Şimdi Ara

WEP mi WPA mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
28.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • wpa yada wpa2 + sadece kendi pc ne mac izni en güvenilir yol şimdilik
  • bence wep çünkü hem daha guvenlı en azından bana oyle gelıyor :))birde modemden ıp kısıtlama getır senın bıldıklerın dısında baglanamasınlar cunku bılıyorsun kı wiresles şifreside 1 saat kadar kısa surede cozuluyor :(
  • Şifreleleme yapmak internet bağlantı performansını düşürüyormuş.Çünkü aynı anda datalar havadan yollanırken bir yandan şifrelenmesi hızda yavaşlamaya neden oluyormuş.Bu bakımdan ele alırsak wep mi yoksa wpa mı daha iyidir.Yanına bir de mac filtreleleme eklense daha mı iyi olur yoksa daha mı kötü olur.kısacası şifreleme nedeniyle hız kaybı hangisinde daha çoktur acaba arkadaşlar??

    Benim yakınımda öyle internetimi kullanabilcek wireless şifrelerimi falan çözebilecek insanlar evler yok.Hatta doğru dürüst bilgisyardan anlayan insanlar bile yok.bu nedenle gereksiz kasıp performans kaybı yaşamak istemiyorum..hepten şifresiz kullanacam ama bu sefer de iyice açık vermek istemiyorum.günün birinde meraklı biri çıkar gelir kapsama alanıma giriverir belli olmaz.Hoş wirelessim sürekli açık değil.işim oldukça açıyorum.Masaüstü PC deki kusb modemle bağlanıyorum esas olarak..

    Şehir merkezinde işyerlerine yakın yada laptop laptop kurtlarının yoğun olduğu bir yerde yaşasam neyse.Benei için öncelik performans yani...


    Daha performanslı bağlantı için WEP mi WPA mı???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 27 Ocak 2007; 23:52:03 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mechul19

    bence wep çünkü hem daha guvenlı en azından bana oyle gelıyor :))birde modemden ıp kısıtlama getır senın bıldıklerın dısında baglanamasınlar cunku bılıyorsun kı wiresles şifreside 1 saat kadar kısa surede cozuluyor :(


    Dediğin gibi sana öyle geliyor, wep oldukça eskide kaldı. WPA şart..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LokmanHekim

    Şifreleleme yapmak internet bağlantı performansını düşürüyormuş.Çünkü aynı anda datalar havadan yollanırken bir yandan şifrelenmesi hızda yavaşlamaya neden oluyormuş.Bu bakımdan ele alırsak wep mi yoksa wpa mı daha iyidir.Yanına bir de mac filtreleleme eklense daha mı iyi olur yoksa daha mı kötü olur.kısacası şifreleme nedeniyle hız kaybı hangisinde daha çoktur acaba arkadaşlar??

    Benim yakınımda öyle internetimi kullanabilcek wireless şifrelerimi falan çözebilecek insanlar evler yok.Hatta doğru dürüst bilgisyardan anlayan insanlar bile yok.bu nedenle gereksiz kasıp performans kaybı yaşamak istemiyorum..hepten şifresiz kullanacam ama bu sefer de iyice açık vermek istemiyorum.günün birinde meraklı biri çıkar gelir kapsama alanıma giriverir belli olmaz.Hoş wirelessim sürekli açık değil.işim oldukça açıyorum.Masaüstü PC deki kusb modemle bağlanıyorum esas olarak..

    Şehir merkezinde işyerlerine yakın yada laptop laptop kurtlarının yoğun olduğu bir yerde yaşasam neyse.Benei için öncelik performans yani...


    Daha performanslı bağlantı için WEP mi WPA mı???


    İnternet performansını düşürmez. Wi-Fi bağlantı hızını düşürüz, İşlemci kullanımını arttırır (bazı adaptörlerde), deneyim edinmedim ancak pingleride yükselttiği söyleniyor. Dezavantajları bunlardır. Ancak eğer çok kötü bir bağlantı yoksa yani örneğin 24mbps hızında bir wi-fi bağlantı sağladığınızda Şifrelemek sizin network hızınızı düşürür ancak ülkemiz koşullarında verilen en iyi ADSL hızı olan 2Mbit için yeterde artar derecede hızlı bir Wi-Fi performansı kalır. Belki dediğim gibi deneyim edinmedim ancak ping leri biraz yükseltebilir ancak çokta yükselticeğini sanmıyorum belki birkaç milisaniye, çok aşırı derecede oyuncu değilseniz hiçbir şekilde sorun yaratmaz. Ancak Wi-Fi sinyaliniz çok zayıfsa ve ancak 1-2Mbps lik bir Wi-Fİ hızı yakalanabiliyorsa bu durumda şifreleme internet performansınız etkilker, WEP te olsa WPA da olsa... Ama hertürlü WPA tavsiye edilir...




  • WPA iyidir
    belirtildigi gibi MAC filtreleme bilgiyi sifrelemez
    kullanicagin anahtarin 128 bit olmasi ve kolay olmamasida onemli
    su an memleketimizde buyuk bir kablosuz ag coplugu var, insanlar bilincsiz gecen komsunun bilgisayarina girdim, neler gordum neler kotu niyetli bir kisi olsam... (madem degilsin niye girdin demeyin siz olsaniz sizde girerdiniz)
    kendisini uyardim hemen,ayarlarini yaptik sevabina
    is saticilarda bitiyor
    adam mali satimda gerisi beni baglamaz havasinda
  • "Paris'in Tamamı Kablosuz İnternet Kaplanacak

    06-07-2006

    Vali Bertrand Delanoe'nin açıklamasına göre, Paris şehri 2007 sonuna kadar dünyanın en iyi internet erişimine sahip olan şehri haline gelmek istiyor. Bu amaçla şehri bir battaniye gibi öretecek kablosuz bağlantı düşünülüyor.
    Paris şehrinde 2007 içinde 400 bedava Wi-Fi erişim noktası kurulmasının planlandığı ve Internet Servis Sağlayıcı firmalara stratejik gördükleri halka açık noktalara anten kurma izni verileceği bildiriliyor. Vali Delanoe böylece, Paris'in uluslararası rekabet açısından diğer şehirlerin önüne geçebileceğini söylüyor.

    Bedava kablosuz erişim noktaları 2007 başında belediye tarafından yapılacak ihaleleri kazanan firmalarca, park, meydan, kütüphane ve kamuya açık alanlara kurulacak. Böylece 2007 sonunda, şehrin 1/4'inin bedava kablosuz internet battaniyesi altında olması planlanıyor.

    Paris aynı zamanda kablolu bölümde de bir proje yapmış durumda. Buna göre 2010'a kadar "Ultra-Hızlı" olarak adlandırılmak için, şehir içinde fiber optik kablo döşeyen firmaların vergilerinde indirim yapılması planlanıyor. Paris yönetimi şehirdeki binaların % 80'ine bu yolla fiber bağlantı kurulabileceğini öngörüyor.

    Buna göre şehir içinde, ofisler arasında yeni döşenecek fiber kabloların ilk 400 metresi için alınacak verginin % 90'ının kesilebileceği bildiriliyor.

    Biz Paris'i aşkın, modanın, sanatın başkenti olarak biliriz. Anlaşılna bundan sonra internetin - telekomun da başkenti olmaya aday. Ama gördüğünüz gibi, bunlar kendi kendine olmuyor. Yetenekli, vizyon sahibi yöneticilerle oluyor.

    Yazar Notu : Bu haberi okuyan okuyucularımıza bir soru......Vizyon sahibi ülke yöneticileri ile vizyon sahibi olmayanlar arasında ne fark vardır? Düşüncelerinizi aşağıdaki notlar bölümüne yazabilirsiniz. "


    http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=15899 sitesinden alıntıdır .

    İşte aramızdaki fark adamlar bilgiyi paylaşıma nasıl açarız diye uğraşıyor biz de nasıl kısıtlarız veya nasıl bu işi paraya dönüştürürüz diye .

    Kötü amaçlı kullanım için bence endişeye gerek yok zaten parti merkezleri , alış veriş merkezleri , bazı dernekler ve havaalanlarından kamuya açık internet yayını yapılıyor . İsteyen bu yerlerdende bağlanıp amacı doğrultusunda kullanır . Üstelik şifreleme bağlantı kalitesini düşürmekte ve yavaşlatmaktadır . Bu nedenle de baktılar ki kablosuz interneti serbest bırakmak daha akılcı , emin olun yakın zamanda aynı televizyon ve radyo yayını gibi kablosuz internette tamamen serbest olacak . Tabi bizim ülkemizde vatandaşın suyunu sonuna kadar sıktıktan sonra .

    Sevgili arkadaşlar bırakalım artık hangi şifre diye , bunun yerine , bilginin paylaşımını sağlamak için uğraşalım . Ben interneti günlük yazıları okumak ve posta için kullanıyorum , adsl bağlantımı yaymak için kablosuz modem alıp genel kullanıma açacağım . Bu bir yerde de ttnet kasapa tepkidir .
    Şöyle ki ttnet kasap adsl faturasında önce kotayı kaldırsa ve asgari ücretin 350 milyon olduğu yerde bağlantı ücretini de 10 milyon yapsa bütün bunlara gerek kalmayacak . Yaparlar mı ağa babaları imf böyle emir veriyor halkın suyunu geberene kadar sıkın . Umarım beni yanlış anlamazsınız .

    Paylaşıma açılan bu güzel forum ortamında gördüğüm en büyük şikayetlerin adsl ve fatura ile ilgili olduğunu gördükçe pek de yanılmadığımı görüyorum,
    Hepinize sevgive saygılar . Kolay gelsin .




  • İnternet bağlantım 256 Kbps..Yani şifreleme kullanırsam daha önce 26 kb/sn ile yaptığım dowload 20 lere düşmesin,5 saniyede açılan sayfalar 15 saniyede açılmasın tek istediğim bu.Bu yüzden bu güne kadar wirelessde şifreleme kullanmadım.Diyeceksiniz ki deneseydin kendin görseydin sonucu.Ama internet hızları ne yazık ki çok stabil olmadığından zaman zaman olan hız kaybı ADSL den mi yoksa beim şifrelememden mi oluyor? onu anlayamayacağım için işi teorik açıdan anlamak istedim.Hız kaybından kastım bu.Dosya paylaşımı ve kablosuz ağ üzerinden oyun gibi başka özel amaçlarım yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 29 Ocak 2007; 10:51:31 >
  • BEN BİR WEP BİR WPA/WPA2 ARASINDA GİDİP GELİYORUM.
    ÇÜNKÜ BENİM NİNTENDO DSİ XL'İM VAR VE ONLİNE OYNAMAK İÇİN WEP AYARLARINDA OLMASI GEREK AMA BENİM LAPTOPLAR WEP AYARLAYINCA İNTERNETE BAĞLANMIYOR WPA OLMASI GEREK BENDE ÖĞRENDİM AYARLARI YAPMAYI VE HEM KONSOLDAN ONLİNE OYNUYOM LPTOPTAN İNTERNETTE GİRİYOM
  • Wpa2 en iyisi birde mac şifreleme koyarsan kimse senin netine giremez

    Benim pcnin birisi malesef wpa2 yi desteklemior ondan wpa kullanıom
  • WEP 1 saat gibi bir sürede kırılabilirken WPA'nın kaç saat/günde kırılabileceği belli değil. Fakat imkanın varsa WPA2+MAC şifreleme yaparsan kırılma ihtimalini en düşüğe indirirsin.
  • wep 5 dk'da kırılabiliyor yeteri paket toplarsan tabi
    wpa ise 15-20 dk'da (uğraşmaya değmez)
    ben wpa2 kullanıyom girebilen yok, etrafda o kadar wep varken wpa ile uğraşmaya değmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 8 Şubat 2011; 16:24:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ch4ylak

    wep 5 dk'da kırılabiliyor yeteri paket toplarsan tabi
    wpa ise 15-20 dk'da (uğraşmaya değmez)
    ben wpa2 kullanıyom girebilen yok, etrafda o kadar wep varken wpa ile uğraşmaya değmez.


    Deneme amacıyla yaptığım ve özel bir kartla topladığım paketlerdeki wep şifrelemeyi kırmak 5 dakika bile sürmüyordu.
    Şifreleme WPA2 ve harf, rakam, karakter içermeli. Sözlükte geçen "kedim, köpeğim" gibi kelimeler olmalı.
  • 1- Ben uzun alakasız bir ağ adı koydum. Şu an ben bile bilmiyorum. :)
    2- Bu arada ağ adını gizledim.(SSID)
    3- Yine uzun karakterler, sayılar ve harfler içeren alakasız bir şifre koydum. Bu da hafızamda değil, çünkü mümkün değil. :)
    4- WPA2 kullandım.
    5- Bir de MAC filtreleme yaptım.

    Galiba günümüz teknolojisiyle kırılması için 100 sene uğraşılması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vipmail123

    1- Ben uzun alakasız bir ağ adı koydum. Şu an ben bile bilmiyorum. :)
    2- Bu arada ağ adını gizledim.(SSID)
    3- Yine uzun karakterler, sayılar ve harfler içeren alakasız bir şifre koydum. Bu da hafızamda değil, çünkü mümkün değil. :)
    4- WPA2 kullandım.
    5- Bir de MAC filtreleme yaptım.

    Galiba günümüz teknolojisiyle kırılması için 100 sene uğraşılması lazım.

    bahsettiginiz mekan ev ise, eve pek bilgisayarli misafir gelmiyor galiba... ya da geldiginde nasil cozuyorsunuz. mac filtreleme kismi gereksiz bence bosu bosuna modemi yormayin bari.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oasisngn
    bahsettiginiz mekan ev ise, eve pek bilgisayarli misafir gelmiyor galiba... ya da geldiginde nasil cozuyorsunuz. mac filtreleme kismi gereksiz bence bosu bosuna modemi yormayin bari.


    Evet evde kullanıyorum. Teknolojiyle yakından ilgili fazla misafirimiz de olmuyor. Çok sıkıntı değil, ihtiyaç olduğu anda onun mac'ini de sisteme eklerim.

    Bir de aslında pratikliği olmasa kablosuz bağlantıyı da, radyo dalgalarına daha fazla maruz kalmamak için pek istemiyorum. Onun için internete doğrudan kablosuz modemden bağlı değilim. Kablolu modem adsl'ye bağlı iken; kablosuz modem Access Point görevi görüyor. Tek başına masaüstü kullanırken istediğim anda kablosuz yayını %100 bir düğmeyle kesebiliyorum.

    Modemlerin menüsünde de açıp-kapatma seçeneği var. Ama modemlerin çoğu ağı kapatsa bile; radyo dalgası yaymaya devam ediyor...




  • Konuyu hortlatıyorum

    wpa kullanıyorum WPS kapatmalı mıyım ???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atehaa

    Konuyu hortlatıyorum

    wpa kullanıyorum WPS kapatmalı mıyım ???

    wi-fi kullanmıyorsanız kapatmanızda yarar var .onun dışında kapatırsanız zaten router ile kimse giremez . 8 haneli pin kodunuzu değiştirin derim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rusty Ryan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Atehaa

    Konuyu hortlatıyorum

    wpa kullanıyorum WPS kapatmalı mıyım ???

    wi-fi kullanmıyorsanız kapatmanızda yarar var .onun dışında kapatırsanız zaten router ile kimse giremez . 8 haneli pin kodunuzu değiştirin derim

    Teşekkürler yardım için, benim anlamadığım nokta şu wpa ve wep birer şifreleme yöntemleri peki wps ne yani mantığını anlamadım neye yarar çözemedim kısaca ve basitçe anlatabilir misiniz ??




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atehaa

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rusty Ryan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Atehaa

    Konuyu hortlatıyorum

    wpa kullanıyorum WPS kapatmalı mıyım ???

    wi-fi kullanmıyorsanız kapatmanızda yarar var .onun dışında kapatırsanız zaten router ile kimse giremez . 8 haneli pin kodunuzu değiştirin derim

    Teşekkürler yardım için, benim anlamadığım nokta şu wpa ve wep birer şifreleme yöntemleri peki wps ne yani mantığını anlamadım neye yarar çözemedim kısaca ve basitçe anlatabilir misiniz ??

    bir tür güvenlik yazılımı gibi düşünebilirsiniz .ama değildir . şifre genelde modemin alt tarafında olur . yani bir tür standart protokülüdür .
    örneğin modemlerde wps butonu oluyor . bu button evdeki bilgisayarınızın şifre girmeden bağlanması demektir ki .sadece evdeki bilgisayarınız bağlanabilir .endişelenecek bir durum yoktur . çünkü button basmadığınız sürece kimse bağlanamaz .
    en yüzeysel şekliyle anlattım




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.