a4 tech pk-5 web cam ım var 10 ay oldu alalı bu zamana kadar cok gusel calısıyordu ama dun formatta attım pc ye ondan sonra kuruyorum ve sımgesıne tıklıyorum bu hatayı verıyor Sorry , you have no video capture hardware video capture will function properly hatasını vermeye basladı bır kac kere kaldırıp tekrar kurdum ama sorun devam edıyor nasıl cozebılırım ?
Önce kamerayı usb den çıkar driver ı kaldır.driver ı tekrar kur. sonra mutlaka başka bir usb portuna tak.onu otomatik bulacak.
tesekkur ederım deneyeyım
yine aynı hatayı verıyor
Webcam Driver ı görmediği için o hatayı veriyor.Acaba diyorum vga driver,directx ve servicepack2 karışımı bir sorun olabilirmi.Bunların kurulu olduğundan emin ol.sonra aynı yüklemeyi tekrar yaparsın.
makınada xp servis pack 2 kurulu zaten vga driver yuklenmedı directx i kurdum ama sorun devam edıyor yeni donanım bulma sihirbazı acılıyor bu donanım yuklenemıyor bu donanım yuklerken sorun olustu aygıtın yuklenmesı sırasında hata olustu sınıf yukleyıcısı bu aygıtı yukleme veya yukseltme secenegını reddettı diyor her seferınde yenı donanım bulma sihirbazında bunu dıyor bir turlu anlamadım daha once calısan web cam sımdı neden calısmıyor
Sen ana driverları yüklemeden yan araçları çalıştırabileceğinimi zannediyorsun?Anakart ve vga driverların tam olmalı.
anakart drıverlerı yuklu zaten aynı kurulumları daha oncede yapıyordum o zaman calısıyordu dun aksam format attım bıdaha calısmadı
yok mu yardım edıcek arkadas !!!!
Aygıt Yöneticisinden bakıyoruz. Başlat > Çalıştır > devmgmt.msc (yazacaksın) enter... veya Başlat > Denetim masası > Performans ve bakım > sistem > Donanım > Aygıt yöneticisi burada sarı ünlem işareti olan donanımların driverleri problemli veya yüklenmemiştir. Bu driverlerin hepsini tamamladıktan sonra; varsa ekran kartının driverini (microsoft olmayan) yükleyeceksiniz. Daha sonra wepcam takılı değil iken driverini yükleyip, taktığinizda donanım yüklenmesinde bir problem olmayacaktır. Fakat tekrar problem görürseniz bu sarı ünlem ile işaretli donanım üzerine tıkla (KOD:XX) bir hata kodu verir bu koddan gidilerek problemi çözmeye çalışırız, veya bu sarı ünlem ile işaretli donanım üzerine sağ tıklayıp donaınımı ğüncelleştir dedikten sonra; Sürücüyü güncelleştir > Hayır, Bu kez değil > Listeden ya da belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş) i seçip ileri diyoruz. Gelen ekranda arama şu konumu da içersin: yazan yerde işaret yoksa mouse ile tıklayarak işaretliyoruz. Hemen altında boş bir satır olacak. Bu satıra gözat ile> driverin bulunduğu klasörü gösterip driveri yüklemesi için gösteriyoruz. Web sitesindeki driver işini görebilir, indirip kurmanızı öneririm. Orada yazan yönergeye de uymaya çalışın.
dedıklerınızı uyguladım ama sorun devam edıyor dedıgınız gıbı kod 39 dıe bır sey cıktı
microsoft un kendi çözümü:
Kod 39 Windows bu donanım için aygıt sürücüsü yükleyemiyor. Sürücü bozuk veya eksik olabilir. (Kod 39) Önerilen çözüm; Bu hatanın nedenleri eksik bir sürücü, bozuk bir ikili dosya, bir dosya G/Ç sorunu veya yüklenemeyen başka bir ikili dosyadaki girdi noktasına başvuran bir sürücü olabilir. Sürücüyü kaldırın ve sonra Donanım değişikliklerini tara'yı tıklatarak yeniden yükleyin veya yükseltin. Aygıtın Genel Özellikler sekmesinde, Sorun Gider'i tıklatarak Sorun Giderme Sihirbazı'nı başlatın. Benim önerim; yukarıda (bir önceki mesajımda) yazdıklarımı iyice okuyup, uygulamanla çözüleceği yönünde
tamam dedıklerınızı tekrar yapıyorum onceden yukledıgım drıverlerı kaldırdıktan sonra program files ten sıleyım mı ?
web camı kurmadan önce sesi kartını aygıt yöneticisinden devre dışı bırak daha sonra web camın driverini kur
sesi kartın devre dısı bırak derken audio driverlerini mi kaldırayım ??
tesekkur ederım sorun cozuldu önce web cam ın drıverlerını kaldırdım sonra ses kartının drıverlerını ve sonra web cam ın drıverlerını tekrar kurdum arkasından ses kartının drıverlerını kurdum duzeldı ve calısıyor cok tesekkur ederım
sorun çözüldüyse sevindim. a4 tech bu camlarda genelde bu sorunlar oluyo
arkadaşlar benim bi sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim benim toshiba dizüstü bilgisayarım var bunda vista var ben xp kurmak istiyorum ama olmuyor. xp cdsini takıyorum kur başlıyor 3-5 dk sonra mavi bir ekran geliyo ve bi sorunla karşılaşıldı diyor lütfen bana yardım edin şimdiden teşekkürler......
Yha Bnmde Kamera Hata verior Yardım edin Lütfen , çok uqraştım yapamıorum bi türlü.Windows 7 Ultimate kullanıorm. Lütfn Yardm edinn...
Arkadaşlar nihat35nihat arkadaşımızın ilk başta gösterdiği yolu deneyin çünkü bende de aynı sorun vardı onun gösterdiği şekilde yaptım ve sorunu hallettim nihat35nihat çok teşekkür ederim yardımların için çok saol Allah senin gibileri başımızdan eksik etmesin :))