***BU KONU BURADA BULUNSUN VE ŞUAN BENİM, İLERİDE DE GERÇEKTEN İHTİYACI OLAN ARKADAŞLARIN İŞİNE YARASIN*** Birkaç ay önce WebOS işletim sistemine sahip bir LG televizyon aldım. Kullanana kadar teknoloji özürlüsü olduğum için WebOS'un ne demek olduğunu alınca öğrendim. Yani WebOS'a kafama göre uygulama yükleyemeyeceğimi... Neyse. Gerek youtube uygulamasında gerekse kendi tarayıcısında (ki reklam engelleyici olmasına rağmen) dolaşırken, özellikle film sitelerinde yüzlerce reklamla boğuşuyorum ve bu çok can sıkıcı. Biraz araştırma yaptım ve uygulamaların yazılımını değiştirerek WebOS'a yüklemekten (ki yazılım bilgisi gerektirdiğinden sıradan bir kullanıcı bunu yapamaz) adguard dns'e kadar pek çok konuya ulaştım, burada ve başka sitelerde. Ancak kesin, doyurucu ve kolayca yapabileceğim bir çözüm bulamadım. Aklıma yatan yöntemler de kötü anlatılmış, fazla teknik terim kullanılmış ve sıradan bir kullanıcı için anlaması zordu. Şimdi "bence şöyle olur", "böyle bir yol işe yarabilir", "bir dene bence" lerden sıyrılmış olarak ve kısaltmalardan, kestirmelerden arınmış bir şekilde açık ve detaylı anlatmak üzere gerçekten konuya hakim arkadaşlara soruyorum: 1) WebOS'a gerçekten harici bir uygulama yükleme yolu var mı? Varsa detaylı ve geri zekâlıya anlatır gibi basitçe anlatabilir mi? 2)İnternet trafiğini AdGuard DNS veya benzeri bir DNS'e yönlendirmenin uygulanabilir basit bir yolu var mı? Verimli bir şekilde işe yarar mı? Anlatabilir mi? (Hem böylece evdeki tüm cihazlar bundan faydalanır ki bu da çok iyi bir şey) 3)AdGuard'tan üyelik almam gerekir mi internet trafiğini yönlendirmem için? Ki trafiği yönlendirmeyi bilmiyorum, işe yarayan bir yol mu bu onu da bilmiyorum. Detaylı ve işe yaracak bir bilgi verecek olan var mı? 4)Bunlardan bağımsız olarak hiç duymadığımız (belki az bilinen) alternatif bir WebOS reklam engelleme yolu önerebilecek olan var mı? 5)Son tercihim olduğu için bunu son sıraya koydum. Birkaç ay önce bir DigitalOcean hesabı açmıştım ancak özel bir VPS hizmeti benim için pahalı ve karışık geldi. Anlamadın kısacası. Bu hizmet veya buna benzer hizmetler sayesinde reklam engelleme mümkün mü? Ama dediğim gibi bu son seçenek, hatta belki seçenek bile değil benim için. ANCAK DEDİĞİM GİBİ SADECE BENİM İÇİN DEĞİL İHTİYACI OLAN HERKES İÇİN BİR REHBER NİTELİĞİ OLMASINI UMUYORUM BU KONUNUN. O YÜZDEN BİLGİLİ HERKESİN CİDDİYETLE BİLGİSİNİ PAYLAŞMASI FAYDALI OLUR DİYE TAHMİN EDİYORUM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM HERKESE. |
Bildirim