ben vazgectim bu üründen sürekli ileri tarihe atip duruyolar gelis tarihini
cihaz elime fransadan ulaştı. yaklaşık bir 3 saattir kullanıyorum. sony 40v3000 tv ve jvc th-s3 hometheater'a bağladım.
şu an destiny's child live in atlanta 5.1 (mkv) olarak dinliyorum ses mükemmel görüntü ve renkler çok iyi değil ne yazıkki.
1080p matrix 1 ve 720p matrix 1'e göz attım ikisindede tam ekran oynatamadı delirtti beni. Birini 4:3 müş gibi oynatıyor ekran ortasında bir kare içinde diğerini yukarı ve aşağıdan basık komedi durum. bir yolunu bilen varsa söyleyebilir :).
720p dizileri de tam ekran oynattı. mkv'den mkv'ye fark var kısaca. kalite kaybı var ama. kısaca bütün videolarda bir "noise" var.
divx'leri de düzgün oynatıyor fakat çok kalitesiz geliyor insana :)
hdd'de bulunan dvdleri de asla tam ekran oynatamadım. ve dvd çalardan daha kalitesiz oynattı.
bu arada 500 gb'lık hdd'yi 40 dkda falan indeksledi...
wmv'leri okuyamaması sorunu bana ne kadar çok wmv'm olduğunu hatırlattı. :)
menüler arasında gezinirken bir gecikme sorunu var hele mp3 dinlerken baya bir yavaşlayabiliyor bu tepkisizlik anında insan ister istemez 2 kere enter'a basıyor ve de bu cansıkıcı sonuçlara yol açabiliyor.
mp3 konusuna gelince tag'leriniz doğruysa ve albumleri kütüphaneden açmak alışkanlığınızsa kafayı yersiniz bu aletle. albumler arasında gezinmek gerçekten bir işkence halini alıyor. playlist yapıp içine atmak farz.
kumandası fazla işlevsiz geldi bana daha çok düğme kesinlikle olmalıydı tamam küçük de, olmuyor yani... hele mp3 taramak için.
tasarım olarak çok güzel wd 500 home premium yarısından küçük. 4'te biri hatta.
menüsü de şık duruyor.
5+1 ses dinlerken kendini affettirmese keşke almasaydım diyebilirdim. şimdi firmware çıksın diye bekleyeceğim sanırım :).
Oncelikle hayirli olsun witchdoktor, X264 filmleri sorunsuz oynatti demissin ancak benim player oynatamadi x264 leri, h264 lerde yada mkv lerde sorun yok ancak X264 ler sorunlu bende tam isimlerini bana PM den atarsan sevinirim filmlerin.
Ses konusunda ise option tusuna basarsan film oynarken ilk secenek uzerinden Audio channel 1/2/3 (kactane varsa) farkli dillerdeki stream leri secebilirsin.
x veya h264 olmasi onemli degil 2side ayni ssey zaten cihazda avileri oynatmak icin yaninda verilen cd icindeki program ile convert etmeniz gerekli.fakat her avi icin bu gereklimi bilmiyorum
Ben de vazgeçtim, zaten ps3 alma planım vardı, buna verecegim 200 ytl ps3 fonuna aktarıp mkv'leri orada seyrederim artık. tabi blueray player ve oyun da cabasi :)
quote:
Orjinalden alıntı: selodonanımhaber
Sanalmarketim anasayfada duyuru yapmış. "WESTERN DIGITAL WDAVP00BE WD TV HD Media Player Ocak Ortasında Stoklarda. Bizden Ayrılmayın" diye...
Çatlatacaklar bizi yani. Ocak ayı ortası dediği, daha en az 1 ay var demek. Hatta Ocak sonunu bulur onun satışa çıkması.
İyi de mkv'lerin hepsi x264'le kodlanmış değil mi? Mediainfo programıyla elimdeki bütün mkv'lere baktım. Hepsi x264'le kodlanmış. Zannedersem orjinal bluray'ler h264'le kodlanmış oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Xanu
Oncelikle hayirli olsun witchdoktor, X264 filmleri sorunsuz oynatti demissin ancak benim player oynatamadi x264 leri, h264 lerde yada mkv lerde sorun yok ancak X264 ler sorunlu bende tam isimlerini bana PM den atarsan sevinirim filmlerin.
Ses konusunda ise option tusuna basarsan film oynarken ilk secenek uzerinden Audio channel 1/2/3 (kactane varsa) farkli dillerdeki stream leri secebilirsin.
ben de bu üründen vaz geçtim onun yerine çok güçlü bir pc topladım mkv lerimi bu şekilde sorunsuz izliyorum. sonuçta bunu alıp ta pişman olmak ta var.
ps3 e de altyazıyı gömmek gerekıyor oda çözüm degil bence
htpc toplamakda bana cok uzak gelıyor cunku tv nin yanında pc yi görmek istemıyorum..
ps3 te 3.8 gb uzeri filmleri oynatamazsiniz fat32 desteklidir.pc icinde hdmi destekli ekran kartinin 100 usden ucuz oldugunu sanm iyorum. ayrica bu cihaz mobil oldugu icin arkadasiniza bile fil izlemeye goturebilirsiniz.bu buyuk avantaj ayrica tvnin yaninda pc kasasinin gorunmemeside cabasi
benım bi sorum daha olacak lcd ye hdmi den bağlayacagım ama ses icin logitech z 2300 üm var
mkv leri oynatırken sorun yaşarmıyım ses olayında?
foreone dostum senin 4;3 sorunun ya tv ayarindan yada medyanin kayit yapilirken 4;3 secil mesinden kaynaklaniyor.tvnin ayari ile oynarsan o konuyu cozebilirsin.yanliz dikkat et ekrani buyuttun diyelim 16;9 filme gectiginde ekran kenarlarini kaybedebilirsin bir diger Konuda noise problemi sanirim bu sendeki medyanin kalitesiyle alakali.
optik girisi varsa yasamazsin
bende sunu sormak istiyorum dvd deki iso dosyasini nasil olsturabiliriz acaba cihazda denemek istiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: civcivx
quote:
Orjinalden alıntı: selodonanımhaber
Sanalmarketim anasayfada duyuru yapmış. "WESTERN DIGITAL WDAVP00BE WD TV HD Media Player Ocak Ortasında Stoklarda. Bizden Ayrılmayın" diye...
Çatlatacaklar bizi yani. Ocak ayı ortası dediği, daha en az 1 ay var demek. Hatta Ocak sonunu bulur onun satışa çıkması.
Site içinde de "Güncel Fiyatıyla Aralık Ayı Sonunda Beklenmektedir." yazıyor . Bu ürün Marttan önce gelmez. Tabi o da iyimser tahminle.
Arkadaşlar bu cihazın dvd leri ve divxleri upscale yapma özelliği var mı? Sanki bu başlıkta bir yerlerde okumuştum bu tarz bir şey. Sorma nedenim de şu bu cihazı mı almak daha iyi yoksa HTPC mi toplamak ona karar vermeye çalışıyorum. malum HTPC lerde upsclae denen bir olay ne yazık ki.
İlk firmware güncellemesi sonrası düzelirse ne ala, yoksa alınmaz bu cihaz.
quote:
Orjinalden alıntı: furtem İyi de mkv'lerin hepsi x264'le kodlanmış değil mi? Mediainfo programıyla elimdeki bütün mkv'lere baktım. Hepsi x264'le kodlanmış. Zannedersem orjinal bluray'ler h264'le kodlanmış oluyor.
MKV'lerde istenilen kodlama kullanılabilir, aynen AVI'de olduğu gibi. Ama MKV'lerin birçoğu x264 ile kodlanıyor, benzer şekilde AVI'lerin de çoğu xvid ile kodlanmış durumda.
x264, serbest kaynaklı bir H.264 implemantasyonu, yani freeware olması dışında bir farkı yok. HD sürümlerin hemen hepsi x264 (=H.264) ile kodlanmış durumda (nadiren de xvid ile).
BluRay'lerde ise MPEG2, H.264 veya VC-1 ile kodlanmış videolar bulunabiliyor.
@unpop PS3, malesef MKV/x264 HD medyaları adam gibi oynatamıyor. Yani şu anda bu cihazın yerine geçebilecek bir cihaz değil. NTFS de desteklemiyor, bu nedenle >4GB dosyaları kullanmak da zor. PS3'e kurulan Linux da, nativ sürücüleri olmadığından, VLC Player gibi programlarla 720p/1080p medyaları oynatamıyor. Yani PS3 işi yaş. Oynatabilmesi için konversiyondan geçirip altyazıları da gömmeniz gerekiyor. Bu işlem de reencoding nedeniyle kalite kaybına yol açmak yanında, 12GB'lik 1080p/x264 video'nun kaliteli dönüşüm işlemi güncel CPU'larla saatler sürer.
Arkadaşlar, bir arkadaş ABD'den 2 adet WD TV getirdi, $150'den satmayı düşünüyor. Almayı düşünenler PM atabilirler.