Şimdi Ara

wd 2tb advanced format hakkında disk 1863gb olarak görünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar WD 2 TB 64MB SATA3 Caviar Green hdd aldım ve xp de kullandım ilk bağladığımda dinamik diski temel diske dönüştür şeklinde bir uyarı geldi evet dedim ve toplam alan 1863gb olarak gördü basit birim olarak böldüm her böldüğümde örnek 400 gb olarak gölüyorum 392 gb oluyor bu gün win 7 ultimedia kurdum ama sonuç yine aynı 1863gb bu advanced format yazılımsal birşey mi yani xp kullanınca siliniyormu.

wd sitesinden yazılımı indirmeye çalıştım ama indiremedim diskin advanced formatlı olup olmadığını nasıl anlayabilirim birde win 7 de diski her böldüğümde birincil sürücü yapıyor diski 4 parçaya böldüm 3 tanesini birincil disk yaptı yani 6 disk bölümü diğer hdd ile birlikte 5 tanesi birincil disk mantıksal sürücü oluşturamıyorum. aynı diskten kullanan arkadaşlar sizde toplam boyut kaç gb çıkıyor sanırım bu advanced format disk alanını daha geniş kullanabilmek için .

• hocam bu bütün hdd lerde olur. sıkıntı yok hdd niz 2 tb tır. zaten hdd ye sağ tıklayıp özelliklerine bakarsanız ayırdığınız kapasite kadar byte gösterir onun çarpılmış halide normalinin bayağı altında olur. Matematiksel hesaplama böyle oluyor.
  • harece66 nickli arkadaşımızın söylediğini biraz daha değişik bir dille tekrar edeyim.

2 terrabyte brüt rakamdır. her cluster 1024 veya 4096 olarak biçimlendirilir, o 24 veya 96 küsürler de birikip fireye sebep olur + sistem belleği + ıvır zıvır sebeplerle her HDD satışta belirtilen kapasitenin %9.3'ünü kullanıcıdan esirger. Normal bir durumdur sorun etmeyiniz keyfinize bakınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 20 Şubat 2012; 12:45:41 >
  • Kisilere yakismayan aciklamalar var ama neyse arkadaslar bizden gormezden geliyoruz
    Teknik aciklama;
    Yazilim sektorunde 1 kb 1024byte
    Donanim sektorunde 1 kb 1000byte ye karsilik gelmesinden kaynaklaniyor.
    Yoksa hddnin ici bos

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütün diskler (harici disk flashdisk sabit disk ) belirtilen sebeplerden dolayı kapasitesinden yüzde yedi daha azdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carloska -- 20 Şubat 2012; 15:04:10 >
  • evet arkadaşlar 1tb samsung diskim de 930 gb olarak görüyor fakat ben advanced formatı bununla alakalı sanıyordum yani bu kaybolan alanların önüne geçilmek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musdi42

evet arkadaşlar 1tb samsung diskim de 930 gb olarak görüyor fakat ben advanced formatı bununla alakalı sanıyordum yani bu kaybolan alanların önüne geçilmek için.

Kardes once yazilanlari bir oku sonra ne sacmalayacaksan sacmala
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Kisilere yakismayan aciklamalar var ama neyse arkadaslar bizden gormezden geliyoruz
    Teknik aciklama;
    Yoksa hddnin ici bos

+99999999999
  • quote:

Kisilere yakismayan aciklamalar var ama neyse arkadaslar bizden gormezden geliyoruz
    Teknik aciklama;
    Yoksa hddnin ici bos

kusura bakmayın arkadaşlar yazılanları tam dikkatli okumamıştım ama olayı yeni anladım teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musdi42

quote:

Teknik aciklama;
    Yoksa hddnin ici bos

kusura bakmayın arkadaşlar yazılanları tam dikkatli okumamıştım ama olayı yeni anladım teşekkürler

Rica ederiz dostum bilgimizi paylasabildiysek ne mutlu bize

• Yani basitçe anlatımla şöyle;

Yazılımda
    1 byte = 8 bit
    1024 byte = 1 kilo byte
    1024 kilo byte = 1 Mega byte
    1024 Mega byte = 1 Giga byte
    1024 Giga byte = 1 Tera byte
    2048 Giga byte = 2 Tera byte

HDD üreticilerinin kabulü

1000 byte = 1 kilo byte
    1000 kilo byte = 1 Mega byte
    1000 Mega byte = 1 Giga byte
    1000 Giga byte = 1 Tera byte
    2000 Giga byte = 2 Tera byte

Yani 2 Tb aldığınız HDD donanımcılar göre;
    2 tera byte * 1000 = 2.000 Giga byte * 1000 =2.000.000 mega byte * 1000 = 2.000.000.000 kilo byte dır.

Bunun gördüğümüz değere çevrimi tersden giderek;

2.000.000.000 kilo byte / 1024 = 1953125 Mega byte / 1024 = 1907,35 Giga byte / 1024 = 1,86 Tera byte Yapar.
    Bu 1.86 tera byte'ın , 50-60 mega byte kadarınıda HDD partisyon bilgileri vs için ayırır.
    geriye kalan 1,8 - 1,82 Tera byte kullanacağınız boş HDD kapasitesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tan -- 22 Şubat 2012; 12:43:38 >

• detaylı ve güzel bir açıklama olmuş teşşekürler dostum
  • iyi günler bende seagate in 3tb lık harddiskini aldım 764 GB olarak görüyorum peki buna nasıl bir açıklama getireceksiniz.... kolay gelsin ve acil yardım
  • @sweedy

2 TB üstü hdd leri taniyabilen anakartlar yeni p67 ve z68 serileri sanirim, sizin sorununuz muhtemelen anakart kaynaklidirYada bicimlendirirken ntfs olarak yapmamis olabilirsiniz...
  • 2.5-3-4 TB tek parça Partition için GPT olarak bölüm oluşturmalısınız. Windows normalde 2048 GB dan yukarısını adresleyemez. Bunun için Win disk yönetiminde yada disk üreticilerinin yazılımlarında Gui Partition Table ile disk bölümlenir. Win7 ve sonrası OS'lar 2.5-3-4 TB diskleri tanır ve GPT ile bölümlenen diskleri açıp, çalıştırabilir.32 bit olan yazılımlar GPT bölümlü disleri boot edemez. Bios EFI desteği yok ise...64 bit Win7 OS lar ise boot edebilir EFI bios desteği ile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.