Şimdi Ara

Web Sitesi Günlük Ziyaretçi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • beyler tr altyapılı bir hosting firması kullanacağım muhtemelen güzel hosting veyahut goddaddy olabilir genel çapta benim sorum ekonomik olmayan şu deluxe paketler ne kadar ziyaretçi sayısını kaldırabilecek güçtedir?Mesela günlük 10.000 ziyaretçiyi kaldırabilecek hosting istesem bana maliyeti ne olacaktır ve işimi hangi paket görebilecektir şimdiden sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ha diyorlar sanal sunucu falan daha 0 da olan bir siteye bunu almak gerekir mi diyelim çok iyi işledi site bizde 12 aylık almıştık daha 3.ayda direk farklı paket ve lisanslara geçiş yapmamız mümkün müdür sonuç olarak yetmiyor bize o paket

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günlük 10 bin ziyaretçi ne kullanacak, ne yapacak, 10 bin eşit ağırlıklı dağılmaz. 8 bin birden gelirse ne olacak.

    İşini bilen için sıkıntı olacak bir rakam değil. Bir saatte de çekersin o yükü. Lakin bir dakikada dersen o zaman tabi bakmak lazım. Anlık derseen olur lakin php ile zor en azından tek makina ile. Go ile olur ama.

    Yurt dışı sorun değil ise.

    Hetzner.de gerisi yalandır. Tabi linux kurup kullanmayı biliyorsan.

    ayda 40 avroya canavar veriyorlar. ucuza vps de var. $10 dolarlık vps haydi hadydi görür işin çok acayip bir şey yapmıyorsan... (10 bin kişi video upload vs)
  • kanka banım vardı yazamadım dün gece, Youtube bu şekilde kendi serverini açabilirsin tutar seni başta, zaten yapcağın siteye anında 100.000 kişi çekcek halin yok yetmezse hazır paket alırsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    sitenin ne kadar kişi çekeceğini açmadan bilemeyiz tabii ama hani oldu da tuttu tak aynı anda 15.000 kişi girdi siteye hay yapacağınız siteye demesin giriş olarak sıkıntı çekmesin diye diyorum başlangıç için hangi paketi alacağımı seçemedim
  • Restrop kullanıcısına yanıt
    kendi serverimi açmadan direk hazır paket alsak
  • Bence sen ufaktan başla, yani çok küçükten alayım sonra kendi başına çoşşun paketi yok.

    Sen takıl kafana göre, bak bakalım nedir ne değildir, benim bahsettiğim şeyler simdi sana uzak.

    Senin daha gidecek yolun çok, seo dur reklamdır. anlık 10 kullanıcı bile senin için uzak şu anda. Sonra bakarsın. zaten orada para kazanıyorsan profesyonel bulursun, kazanamıyorsan da boşa çalışıyor demektir.
  • 13trance kullanıcısına yanıt
    kanka sana daha masraflı olur tutmazsa falan paran gitmesin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    güzel hosting alsam kafi midir şimdilik gerekirse sonra yükseltiriz ve bildiğin paket varsa güzel hızlı onu kullanayım
  • Restrop kullanıcısına yanıt
    kanka domain+host zaten 300 lira dolaylarında tutmayacak mı başka bir masrafa gerek var mı
  • Bildiğim paket yok, yerli hosting kullanmam.

    Benim tecrübeme göre Türkiye'den hizmet alınmaz çünkü soygun.

    96 dan beri Linux sunucu yönetiyorum. Önceleri kendi fiziksel makinalarım vardı, 2006 da askerden döndüğümden beri yurt dışı hostinglerden komple makina alırım. Daha sonraları bu vps işi çıkınca da digital ocean vb kullanıyorum küçük işler için.

    Aha işte şirketin var yurt içi vps, şu kadar cpu bu kadar bilmem ne. Evde 100 ms dönen istek, günün saatine göre 10 sn kadar çıkıyor.

    En kralıda gelse, yalan dolan. Paran bilgin varsa al hetznerden makina. 60 ms ping olmasına rağmen, benim diyen yurt için 20ms ping li makinadan hızlı çalışıyor.

    Unlimited trafiği saymıyorum bile. Güzel hosting vardı birinde galiba, en azından mail attınmı cevap veriyorlar diye kalmış aklımda.

    Allah kolaylık versin, ben teknik destek verirken bile sabredemiyorum... Bunların tamamı, millet ingilizce bilemiyor diye ticaret yapabilen firmalar. Hetznerle falan çalışabilen adam bunlara dönüp selam vermez.




  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    dediğin gibi doğrudur ama başlangıç için hetzner yerine güzel hosting ile başlayacağım geliştikçe dediğiniz yere geçmek daha sağlıklı olacak gibi kanımca güzel hostingin destek ekibinden yardım istediğimde 3-4 dakika içinde döndüler ve gecenin 3ünde bu olay hiçbir sorumu da geri çevirmediler açıkçası anlık 2000 kişiye kaldıracak bir hosting yeterli olacak bana bakalım güzelnet kaldırırsa çok memnun olacağım yurtdışındaki en kötü firma trdeki en iyi firmadan iyidir düşüncesi bana biraz yanlış geliyor
  • Cloud bu yuzden var. Azure uzerinden konusayim. Web App Servies paketinide Basic (temel) paket secersin. aylik 13,140 dolar faturan cikar. Baktin yetmiyor ya 2 instance acar yuku dagitirsin ya bir ust pakete gecersin. Yahut kodu optimize edersin.
    8.000 = X paket die birsey olmaz. Kullanici ne zaman gelcek gelince ne yapacak ? database yuku nedir cpu kullanimi nedir ? ne kadar static content kullaniyor bunlari bilsen bile tam hesaplayamazsin. O yuzden bir Vm acarsin. yetmezse paketi buyutursun. yuk bazi zamanlarda fazla geliyorsa ornegin bir oyunda okul cikis ve ic cikis saatleri trafik atar. bu durumda cloud da esnek plan secersin yuk gelince buyuk yuk azalinca kuculur.
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    evet dediğin şeyleri biliyorum 8000=X paketi anlamında söylemedim olası böyle bir durumda bunu bile kaldırabilecek paket anlamında söyledim sanırım güzelnetten 180 liralık 4gb ram 1 core'u alacağım beni bir süre idare eder diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.