Şimdi Ara

wd 120 gb taşınabilir disk arızası ve veri kurtarma yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen yıl aldığım Western Digital Passport 120 GB Taşınabilir Sabit Diskimi düşmelere karşı koruma amacıyla aldığım kılıfında taşıyordum. Herzaman dikkat etmeme rağmen bu sefer bir dikkatsizlik sonucu, onu kılıfında olmadığı bir sırada düşürdüm. Düşme sonucu kapağı hafif açıldı ve usb kablo girişi ile kapakta onun için yapılmış açıklığın artık denk gelmediğini gördüm. Kapaklarını çıkartarak çıplak biçimde WD yi laptopuma taktığımda çalıştı ve içindeki bilgileri her olasılığa karşın laptopuma aktarmaya çalıştım fakat laptopumun hafızası o an yetersiz geldi, bunun üzerine sadece küçük boyutlu bir dosyayı bilgisayarıma aktardım ve gerisini nasılsa çalışmakta diyerek daha sonra aktarmak için bıraktım. Fakat usb girişi ve açıklığın denk gelmemesi sorunu için kapağın iç tarafına katladığım ufak bir kağıdı bantladım. Bunu, kapakların arasına yerleştirilmiş diske kapaktaki kağıdın yardımıyla, usb girişinin açıklığa denk gelmesi için baskı yapması amacıyla yaptım ve istediğim gibi oldu. (Bu sırada aletin iç kısmına el temasında bulunup bulunmadığımdan emin değilim) Ertesi gün ve bir kaç gündür yeniden laptopuma bağlamayı denemekteyim, hata veriyor ve açılmıyor.

Laptopumun ve WD' nin özelliklerini yazayım;
    Apple Macbook, Mac os x 10.4.11 işletim sistemi, 2Ghz Intel Core2 Duo, 1Gb 667 MHz DDR2 SDRAM li bir laptop kullanıyorum.
    Pc ve Windows işletim sistemi sahibi değilim yani, bu yüzden de çözüm yolu varsa da başka türlü olacak.

WD yi laptopuma bağladığımda aldığım uyarı ise şöyle;

"The disk you inserted was not readable by this computer.
    (altında tuşlanacak seçenek olarak ise) Initialize - Ignore - Eject"

WD 120 gb ımın özellikleri ise şöyle;

(alıntı yapacağım bilgilerin daha ayrıntılısı;

http://www.pclabs.gen.tr/2007/01/05/western-digital-passport-120-gb-tasinabilir-sabit-disk/

adresinde mevcut.)

Genel Özellikler

* 120GB kapasite
    * 5400 rpm dönüş hızı
    * 2 MB önbellek
    * USB 2.0 bağlantı
    * Windows XP ve MacOS 10.1.5 desteği

Western Digital Passport'un bu modeli 120 GB kapasitede, 2 MB önbellekli ve 5400 rpm dönüş hızına sahip IDE bağlantılı bir diske sahip. USB 2.0, 480 Mbit'lik bant genişliğine sahip (bu da saniyede maksimum 60 MB'lık bir veri transferi imkanı mevcut). "

Aletin tekrar çalışamayacak olmasından daha da öte, içinde ki benim için önemli olan dosyalar için endişeleniyorum. Bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum, yanlış bir şey yapıp içindeki bilgileri kurtarma şansımı yoketmek istemiyorum. Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar bana yardım ederlerse çok sevinirim. Okuduğunuz ve ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betkali -- 8 Mart 2008; 22:49:45 >

• hata derken nasıl bi hata veriyo?bilinmeyen aygıt yada benzeri bi hataysa kutudan söküp dahili hdd olarak bağla.büyük ihtimalle görmiycek hddni.bu normal bişey.bilgisayarıma sağ tıkla yönete gel.ordan disk yönetimine gel.orda bak görüyomu.görüyosa byük ihtimal yabancı disk olarak görür.üstüne sağ tıklayıp yabancı diskleri al de.gelen pencerelere ok de ve bi kaç sn bekle.hdd gelcek fakat bilinmeyen aygıt gibi bi hata veriosa bu dediklerim geçerli.hatanın noolduğunu yazarsan daha iyi yardımcı oluruz.kolay gelsin.
    www.istockphoto.com/kaanates ASUS Rampage IV Extreme|INTEL i7 3930K |EVGA GTX780 Ti Classified 3GB |CoolerMaster Vanguard 1000W |GSkill RipjawsX 4x8 DDR3 2133 32GB | Corsair H100i | Logitech Z906 | 2x Samsung 840 PRO 256GB | Logitech MK710 | Xigmatek Elysium |Viewsonic VP2770 27" | Logitech G27 | 2x Logitech F710 | Logitech G230 | LG 65UB950V 65" | Logitech K400 | 2x WD Black 2 TB | 3 x WD Elements 2.5" 2TB | 3x Seagate 2 TB
  • Öncelikle laptopumun özelliklerini yazayım;
    Apple Macbook, Mac os x 10.4.11 işletim sistemi, 2Ghz Intel Core2 Duo, 1Gb 667 MHz DDR2 SDRAM li bir laptop kullanıyorum.
    Pc ve Windows işletim sistemi sahibi değilim yani, bu yüzden de çözüm yolu varsa da başka türlü olacak.

WD yi laptopuma bağladığımda aldığım uyarı ise şöyle;

"The disk you inserted was not readable by this computer.
    (altında tuşlanacak seçenek olarak ise) Initialize - Ignore - Eject"

WD 120 gb ımın özellikleri ise şöyle;

(alıntı yapacağım bilgilerin daha ayrıntılısı;

http://www.pclabs.gen.tr/2007/01/05/western-digital-passport-120-gb-tasinabilir-sabit-disk/

adresinde mevcut.)

Genel Özellikler

* 120GB kapasite
    * 5400 rpm dönüş hızı
    * 2 MB önbellek
    * USB 2.0 bağlantı
    * Windows XP ve MacOS 10.1.5 desteği

Western Digital Passport'un bu modeli 120 GB kapasitede, 2 MB önbellekli ve 5400 rpm dönüş hızına sahip IDE bağlantılı bir diske sahip. USB 2.0, 480 Mbit'lik bant genişliğine sahip (bu da saniyede maksimum 60 MB'lık bir veri transferi imkanı mevcut). "

Yanıt yazarsanız sevinirim, cevap için teşekkürler, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betkali -- 8 Mart 2008; 22:45:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.