Şimdi Ara

Web tasarıma başlamak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

size danışmak istiyorum.Web tasarıma başlayacağım da nereden başlasam HTML falan mı yoksa photoshoptan falan mı?

• Web tasarımı ile Grafik dalından iki soru sormuşsun... Web tasarımı yapmak istiyorsan senin işin kodlarladır. Photoshop sadeece ihtiyacın olan resmi düzenlemede kullanacağın bir yardımcı olacaktır sana. Ancak "Coder" değilde Grafiker olmak istiyorsan o zaman Photoshop'tan başlaman iyi olur...

Soruya dönersek;

Web tasarımı yapmak istiyorsan HTML dilini iyice öğrenmek gerekir. Temel seviyede Photoshop'ta tasarladığın web sitelerine ekleyeceğin resimleri düzenlemene yetecektir...

Saygılarımla...
  • Başka ne yapmak gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OMéR

Başka ne yapmak gerekir?

Aslında web tasarım'ın temeli HTML'dir. HTML öğrenmesi kolay ancak uygulaması, pratiği bir o kadar zorludur. Buna itiraz eden çok olacaktır. Ancak itiraz ve inkar kaldırmayan bir durumdur, öğrenmesi ne kadar kolay olursa olsun, pratiği tecrübe ve profesyonellik gerektirir. Sorunlara çözüm bulmak, bildiğin bir yöntemle yapamadığını yapmak için yeni yöntemler keşfetmek gerekir. Bu nedenle HTML'i çok iyi kavramalısın. Ardından HTML'in tasarımcı üzerine yüklediği angaryalardan (özellikle stil anlamında) ve çok ileri seviye bir dil olmamasından (yanlış anlaşılmasın, bir programlama dili değil, bir işaretleme dilidir; adı üzerinde) kaynaklanan eksiklikleri gidermek adına (efektler, tarayıcıya müdahale vs.), CSS ve JavaScript iyi öğrenilmeli. Peşinden PHP (ASP'yi ben kişisel olarak önermiyorum da kullanmıyorum da) vb. gibi Sunucu-Taraflı bir dil öğrenmek işine yarar. Ancak, CSS ve JavaScript olmazsa olmaz değilse de, HTML öğrenmeden PHP vb. bir programlama dili öğrenmeye kalkışma, bunu yapmak hiç mantıklı bir uğraş olmaz. Binanın betonunu döküp, demirini sonradan yerleştirmeye çalışmak gibi birşey olur.

• Hocam siz baya anlıyorsunuz galiba bu işlerden. Pm olarak veya burdan htmlde iyice öğrendikten sonra ödev gibi yapabileceğim soru yazsanız.
  • Olur olmasına da şu üniversite bir bitsin. Yazın kısmetse. Artık 5. sene
  • naptın sen TradeMark adam tasarımcı olacağım diyo napcak php'yi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Web Sitesi Yaptırmak İstiyorum
    9 yıl önce açıldı
    Yeni Web Site Tasarımı
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HTML'den sonra öğrenmek isterse. İlla öğrenecek diye bişi yok
  • Yok hocam web tasarım istemiyorum. Web programcılığı istiyorum artık adı tam olarak ne oluyosa.
    Kaynak atabilir misiniz hocam? w3schools gibi
  • w3schools dışında w3c.org adresinde HTML'in detaylı tanımları ve aşamaları falan var. Ama çok ileri düzey olmadan oralara dalmak pek akıl karı değil. w3schools şu an en iyi kaynak diyebilirim. tizag.com var onun dışında. ama w3schools kopyası gibi birşey. CSS konusunda Fatih Hayrioğlu'nun e-kitabını indirebilirisn. Kendi sitesinde ücretsiz olarak mevcuttur. Anlatımları da nettir. JavaScript'e gelince, resmi bir dökümantasyon sitesini, 2 yıldır aramama rağmen bulamadım. Mozilla Developer Network içerisinde, JavaScript dökümantasyonu yer alıyor ama JavaScript ile ilginç işler yapan adamların kodlarına göz attığımda, buradaki dökümanasyon da bile yer almayan built-in fonksiyonlara rastlıyorum. JavaScript azıcık gezgin işi yani, en azından aban göre. Eğer PHP'den falan bahsediyorsan, senin durumunda onun hiç sırası değil. Ama zamanı geldiğinde, öncelikle w3Schools'dan sonrasında php.net/documentation adresindeki belgelerden yararlanabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: OMéR

Yok hocam web tasarım istemiyorum. Web programcılığı istiyorum artık adı tam olarak ne oluyosa.

"Web tasarıma başlamak istiyorum" başlığına "napmak gerekiyor" yazmışsın.
  • merhaba arkadaslar benim bir sorunum var. da tam nereye yazacamı bilemedim en mantıklı bölüm burası oldu ben domain site actım kendime.
    domain sitenin zamanla dezavantajlarını gördüm tabiki elbette avantajlarıda vardı her neyse genede idare ediyorum fakat bir gün sitemin google da tanınması icin dota ile ilgili bir konu yazıldıgında üst siralarda görünmek icin internette arastırma yaptım ve söle bir sey buldum
    http://www.masalca.org/webmaster-bolumu/48388-google-site-tanitma.html
    pek birsey anlamadım aslında baslamadımda denemeye biryerde cünkü birsey dikkatimi cekti söle birsey vardı ''Sizin sayfanızda açılan isim ile aynı ismi taşıyan bir html dosyası oluşturmalısınız. Yalnız dikkat! uzantısı htm değil html olacak. Hani ne fark var demeyin farkediyor'' diyince durdum benim sitem
    http://imp-akatsukidota.tr.gg/Ana-Sayfa.htm sayfalarda sonu htm ile bitiyor
    Ben bu google da site tanıtma isini nasıl yapacagım?
    birde wep tasarımını örenmem icin nelerin gerekli oldugunu biliyorum fakat nerden örene bilecegimi bilmiyorum. internet üzerinden örenmek bana pek gelmiyor.Genelde bildigim seyler. Benim sorunum cok minik temel eksiklikleri.Üst düzey seyleri biliyom fakat iste htm-htlm olayını dahi bilmiyorum.İzmirde bunların kursları falan vardır muhakkak bilen varsa söleye bilirmi?

• TradeMark'ın tavsiyelerinin neredeyse tamamına katılıyorum.

Yalnız ortada bir kavram karmaşası var: Web tasarımı / Web programcılığı
    Bilge Adam ve benzeri kurslara gittiğinizde size iki tip program sunarlar: Web grafik tasarımı ve MCPD (Windows ve web programcılığı)
    Web tasarımı denilen şey, bir web sayfasının görsel olarak tasarımıdır, bu kursta tasarım eğitimi - photoshop çok, programcılık tarafı az gösterilir
    MCPD de kod tarafıyla ilgilidir, ilk başta console'da c# öğrenirsiniz, sonra windows programcılığı, sonra asp.net, aralarda bir yerlerde de sql server. Tasarım neredeyse hiç gösterilmez

Amaç evden doğru web tasarım işi yapmaksa, bunların hepsini öğrenmeniz gerekir (photoshop html css jscript flash + bir programlama dili vs)
    Sonuçta en basidi bir müşteriyle görüşürken, adam "ben hareketli menü istiyorum janjanlı olacak" dediğinde "yok ben onu bilmiyorum" diyemezsiniz
    Ya bilmediğinizi öğreneceksiniz veya bilmediğiniz kısmı para karşılığı başkasına yaptıracaksınız.
    Öğrenmeniz işinize yarar çünkü bir kere öğrendiğiniz şeyi ileride hep kullanırsınız, para verip başkasına yaptırırsanız ikinci sefer de para verip yaptırmanız gerekir.

Kursa gitmek hem düzenli vakit ayırma hem de birkaç bin tl gerektirir, hızlı öğrenirsiniz, çalışmanızda bir problem çıktığında danışacak insanlar olur etrafınızda
    Ama çalışmazsanız ve pratik yapmazsanız aynı hızda unutursunuz, hem paranız hem de vaktiniz ziyan olur.

Kursa gitseniz de öncelikle evde temel bilgileri öğrenmenizde fayda var.

Photoshop'la ilgili nette bir sürü tutorial var, youtube'da falan da var, izlediklerinizi adım adım uygulayın
    Hatta gidin bir fotoğrafçıya, bir iki hafta takılın, para falan da almayın.
    Hem Photoshop öğrenmek için kursa para vermemiş olursunuz, hem de hayat boyu vesikalık fotoğrafa para vermezsiniz; evde çeker, Photoshop'ta editler, Teknosa'da 4 tanesini 10 kuruşa bastırırsınız

HTML'le ilgili w3schools'da hemen her şeyi bulabilirsiniz.
    JavaScript için jsindir.com'a bakın, hoşunuza gidenleri işinize ileride yarayabilecek olanları dahi bir klasörde saklayın.

Bir tane içinde her konunun basitçe anlatıldığı web tasarım kitabı alın
    Zaten alacağınız kitabın ilk sayfasında bir projeye başlanır, kitap bittiğinde bir proje hazırlamış olursunuz
    Sonrasında da bir programlama kitabı alın - Sefer Algan'ın kitaplarını güzeldir.

Bu işi evden yapacaksanız bence hiç bulaşmayın
    Lise bittiğinde ben de "oh ne güzel sermayeye falan da gerek yok, 6 ayda öğrenirim üniversite bitene kadar harçlığımı çıkarırım" diye düşünmüştüm
    Öğrenmesi ne kadar sorun olmadıysa, para kazanması o kadar zor oldu.
    Çünkü firma olmadığınız için büyük müşterileriniz olmuyor.
    Küçük müşteriler de - kobiler diyelim
    1- hem işi bilmediklerinden (ne istediklerini tam belirtemedikleri için, hatta ne istediklerini çoğu zaman kendileri de bilmediğinden, her aşamada sorun çıkar)
    2- hem işi küçümsediklerinden (alt tarafı bir web sitesi mantığı)
    3- hem de piyasada 50-100 liraya web sitesi yapanlar bolca bulunduğundan
    çok defa sinirleriniz bozulacak.

Tavsiyem birkaç ay işin temelini öğrendikten sonra "yetiştirilmek üzere" az bir maaşla da olsa bir yazılım firmasına girin, orada devam edin
    İşi iyice öğrendikten ve biraz da çevre yaptıktan sonra zaten gerisi gelir

@implexlord: htm html asp aspx vs hiç farketmez, ileri aşamalar için "SEO optimization" şeklinde aratırsan faydalı bilgiler bulabilirsin

• Bilgisayar mühendisliğine ygs 1 ve mf4 lemi giriliyor? Daha lys olmadığından ygs kaça bakmalıyım denemelerde?
  • arkadaş güzel açıklamış katılıyorum.bir türkçe kaynak önermek istiyorum seysetogren.com.amator olarak çalışmak istiyorsan zaten amator olarak başlarsın bu işlere biraz html öğren sonra wordpress kas.bir kaç blog oluştur masaüstünde sonra ücretsiz nette oluşturursun hocam.blog ihtiyaçlarını karşılamamaya başlayınca asp,php,css,photoshop,flash,html5,javascript felan hepsine birden dalarsın kafan nereye yatarsa artık bu php olsun asp olsun çok kapsamlı şeyler hocam başlangıç html iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: KappadoKS

arkadaş güzel açıklamış katılıyorum.bir türkçe kaynak önermek istiyorum seysetogren.com.amator olarak çalışmak istiyorsan zaten amator olarak başlarsın bu işlere biraz html öğren sonra wordpress kas.bir kaç blog oluştur masaüstünde sonra ücretsiz nette oluşturursun hocam.blog ihtiyaçlarını karşılamamaya başlayınca asp,php,css,photoshop,flash,html5,javascript felan hepsine birden dalarsın kafan nereye yatarsa artık bu php olsun asp olsun çok kapsamlı şeyler hocam başlangıç html iyidir

Wordpress ne alaka? Wordpress, internet programcılığında yol almak, birşeyler öğrenmek isteyene pek birşey kazandırmaz. Yok Wordpress'in kaynak kodlarından yararlan diyorsan, daha HTML safhasındaki bir kimseye böyle birşeyin tavsiye edilmesi pek mantıklı değil.

• thnx çok sağol paylaşımın icin tesskürler tavsiyelerine uyacağım. ömer bende pc mühendisligine hazırlanıyorum dedigin gibi ygs 1 e bak denemelerde:)
  • Orijinalden alıntı: OMéR

Yok hocam web tasarım istemiyorum. Web programcılığı istiyorum artık adı tam olarak ne oluyosa.

pardon bu mesajı görmedim yazarken.sadece wep tasarım ve programcılığı içiçe olduğu için genel hatlarla yazmıştım wordpressi onun için hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: impexlord
    thnx çok sağol paylaşımın icin tesskürler tavsiyelerine uyacağım. ömer bende pc mühendisligine hazırlanıyorum dedigin gibi ygs 1 e bak denemelerde:)

Sınıf kaç hocam? Ygs 1 sağolun.
    Matematik ve fen e ne derecede ağırlık vermeli çalışmalıyız?
    Bir de ygs denemelerindeki ygs 1 puanlarına göre itü ve ege üni pc mühendisliği puanları kaçtadır?
  • İstanbul Teknik 517 puan , Ege üniversitesi de 484 civarı ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.