Şimdi Ara

WATT nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gerilim akım ve direnç gibi şeyleri anlayıp bi mantığa oturtmuşken bunu anlamadım.Mesela akımı bir hortumun içinden geçen suyun akış hızı ile ilişkilendiriyorum ama buna bir anlam veremiyorum.Neyin gücü oluyor bu?Ne için güç??Güç fazla ya da az olunca ne oluyor??

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Watt hortumun ucundan birim zamanda çıkan su demek. Suyun çoksa bidonları daha hızlı oldurursun azsa daha yavaş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • watt elektrikte aktif olarak kullandığımız gücün birimidir. su hortumunu bir çarka tuttuğumuz zaman, onu döndüren güçtür. her çarkın çapı büyürse, daha fazla suya veya akışa ihtiyacımız olur. aksi halde çark dönmez veya daha yavaş döner. çarkın çapı daha az ise bu sefer daha hızlı döner.
  • 5 volt 1 amper adaptörle 1 amper 5 volt adaptörün gücü aynıdır.

Gerilim*akım ...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Watt esasın da sadece elektriğe has bir birim değil, watt elektronik aletlerin birim zamanda harcadığı enerjinin ölçümün de kullanılıyor. Watt= U.I formülü ile bulunuyor.

Yani volt ve amper elektriğe has birimlerdir ama watt değil, o yüzden kafanızı çok karıştırmasın. WATT nedir?

Mesela bu batarya 3.65 volt gerilim, 2300 mAh akım, 8,9 Wh güç sağlıyor. Bu ne demek 3,65 voltta çalışan bir cihaz takarsanız 1 saat boyunca 2300 ma (2.3a) sağlayabiliyor, yada 3.65 volt ile çalışan bir cihaza 1 saat boyunca 8,9 watt enerji sağlayabiliyor. Burada 2300 miliamper saat ile, 8,9 watt saat asılında aynı anlama geliyor. 3,65 volt ile 2300 miliamperi çarparsanız 8,9 wattı bulursunuz aşağı yukarı. Zaten orada bataryanın minimum ve max sağlayabileceği akım ve güç değeri verilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 7 Eylül 2020; 11:33:26 >

• doğrusu, P=U^2/R olacaktı. P=U*I ile beraber, bu formüller dc için geçerlidir. ac'de güç katsayısının(cosϕ) eklenmesi gerekiyor.(P=U*I*cosϕ) çünkü ac'de aktif güçle beraber, görünür güç ve reaktif güç vardır.

edit: benden başkası önce davranıp, uyarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 7 Eylül 2020; 11:40:53 >
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Bu kadar ayrıntıya gerek yok bence, çünkü bunu soran kişi muhtemelen yeni yeni olayı çözmeye çalışan bir arkadaş. Siz tutup AC deki faz farkını olayı katmışsınız. Ha dedikleriniz doğru mu, evet doğru ama ben en basite indirgeyerek anlatmaya çalıştım daha çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 7 Eylül 2020; 11:47:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Psu kaç Watt?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zaten onun istediği şey formülle değil, günlük hayattan örneklerle açıklanmasıydı.
  • İş yapabilme yeteneğine wat denilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.