve ortaçağdan kalma içdürtüsel bir yaklaşım. Tokyo'nun 38 milyon olması İstanbul'un 20 milyona dayanması da hep bu plansız kafanın eseri. Zaten insanlığın 1950'lerle başlayan nüfus artış ivmesinin sürdürülebilir olmadığı ne yazık ki sonuçları ile ortada. Yapay zekanın ve yapay zeka destekli akıllı makinelerin aşırı verimli çalıştığı yakın gelecekte mevcut istihdam olanaklarını hızla tükeneceği, dünyada bir şey üretme şansı bile bulamayacak çoğunluğu gençlerden oluşan tamamen bağımlı milyarlar olması kaçınılmaz görünüyor. Çevrenize baktığınızda bu sürecin çoktan başladığını göreceksiniz.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    troll oldugumu kanitla.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erniko34 E kullanıcısına yanıt
    Açıklaman yok belli ki, lafları geveleyip duruyorsun. Bence yeterli bir kanıt.

• alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Çocuk sahibi olma insanlığın temel iç güdüsü insanlığa yapmayın demek kısıtlayıcı bir yaklaşım.

Yapay zeka alacak deniliyor ama fabrika çıktığında da böyle denmişti.

İnsanlık yeni meslekler bulur eğitim kalite artar sorun çözülür. İnsanların sorun çözme yetisini hafife almayın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TRANSFORMERS esintisi ütopik düşünceden ibaret.

hiç bir zaman gerçek olmasına gerek yok.

görüntü bile yapaydan ibaret.

• gun kullanıcısına yanıt
    Üstadım söylediklerim çok açık. İsterseniz bütün bu sorunları görmezden gelmeyi seçebilirsiniz fakat konuyu çocuk sahibi olup olmamaya ya da bu konuda ki yasaklamalara dayandırıp sanki bu tarz bir söylemde bulunmuşum gibi ad hominem yapmayın lütfen.

Cehaletin yaygın olduğu toplumlarda çocuk yapma oranı da artıyor, bu durum toplumda zaten düşük düzeyde olan kişi başına düşen kaynakların daha da azalmasına, işsizliğin ve suç oranlarının daha da artmasına ve toplumdaki bireylerin bu durumdan en önemli çıkış noktası olan kaliteli eğitime ulaşmasının imkansızlaşmasına yol açarak tam bir kısır döngü yaratıyor. Kaliteli eğitim alabilen ya da gerçekten deha mertebesinde olan çok az sayıdaki insan da imkanları daha iyi olan ülkelere gitmeyi tercih ediyor.
    Bunun aksine eğitim ve farkındalık düzeyinin gelişmiş olduğu toplumlarda ise insanlar dünyaya getireceği çocuğun geleceği hakkında daha bilinçli yaklaşıyorlar. Bütün bunların hem çeşitli nedenleri hem de sonuçları var tabii. Üzerinde sayfalarca konuşulabilir. Ancak bütün bu tabloyu yadsıyor ve görmezden geliyorsanız söyleyeceğim pek bir şey kalmadı diyebilirim.

Yok katılıyorum size kusura bakmayın sizi gücendirdiysem. Sizde haklısınız ama benim kanım nüfusun düşmesi değil en azından düşük düzeyde büyümesi hem ekonomik hemde insanlık için yararlı.

Ayrıca şunada inanıyorum insanlar çocuklarına çok iyi şeyler vermek istiyor ama gerçek tam olarak öyle olmuyor gördüğüm bizim ki gibi az çok sosyal bir devlette adam olacak adam oluyor.

O yüzden çok çocuk bu olasılığı arttırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 9 Nisan 2025; 19:50:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2050 mi O zamana kadar kim öle kim kala.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bir Devletin var olması için insan gerekir. İnsan olmazsa vergi olmaz, ordu olmaz emeklilik olmaz.... Japonyada doğum oranları Güney Kore gibi çok düşük olduğu için nüfus hızla yaşlanıyor. İlk etkisi emekli maaşlarının düşmesi olacak. Çünkü emeklilik sisteminde kural 4 çalışanın 1 emekliyi finanse etmesidir. Bu olmazsa dışarıdan ekstra finansman sağlanması gerekir. (Türkiye gibi.) Doğum oranı 6,6 doğum/1.000 nüfus (2023 tah.) Ölüm oranı 11,7 ölüm/1.000 nüfus (2023 tah.)
    tr.wikipedia.org
    Japonya demografisi - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Japonya_demografisi
    Yani her 1000 kişi başına nüfus her yıl 5,1 (11,1-6,6=5,1) kişi düşüyor. Nüfusu 125.000.000 olarak alırsak Japonya nüfusundan her yıl 637.500 kişi azalıyor. Sizin dediğiniz gibi pembe bir tablo olsaydı Japonya nüfusu arttırmak için teşvikler vermezdi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.