Şimdi Ara

WD'den sonra Samsung'un da, gizlice SSD'leri değiştirdiği ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • WD'den sonra Samsung'un da, gizlice SSD'leri değiştirdiği ortaya çıktı

Çinli bir Youtube kanalı tarafından test edilen Samsung 970 Evo Plus'ın, farklı kontrolcü ve seri numarasına sahip olduğu ortaya çıktı. Orjinal modelde bulunan Phoenix yerine Elpis marka kontrolcü kullanılan SSD, CrystalDiskMark programında eski modele yakın sonuçlar gösteriyor ancak, büyük dosya transferinde hız sonuçları farklılık gösteriyor.

Önbellek artışı ile yakın sonuçlar elde ediliyor

200 GB kopyalama işleminde 1,8 GB/sn aktarım hızı sunan orjinal sürücü, 40 GB transfer sonrasında 1,5 GB/sn hızlara düşerken, yeni sürücüde bu hızlar 2,6 GB/sn olarak görülüyor ve 115 GB aşıldığında 0,8 GB/sn gibi düşük hızlara düşüyor. Performans sonuçlarına göre, daha yavaş denetleyici kullanımını telafi etmek için SLC önbelleğinde üç kat artışa giden şirket, bu artış ile iki kontrolcünün eşit zaman içinde transfer yapabilmesini sağlıyor.

WD'den sonra Samsung'un da, gizlice SSD'leri değiştirdiği ortaya çıktı

İki kontrolcü, eşit zamanda dosya transferini tamamlasa da orjinal sürücü, transfer işleminde 80 derece sıcaklığa ulaşırken, yeni sürücünün 20 derece daha fazla ısındığı görüldü. Geçtiğimiz günlerde gizlice bellek değişikliğine giden WD’den sonra Samsung'un da habersiz bir şekilde kontrolcü değiştirmesi, kullanıcılar tarafından büyük tepki alabilir.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/90998-samsung-swapping-parts-their-970-evo-plus-ssds.html

• "Wd yalniz degildir" (samsung)

• bir ara kingston, sonra xpg ve pny, şimdi de wd ve samsung. bütün ssd firmaları üçkağıt yapıyor resmen piyango oldu artık. maliyetten vs değiştirirken resmi açıklama yapmak ya da rebrand atmak bu kadar zor olmamalı. nand üreticilerine sağlam bir ceza gelmesi gerekiyor

• bu tip haberler gerçekten üzücü, en azından ürüne ait resmi internet sitesinde bir upgrade(ya da downgrade) yaptığının bilgisini vermeliydiler, mesela ben nvme ssd alırken araştırma yaptığımda pny marka ssd ler 3d tlc nand tongasından qlc nand yongasına geçiş yaptığının bilgisini görüp patriot marka tlc nan yongası barındıran bir ssd almıştım; keşke her firma teknik verilerini bu şekilde güncellese...

• gizli zam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten yok satıyorlar millet alır yine de.

• end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt
    Yapılan resmen üçkağıt ama sanırım çip problemleri firmaları buna itiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mesela bizim ülkede böyle haberlere şaşıran var mı bilmiyorum, bizde standart böyle olaylar...

• XenoVoid X kullanıcısına yanıt
    Azalmasının sebebi başka çip takmaları

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vay şerefsiz

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    çok farkediyor mu? Eğer aşırı bir fark varsa aynı bileşenlerin olduğu hangi markalar var?

• Burada WD'deki durumdan farklı bir şey var.

quote:

Performans sonuçlarına göre, daha yavaş denetleyici kullanımını telafi etmek için SLC önbelleğinde üç kat artışa giden şirket, bu artış ile iki kontrolcünün eşit zaman içinde transfer yapabilmesini sağlıyor.

Yani aslında sonuç (toplam geçen süre) değişmemiş. Bir sebepten dolayı kontrolcüyü değiştirmişler fakat başka taraftan telafi etmişler. Demek ki geçerli bir sebebi olmalı, operasyonel problemler, çip kıtlığı vs.

WD'deki durum çok daha kötü.

• SSD konusunda en güvenilir şirketlerden biri Samsung bunu yapıyorsa vay halimize.

• makine26 M kullanıcısına yanıt

ssd alacaksanız mümkün mertebe qlc nand olmayan bir ssd alın! cache bellek de olması sizin yararınıza olur zira performans kaybı yaşamazsınız

qlc ile tlc arasında okuma yazma hızından hariç bir de kullanım ömrü var mesela benim kullandığım tlc yongalı nvme ssd de 800 tb yazma ve 3 yıl garanti verilmişti... aynı kapasitede(512GB) pny marka nvme ssd de bu yazma önrü çok daha düşüktü + normal sata bir ssd de bu değer daha da düşük... firmaların ne kadar yazma ömrü biçtiğini kendi resmi sitesinde illaki veren vardır bunu göz önünde bulundurun.

• ssd alacaksan samsungdan şamayacan aga.

pahalı mahalı ama tek güvenilir marka samsung ????? :)

• WD yapsın kimsenin umurunda değil. WD f/p odaklı pazara hitap ettiği için ucuzluk önemli. Ama Samsung bu işin Apple'ı, Bugatti Veyron'u, Spacex'i. Bu işlere girişirsen marka değerine darbe iner. Gözüm kapalı Samsung derdim, artık diyemem. Demek ki o da hile hurda yapıyor.

• Bende evo plus var üstündeki etiketi sokmeden kontrolcuyu nasıl anlariz? Bir de testteki 80 derece dikkati mi çekti. Benim ssd laptop ta isinmasin diye ustun 2mm bakir plaka koydum. Daha büyük heatsink maaselef olmuyor o kadar bosluk yok laptop kasasinda anca 75 te sabitledim ssd yi. Büyük dosya transferi ve oyunlarda 75 e kadar çıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcaklığı artırmış ma sonuçta negatif değişiklik

• 115 gigabyte tek dosya aktarımına kadar performansı 1.8 den 2.6 ya çıkmış ben yeni revizyonu tercih ederdim. Günlük kullanıcı için yeni revizyon daha iyi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.